سلام دوستان گرامی
من بعضی نظرات را خوندم .
بنظر من مملکت و مدیران و برنامه ریزان ایراداتی دارند. تحریم و نمیدونم فراوانی مدارک تحصیلی و سیل فارغ التحصیلان هم مشکلاتی برای آینده ایجاد میکنه ولی مهمتر از همه اینها فکر و ذهنیت فارغ التحصیلان ماست .
نمیخوام انتقاد کنم ولی ببینید ما در بین ورودیهای ارشد و دکترا و کلا" تحصیلات تکمیلی سه تا نظر غالب هست:
۱- یک گروه از دوستان بفکر پیدا کردن شغل و درآمد خارج از کارهای آموزشی اند. که توضیحات مفصلش را آقا نیما دادند.
۲- دسته دوم بفکر رفتن بخارج از کشور برای ادامه تحصیل هستند .
۳- دسته سوم اونهایی هستند که میخوان یه جایی هیئت علمی بشن.
یه گروه بنظرم جایش بشدت خالی است.بخصوص در بین بچه های فنی مثل کامپیوتر و برق.
اونهم این ایده است که بعضی باید حتما" در این بین باشند که ایده پردازی کنند و کار آفرینی کنن.
وقتی می بینم مثلا" طرف ارشد فیزیک داره (که البته هر رشته ای در جای خودش با ارزشه)و ۱۰ تا مهندس و ارشد و دانشجوی دکترا را کار گرفته و یه دو سه تا مهندس رشته مواد و اینا را هم وارد کرده و خودش تقریبا" بجز کلیت موضوع چیزی نمیدونه و یه شرکت دانش بنیان نانو فن آوری زده و چند میلیارد وام گرفته و بقیه ماجرا و این دوستان هم از اینکه شاغلند خیلی راضی اند یه کم ناراحت میشم. من یه نمونه اش را میشناسم که حتی یکی از اساتید دانشگاه شریف را هم آورده تو شرکتش ساعتی استخدام کرده.
باور کنیم خودمون را باید باور کنیم . تو دنیا یه مهندس سرپرست ۶-۱۰ تا تکنیسینه و یه ارشدباید بتونه برای ده پانزده نفر تحصیلکرده شغل ایجاد کنه.
نگید تو ایران نمیشه . که مثال عددی زیاد داره.
شما اگه اینجا بتونید کارآفرینی کنید مطمئن باشید دیگه لازم نیست دنبال فاند فلان دانشگاه باشید . کجا میخواهید برید که به کارافرین و ایده پرداز ویزا و امکانات نمیدن.کجا میخواهید درس بخونید که نمیشه.
من به نظر همه دوستان احترام میذارم و میگم جای این گروه دارای حس مدیریت و با هوش و موقعیت سنج و اهل تلاش و البته ریسک بشدت احساس میشه و بهتره یه تعدادی باین مسئله فکر کنند و نگذارید بقیه رشته ها بخصوص اونهایی که فقط روابط عمومی دارند واسطه بشن و ... .
اینکه مدام میگیم بیل گیتس از گاراژ خونه اش شروع کرد یا نمیدونم جابز فلان کرد را ما هم در عمل پیاده کنیم.
باور کنیم که یه فارغ التحصیل کارشناسی و یا ارشد و صد البته دکترا باید بتونه با کاربرد علمش حداقل ده پانزده نفر را شاغل کنه.
یه نگاهی به آمار کارآفرینان بکنید متوجه عرض بنده میشید خیلیشون زیر کارشناسی هستندولی در مجموعه شون کلی ارشد و کارشناسی کار میکنن.
در حد یه پیشنهاد و نظر بود.
موفق باشید.