تانرینین گوزل آدی و یادینان ( با نام و یاد زیبای خداوند )
با عرض سلام و وقت بخیر خدمت دوستای گلم ، امیدوارم ایام به کامتون باشه .
همونطور که قولشو داده بودم و مدیرا هم اجازه فرمودن ، تو این تاپیک زبان ترکی( آذری) رو واسه علاقه مندان به این زبان تا جاییکه بتونم یاد میدم.
کشورهایی مثل آذربایجان ، ترکیه ، ترکمنستان ، قزاقستان ، ازبکستان ، گرجستان و اکراین به زبان ترکی یا آذری صحبت میکنن .
تو ایران هم استانهای آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی ، اردبیل، زنجان وحتی بخشهای قابل توجهی از تهران ،البرز، قزوین، همدان، قزوین ، استان مرکزی، گیلان ، شیراز (ترکهای قشقایی ) وخراسان.
همه این استانها و کشورها با لهجه (ترکی و آذری ) خاصی صحبت میکنن .
زبان آذربایجانی درجمهوری آذربایجان تاسال ۱۹۲۹ با الفبای عربی وازسال ۱۹۲۹ تا ۱۹۳۹ به بعدبا الفبای لاتین و از سال ۱۹۳۹تا۱۹۹۲با الفبای روسی وخط کریل نوشته میشد.درسال ۱۹۹۲باتصویب پارلمان آذربایجان الفبای لاتین مجداداً الفبای رسمی این زبان شد.این زبان بازبان ترکی استانبولی و ترکی ترکمنی – ازبک- نوگای- کومیک وگاگوز مشترکات زیادی دارد.
ولی به طور کلی میتونم بگم به دوقسمت تقسیم میشه ترکی ( آذربایجانی ) ، ترکی ( استانبولی )
واسه همین من نمیتونم بگم ترکم یا آذری ، من ترک آذربایجانی هستم
(در جواب یکی از دوستان)
راستشو بخواین تو خود ایران تنوع لهجه خیلی زیاده ولی یه لهجه رو بدونین از بقیه لهجه ها هم کم و بیش میتونین سر دربیارین.
قبل از هر چیزی بهتره من یه راهنمایی براتون بنویسم ، تا راحتتر تلفظ بکنیم
*جالبه بدونین تو زبان ترکی استانبولی حرف " خ " وجود نداره و به جاش از " ح " استفاده میکنن.
از دوستان هم زبان هم اگه کسی دوست داشت میتونه کمک کنه ، خیلی خیلی هم ممنون میشم.
راستی هر سوالی داشتین میتونین بپرسین تا جاییکه امکانش باشه کمک میکنیم