سلام بر دوستان عزیز.با اجازه دوست عزیزمون (MileStone) منم خاطره اولین کار مربوط طراحی وب سایتمون رو براتون میگم.شاید خیلی خالی از لطف نباشه.
راستش من هم وقتی توی دانشگاه درس میخوندیم خیلی دوس داشتم که دیگه حداقل پول خرجهایی که مربوط که خرد و خوراک و خرید لباس و ایناست رو از جیب خودم بدم و کم کم به اصطلاح از لحاظ مالی مستقل شیم.(ببخشید من مهمولا تو گفتار هم از فعل جمع استفاده میکنم خیلی به این گیر ندید
)
من بعد از پایان ترک ۲ فهمیدم حقیقتا این تو دانشگاه خبر خاصی از تدریس درست و حساب و اینا نیست.راستش من قبل از دانشگاه هم خیلی با برنامه نویسی و اینا اشنا نبودم ولی از طریق یکی از دوستام که قبلا کار کرده بود با طراحی و وب و .... اشنا شدم.دوستم خودش asp.net خونده بود برای همین به منم asp رو پیشنهاد داد منم با کلی شوق و ذوق نشستم و شروع به خوندن کردم.sql رو هم خوندم .البته در حد دستورات خیلی ساده و asp هم یه PDF رو خوندم کی فارسی بود و خیلی در هم بر هم .حالا دیگه خودتون بگیرید سطح یادگیری asp من در چه حد بود.
گذشت و گذشت تا ترم ۶ تموم شد.ذو تا از هم اتاقیام یه شب اومدن پیشم گفتن میلاد ما هم طراحی وب رو کار کردیم ولی تو تجربت از ما بیشتره (حالا پیش خودشون من رو کاربلد تر فرض کرده بودن
)بیا بزنیم تو کار طراحی وب و کار بگیریم و هم یه پولی گیرمون میاد هم یاد میگیریم یه چیزایی.گفتم باشه کاری چیزی گیر اومد بگید یه کاریش میکنیم
ماه رمضون شد و من دیگه تقریبا نزدیکای سحر میخوابیدم دوستم نصف شبی زنگ زد با یه هیجان خیلی زیاد زنگ زد گفت یکی از اشناهامون لوازم صوتی و تصویری داره گفته یه سایت براش بزنیم و اگه خوشش بیاد پول خوبی هم میده.ولی گفت میلاد من میترسم خیلی بلد نیستیم اخه گفتم فوقش اینه بعد یکی دو هفته میگیم ما نمیتونیم.نمیخواد که ما رو بزنه.خلاصه کار رو گرفتیم و طرف مقابلمون هم با سایت و اینا اشنایی نسبی داشت و طرح صفحه ها رو هم داد و تنها امتیازی که برای ما قائل شد این بود که من خیلی عجله ندارم فعلا ولی نهایتا تا اول مهر ماه.تقریبا بیش تر از یه ماه فرصت میشد.خیلی خوب بود برامون .قرار شد هر تیکش رو که انجام دادیم دوستم به نمایندگی از ما نشونش بده و هماهنگی های لازم با اونا.حالا ما ۳ نفر هم هر کدوممون تو یه شهر بودیم و کلی دردسر برای انتقال کد و این حرفا .
اول کار با هم قرار گذاشتیم که تا جایی که میتونیم کدی رو از نت کپی نزنیم و خودمون کدنویسی رو انجام بدیم که با سختی های کار و اینا هم اشنا شیم و حداقل یه چیزی یاد بگیریم.
کار شروع شد و بعله موندیم توش همون روز اولی.هیچ کس css رو خوب بلد نبود و فوتشاپ هم به همچنین.با تحقیقات که تو نت ( این نعمت بزرگ الهی) انجام دادیم فهمیدیم باید چیکار کنیم ولی حقیقتا نمیتونستیم پیادش کنیم که خدا رو شکر یکی از بچه های عمران که باهامون اشنایی داشت رو پیدا کردیم و یکی از بچه ها هم که باهاش هم شهری بود قرار شد طرح کار رو بزنه .یه چند روزی گذشت و طرح کار اماده شد و دوستم مثلا کلی ترکونده بودن تو طراحی و اینا یه طرح درختی رو انتخاب کرده بودن و منو ها رو شاخه درخت بود و این حرفا
اولین صفحه سایت رو میدیدی یاد قیلم پارک ژوراسیک میفتادی.اینقد شاخ و برگ داشت .
به دوستمون گفتیم بابا عکس چند تا تلوییزون و
... اینا بذار این چیه.دوباره رفتن رو طرح و یه طرحی اماده شد.واقعا به نسبت اولی بهتر بود
هرچند ...
کدنویسی شروع شد حالا ببینید در چه حد کار مبتدیانه بود ما هر قسمتی رو انجام میدادیم کلشو زیپ میکردیم و میفرستادیم برای یکی از بچه ها اونم کدا رو به هم میچسبوند( اقا خنده نداره ، خو بلد نبودیم
:cool
اون بنده خدا هم بعدا معلوم شد نزدیکای ۲۰۰ تومن پول گوشی براش اومده از بس زنگ به ما و کدا رو میپرسید چی به چیه
طرف هم که کارو نشونش میدادیم کلی به به و چه چه که عالیه و خیلی قشنگ و و از این حرفا .حالا یه سری ایراد از فونت و ایناش میگرفت . ما هم لیست میکردیم و درستشون میکردیم.
جدول های پایگاه داده رو هم با همدیگه و مشورتی تا جایی که امکان داشت ساده در نظر گرفتیم که مشکل خاصی پیش نیاد و حالا تو این به مشکل بر خوذدیم که چجوری تو asp از این جدولا و اینا استفاده کنیم.
تو اینرنت با مباحثی مثل Linq و ado.net و... اشنا شدیم ولی هیچ کدومو بلد نبودیم.به توصیه یکی از دوستام که قبلا ado کار کرده بود
منم شروع کردم ado رو یاد گرفتن.یه اموزش فارسی بود که واقعا معلوم نبود چی رو داره توضیح داده فقط کدا رو میدیم و منم از روش مینوشتم
تو همین حین بودیم که یه ایمیل از طرف دوستم اومده بود که گفته بود سلام میلاد من یه سفر مهم برام پیش اومد و به مسافرت رفتم و گوشی هم در دسترسم نیست و تا یه هفته هم نمیام
حالا ما مونده بودیم این دیگه چی بود و پروژه اصلی هم پیش ایشون تشریف داشت خلاصه هر جور بود به ریزکاریئ های سایت مشغول شدیم تا دوستم برگشت.حالا شده ۲۰ شهریور.ما هم خیلی از سایت مونده بود.گفتیم چیکار کنیم چیکار نکنیم که گفتیم بریم سنندج(دانشگامون اونجا بود) و پیش هم باشیم کار خیلی سریعتر پیش میره .دلمون خوش بود الان خوابگاهم بازه و مشکل غذا و اینا نداریم.سریع خودمونو رسوندیم و خدا رو شکر خوابگاه هم باز بود و غذا رو هم رزرو کردیم و اماده شدیم.دو روز بعد یه شوک خدایی بزرگ بهمون وارد شد ،دانشگاه غذاها رو کنسل کرد تا ۱ مهر.پرنده تو دانشگاه پر نمیزد فقط ما ۳ تا بودیم.حالا ما هم که مثلا اومده بودیم مستقل شیم و کسب درامد کنیم پشت هم داشتیم زنگ میزدیم خونه و پول میفرستادن
(دیگه به مرز خودکفایی رسیده بودیم:cool
ولی خب کار رو تقریبا با هر زحمتی بود داشتیم جم و جور میکردیم( اقا مدیونید فک کنید کد از اینترنت کپی زدیم
).شام و ناهار هم که قربون ساندویج و فلافل برم. صورتامون گود شده بود چشمامون بر اثر کم خوابی همه سرخ.قشنگ مثل قحطی زده های افریقا شده بودیم
کار تموم شد خلاصه به هر سختی بود و اکثرش رو هم ( شاید ۸۰ درصد به غیر اسلاید شو یکی دو تا چیز دیگه ) خودمون نوشته بودیم. حالا یکی از دوستام (همون رابطمون ) گرفت سایت رو تو هم ویژال برای طرف بردش
اونم گفته بود این چیه باید اپلودش کنید .
حالا ما کجا . اپلود کجا.بله با انجام تحقیقات متوجه شدیم پدیده ای به نام هاست هم وجود داره انگاری.حالا میخواستیم هاست بگیریم اصلا به هیچی دقت نکردیم و رفتیم ارزونترین هاست ممکن رو خریدیم ( فک نکنید من بودم ، ها دوستان بودن
) و شروع به اپلود کردن سایت کردیم.چشمتون روز بد نبینه صفحات رو که اپلود میکردیم و سایت رو میدیدیم اون صفحات ما نمیود و کدای اچ تی ام ال و asp که نوشته بودیم رو فقط نشون میداد
حالا ما هی اپلود میکردیم و اینم هی فقط کدا رو نشون میداد.دیدیم فایده نداره این رفتیم با پشتیبانی تماس گرفتیم و قضیه رو گفتیم اونام گفتن شما هاست مخصوص php گرفتید و asp رو این ساپورت نمیکنه.بعله ما هم فهمیدیم چه سوتی دادیم حالا از ما اصرار جون مادرتون بیاین اینو عوض کنید و از این حرفا
واقعا معرفت خرج دادن و هاستو برامون عوض کردن.البته پولش بیشتر شد ( بابام میگفت پسرم بیا خودم خرجتو میدم نمیخواد بیشتر از این مستقل شی من به خاک سیاه دارم میشینم
)
اومدیم پایگاه رو اپلود کنیم اونم که مطابق پیش بینی بلد نبودیم و بازم پیشتیبانی عزیز.
گفتش شما فایلتون رو برای ما بفرستید و ما خودمون اپلود میکنیم براتون . گفتیم چه فایلی ؟؟؟؟ گفت یه export بگیرید از پایگاتون.
حالا ما هم که کلا شکل علامت سوال شده بودیم.با شرمندگی تمام زنگ زدیم گفتیم export چیه دیگه ؟؟؟اونم گفت بگید برنامه نویساتون خودشون میدونن چیه(وای نمیدونید یه دفه ترکیدیم از خنده
).باور کنید به چه کنم چه کنم افتاده بودیم .دوباره زنگیدیم گفتیم اقا خودمون برنامه نویسیم با همچین واژه ای برخورد نکردیم (یارو ریسه رفته بود از خنده) گفتش چیکار کنیم و پایگاهم اپلود شد و به سلامتی تموم شد.
. هوررررررررررا
دوستمم سریع به طرف گفتو اونم یه سری تغییرات گفت و ما هم انجام دادیم.حالا دیگه الوعده وفا!!!! نوبت پول دادن بودش
ما هم گفتیم ساندویج و سالاد الویه و ... دیگه کافیه . بریم یه کبابی بخوریم و اولین حقومون رو هم بگیریم.ما هم پیش به سوی کبابی .تو راه گوشی دوستم زنگ خورد و با طرف کلی خوش و بش و اینا دیدم هی چهرش داره تو هم میره.
گوشی رو قطع کرد و دپرس دپرس گفتش بچه ها میگه سایتو نمیخوام خوشم نیومده.حالا ما هم دچار شوک شده بودیم که تا یه ساعت پیش که همه چی عالی بود چی شد یه دفعه؟
هیچی دیگه فایده نداشت.نه قرار دادی داشتیم نه چیزی.برگشتیم خوابگاه منم کاملا شیک رفتم یه ساندویج خوردم
خیلی بد بود واقعا از اولش هم به خاطر پول اینکارو انجام ندادیم ولی خب انتظار اینم نداشتیم .که کلی هاست رو بگیریم و اخرش به این شکل هیچی به هیچی .خلاصه یه جوری به خودمون گفتیم حداقل این کار برامون یه فایده هاییی هم داشت.اولین درس بزرگی که گرفتیم این بود هیچ وقت حتی برای نزدیک ترین دوستمون هم بدون حساب و کتاب درست و حسابی کاری انجام ندیم .همون اول قرار مدارا رو تنظیم کنیم
ولی خب خیلی چیزا تو طول پروژه یاد گرفتیم از همون css و html گرفته تا ado و asp و اپلود کردن سایتو و .....
و واقعا توی کارای بعدی که انجام دادیم این تجربه ها به کمکون اومد .
بچه ها من خیلی کوچکتر از اونم که بخوام نصیحتی کنم حداقل به عنوان کسی که این سختی رو تجربه کردم ،شب نخوابیدنا و خیلی مشکلات دیگه ولی کسایی که دوس دارن وارد این کار شن و میترسن که البته طبیعی هم هستش بدونید اولین کار سختی های خاص خودشو داره و طبیعی هم هستش.ولی واقعا وقتی کار تموم میشه فوق العاده لذت بخشه و چیزیایی هم که تو کار یاد میگیرید هیچ وقت و توی هیچ منبع اموزشی اونو پیدا نمیکنید.پس اصلا نترسید و به خودتون اعتماد داشته باشید .هیچ چیزی نشد نداره.
بببخشید سرتون رو هم درد اوردم.
موفق باشید