سلام،
هم با نظرات شما موافق و هم با نظرات شما مخالف هستم!
اول هدف از ارشد گرفتن رو باید مشخص کرد. ببیند کاربرد ارشد اساساً چیه! به همون اندازه از ارشد و دکتری توقع داشته باشید.
بعضی وقتها کسایی هستند که فکر میکنن اگر ارشد یا دکتری گرفتن کلی اتفاق و امتیاز گیرشون میاد که شاید انتظار خیلی درستی نباشه تو شرایط امروز.
شاید چند سال پیش با مدرک ارشد راحت میشد تدریس داشت ولی الان دیگه اینطور نیست و مختصری پاره وقت میشه تدریس کرد، شاید الان با مدرک دکتری کامپیوتر بشه عضو هیئت عملی شد ولی چهارپنج سال دیگه بعیده دکتری کامپیوتر راحت عضور هیئت علمی بشید.
البته من خودم سال گذشته و سال پیش رو دوروز شش ساعته حق التدریس داشتم با ساعتی هفت هزارتومن! به هیچ دردی نمیخوره
فقط اگر مثل من تدریس دوست دارید فقط برای تنوع و حضور در دانشگاه چند ساعتی کافیه و فکرپولش نباشید.
اگر میخواهید برید خارج ارشد بدرتون میخوره
وگرنه بهتره خیلی توقع بالایی از ارشد نداشته باشید.
تو رشته کامپیوتر هم فوق العاده کار زیاد هست ولی متاسفانه متخصص پیدا نمیشه. اینو واقعا جدی میگم.
کمی واسه شروع توقع منطقی باشه، همراه با تخصص، مطمئن باشید کار هست. ولی متاسفانه من تو دوره ی ارشد کسانی رو دیدم که حتی بلد نبودند ویندوز عوض کنند! (در کمال تعجب تعداد این افراد کم نبود)
یعنی خیلی وقتها از دانشجوی ارشد میپرسم فیلد فنی ات چیه هیچ چیز خاصی نداره که بگه
از برنامه نویسی
شبکه
گرافیک و ...
در نهایت چند نکته به نظرم میرسه
- بهتره از ارشد تو شرایط فعلی که خیلی ها ارشد میگیرن و از سالهای قبل هم خیلیها ارشد دارن در نتیجه تعداد ارشدها زیاد شده انتظار بالایی نداشت، یکی از کاربردهای ارشد که عموماً میرفتن سمتش فقط برای تدریس بوده، ولی وقتی چیزی خیلی زیاد بشه هم رقابت سخت میشه و هم اینکه حرف اول رو پارتی میزنه. شاید پنج سال پیش شما مدرک ارشد دولتی داشتی راحت کلاس میدادن و حتی شاید عضو هیئت علمی هم میشدی ولی الان وقتی کلی ارشد هستن شما دولتی مدرکت رو گرفته باشی ممکنه یک نفر که آزاد مدرک گرفته باشه و پارتی داشته باشه هم بتونه راحتتر ازشما کلاس بگیره
- مورد بعدی که به نظرم میرسه ببینید با خودتون چند چندید؟ به جز گرفتن مدرک ببینید چه چیزی تو این همه سال بدست اوردید. اگر صرفا مدرک بوده و هیچ علمی به دست نیومده که خوب سخت ضرر کردید و یک مدرک و اسم دیگه واقعا ارزش نداره. ولی اگر کنار این درس خوندن فنی یاد گرفتید خیلی بعیده نشه از اون فن پول دراورد. حداقل واسه شروع میشه از کم شروع کرد و پیشرفت کرد تو پول دراوردن
- دوستان عزیز ما رشته امون مثل رشته های علوم انسانی یا نظری نیست که بخواهیم صرفا مدرک بگیریم. مثلا بریم فوق لیسانس و دکتری ادبیات و علوم سیاسی و .. بگیریم. رشته ی ما فنی مهندسی است! خوب کنار این مدرک واقعا نباید فنی بلد باشیم؟ نباید دید مهندسی داشته باشیم؟ یعنی واقعا بین دانشجویان رشته های علوم انسانی و رشته های مهندسی هیچ تفاوتی نباشه و هردو فقط برن مدرک بگیرن؟