(۱۵ دى ۱۳۹۸ ۰۵:۱۶ ق.ظ)Soldiers life نوشته شده توسط: سلام
یه مدته که دارم اطلاعات جمع میکنم درخصوص بورس تحصیلی ولی نتایج واقعا خیلی زیاد و بعضا گیج کننده است در این بین هم مثلا فهمیدم اکثر دانشگاههای المان برای مقاطع مختلف هزینه اش رایگان یا حداقل ناچیزه سایتهای مختلفی هم پیدا کردم مثلا سایت numbeo برای تقریب هزینه ها البته نمیدونم چقدر درست ومعتبره
این هم میدونم که یکی از بهترین منابع سایت خود دانشگاههاس حالا میخوام بدونم کسی از دوستان سایتی میشناسه که بورس های تحصیلی رو اپدیت شده وجمع وجور و مرتب داشته باشه
من قبلا فکر میکردم که برای اپلای برای مقطع کارشناسی ارشد حتما باید مدرک کارشناسیت از دانشگاه برند باشه ولی الان با این سرچ های که داشتم فهمیدم اگرچه دریافت پذیرش رقابتیه ولی الزامی نداره که حتما از دانشگاه برند باشی و مثلا معدل و نمره ایلتس مهمتره اگر کسی در این خصوص اطلاعاتی داره ممنون میشم به اشتراک بذاره .
من در یک مقطعی که قصد رفتن داشتم خیلی زیاد سرچ داشتم. البته این اطلاعات برای سال ۹۶ اینا هست ...
در اروپا یک زندگی دانشجویی ساده رو خود اتحادیه ۶۵۰ یورو الی ۷۰۰ در نظر گرفته بود ولی خب شما فرضا آلمان رو در نظر بگیری در مونیخ با همچین پولی نمیشه زندگی کرد چون شهر بزرگ محسوب میشه و هزینه هاش بالاتره ولی خب به همون اندازه هم کار بیشتر پیدا میشه. در آلمان بیمه کردن اجباریه که مدل و هزینه های مختلفی داره (البته می تونید هم بیمه نکنید ولی هزینه های پزشکی سر به فلک می کشه مثلا ممکنه یه سرماخوردگی به اندازه هزینه یک ماه یا دوماه پاتون بخوره) فکر می کنم ۱۵۰ یورو رو باید برای بیمه بگذارید ولی باز میشه از بیمه های کمتر هم استفاده کرد که باید درباره اش تحقیق کرد.
هزینه های مسکن هم در شهرهای مختلف متفاوته، مثلا شهرهای اصلی شون مثل مونیخ و هامبورگ و فرانکفورت و ... اون زمان میشد با ۷۰۰ یورو یک آپارتمان کوچیک یه اتاقه برای خودت دست و پا کنی. یا مثلا بعضی ها می گفتند کمی خارج از شهر (در واقع دورتر از مراکز اصلی شهر) میشه با همین پول خونه ای بزرگتر پیدا کرد منتهی از قسمت اصلی شهر دور هست و مشکلات رفت و آمد و این صحبت ها رو داره. ببینید این چیزی که میگم در حد ۱۲ متر اتاق محسوب میشه، در کل مثل ایران نیست که بری و ماشالله. در کل زندگی اونجا خیلی متفاوته ، در کل به ازای فرد فرد ۱۲ متر اتاق تعلق می گیره که باید فکر کنم در شهرداری ثبت شه. فرضا شما نمی تونی بگی من یه اتاق ۱۲ متری می گیرم با همسر و بچه ام. اصلا اجازه همچین موردی نیست که مثلا بچه کلا حذف شه و همسر هم در همون اتاق به زندگی بگذرونه، برای یچه اطلاع ندارم ولی فرضا دو تا باشید باید حداقل ۲۴ متر به بالا باشه و در غیر این صورت غیرقانونی و اگر فرضا صاحب ملک بفهمه کلا کار به دادگاه و .. می کشه.
اگر هم بخوایید خونه مشترک با افراد مختلف بگیرید (wg) سهم یه اتاق کمتر از ۳۰۰ الی ۳۵۰ نیست ولی خب همون اتاق سهم تون میشه از کل اون خونه و بقیه چیزا مشترکه. خوابگاه هم که میگن سال اول گیر نمیاد (هزینه های اون در حد ۲۰۰ الی ۲۵۰ هست البته باز خوابگاه ارزون ولی با امکانات کمتر هم هست که نیاز به تحقیق و جستجو داره، مثلا خوابگاه های مختلط با جمعیت بالاتر یا فرضا خوابگاه های تک جنسیتی باز باید تحقیق و پیدا کرد) جز خود استادی که شما رو گرفته اگر سطح عالی باشید خودش می تونه اقدام کنه و براتون گیر بیاره که خیلی نمیشه روش حساب باز کرد ولی باز این مورد هم هست.
هزینه های خورد و خوراک هم که حدودا ۳۰۰ میشه ولی در این مورد فقط به شخص بستگی داره، گفته شده بود اگر در منزل فرد خودش غذا درست کنه حداقل این هزینه نصف میشه ولی اگر آدم پرخوری باشه و مدام رستوران بره و ... از این هم بالاتر می ره یا حتی در حد ۴۰۰ تا.
در کل این یک زندگی دانشجویی ساده هست که فقط میشه درس خوند و بس. دانشگاه ها هم اکثرا برای اون سالی که من می خواستم رایگان بود منتهی دانشگاه پولی هم داشت که تعدادش زیاد نبود ولی الان رو دیگه نمی دونم چون دقیقا همون سال دانشگاه های فنلاند هم ارشدشون رو پولی کردند که خیلی زیاد بود مثلا در ایران میشد با ۱۰ الی ۱۵ تومن یک ارشد از آزاد گرفت ولی اونجا ۲۰۰ یا ۳۰۰ میلیون تقریبا به پول ما میشد.
در مقطع ارشد نمی دونم خاطرمه زیاد بورسیه نداشت و این قضیه برای مقطع دکتری بیشتر بود. ولی در کل من با هر کسی برخورد داشتم که برای دکتری هم می خواست بره گویا اکثر کشورها تمایل دارند شما یک ارشد مجدد رو در همون جا بگذرونید. حتی یکی از دوستان خودم از خواجه نصیر ارشدش رو گرفته بود و بعد بورس شد آمریکا گویا یک ارشد مجدد هم گرفته بود و الان هم که دکتری اش تمام شد.
در کل سواد شما تعیین کننده کل راه شماست. (البته اگر پول هم باشه که کلا قضیه به مراتب بهتر میشه) ولی در کل همه چیز به سواد و زبان شما بستگی داره. اینکه فردی بود که می گفت با پروفسوری که قرار بود بورس اش کنه تماما صحبت و آزمونش رو از طریق اسکایپ داد حتی اون طرف گویا یک پروفسور دیگه رو هم برای کمکش اورده بود که سواد این دانشجو رو تحلیل کنند و می گفت در آخر که همه چیز تموم شده بود بهم گفت: دیگه چه خبر؟ می خواست که این دانشجو صحبت کنه و ببینه زبانش در چه سطحی هست. یعنی در کل همه چیز امکان پذیر هست.
حتی ممکنه بورس کنند و شما کم کار عمل کنی و وسط بورس قطع کنند و شما مجبور بشی در اروپا دنبال جای دیگه باشی. اگر آلمان مد نظرتون هست به شهرهای بزرگ مثل مونیخ و فرانکفورت و هامبورگ و هانوفر و .. فکر کنی. نژاد پرستی در اونجا موج می زنه و اصلا سمت اون شهرهای نژادپرستی اش که اتفاقا زندگی در اونجا به مراتب ارزون تره نرید چون ارزش زندگی نداره.
بهترین راه برای یادگیری و تجربیات بیشتر بچه ها سایت
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
هست که باید دقیق یک هفته ای وقت بگذارید تا ببینید شرایط شما چطور هست و راه موردنظرتون رو انتخاب کنید.
مثلا چند مورد رو که در این سایت توضیح دادند:
نقل قول: برای یه خونه ی دوخوابه ی آلمانی (یه خواب + یه هال) روی ۷۰۰ ۸۰۰ تا حساب کنین حداقل. با ۴۰۰ تا اون نزدیک محاله بتونین چیزی پیدا کنین.
پول بیمه اگه بالای ۳۰ هستین، باید خصوصی بگیرین، از ۴۰ ۵۰ یورو هست تاااا ۱۵۰ یورو یا حتی بالاتر. بستگی به پوششی داره که درخواست میدین. اگر هم کاری که پیدا کردین پست داک وایناست که خودش بیمه داره باهاش دیگه.
نقل قول: زندگی دانشجویی یعنی نهایتا هفته ایی یکبار رستوران. یعنی نرفتن به سرگرمی های پر هزینه. یعنی سرگرمی های اشتراکی و دور همی که پول نمیخواد. یعنی زندگی تو یک محله ی ارزون و اتاق خوابگاه. یعنی خرید مواد غذایی ارزون. یعنی اماده کردن نهار تو خونه و بعدم بردن تو دانشگاه و گرم کردن و خوردن. سلف سرویس دانشگاه یا رستورانای دانشگاه گرون در میاد. یعنی یا با دوچرخه یا پیاده بری بیایی یا نهایتا ولخرجی کنی و با اتوبوس و مترو و قطار بری بیایی. یعنی وقتی میخوایی لباس بخری اول حساب بانکیتو نگاه کنی ببینی پول داری یا نه.
این وضع زندگی دانشجویی تو المانه. نه تنها شما بلکه یه دانشجوی المانی و فرانسوی هم زندگیش همینه. برا همه همینه. هیچ استثنایی هم نداره
در کل نظرات متفاوت هست.