(۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ ۱۰:۲۴ ب.ظ)fulgent نوشته شده توسط: سوال! لطفا جواب دهید...
چه موقع حسادت خوبه؟
چطوری میشه حسادت رو از خود دور کرد؟ باهاش مقابله کرد؟
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
با عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام علی النقی الهادی علیه السلام
چیزی که باید مدنظر شما باشد غبطه هست که در مقابل حسد مطرح می شود
غبطه یک روحیه ای هست که شخص با مشاهده یک موفقیتی یا کمالی در دیگران خودش هم سعی میکند یکی مثل ان را در خود داشته باشد بدون انکه ارزوی نابودی ان را برای دیگری کند و یک فضیلت اخلاقی هست.
حسد هم یک روحیه ای هست که شخص ارزو می کند فردی که دارای نعمتی هست از ان نعمت محروم شود این که خود ان نعمت را داشته باشد یا نداشته باشد یا به ان بتواند برسد یا نرسد.
(بحث جدا از بحث قبلی)دوستان زحمت کشیدند اسیب هایی رو چند صفحه قبل مطرح کردند (اسیبهای جسمی). اگر دقت کرده باشیم این اسیبهای فیزیکی که در مهندسین کامپیوتر هست.اکثر این اسیبها در همه یکسان هست چه دختر چه پسر. این که تعدادی دچار ضعف چشم هستد بدنی نحیف .که همه اش اثار سوء نسشتن در جلوی کامپیوتر هست. استخوانها کم چگال اند و دارای پوکی استخوان و درد مفاصل و رنگها پریده و کم خون . علت این که از نور خورشید دور هستند. و دارای کم تحرکی. که دوستان با دانشجویان معماری مقایسه کردند که ضعف جسمانی در اینها کم پیدا بود معلوم هست که به اقتضای شغل خود پر تحرک هستد. که این خیلی خوبه. و اسیبهای روحی من جمله پرخاشگری یا کم حوصله بودن هم که رایج هستش که علتش هم همین فضای مجازی هست این که چه جوری نوجوونها رو بار میاره میتونید به تاپیک دیگری که دارای مشتری های زیادی هم دارد و شاهد جریحه دار شدن شخصیت و احساسات و له شدن غرور و کرامت دو طرفیم که ناشی از ناااگاه بودن دو جنس از شخصیت همدیگر هست و این که این فضا نوعی بی باکی سراغ ادم میاد که هر چی از دهنش درمیاد میگه. واین که یه سری شوخی های ناپسند میان معماری ها هست شو خی دختر و پسر که نکوهیده هست. و یه سری شوخی های فضای مجازی هستش که گریبان گیر دانشجویانی هست که با زیاد با کامپیوتر سر وکار دارند. شوخی های دو جنس مخالف که به ظاهر خوشایند هست(شوخی با نامحرم که قران و احادیث نهی شده است و حد و مرز تعیین شده) که اسیب و سرخوردگی های جدی روحی و روانی روی افراد داره که ممکنه شاهدش باشیم. این فضا خودش یه جذبه ای داره که افراد رو جذب میکنه یه جذبه ی کاذب که وقعی نیست. که مخاطب میخواهد به ان برسه ولی نمی تواند.درگذشت زمان موجب شکست روحی میشه بعدش افسردگی سراغش میاد بعدش پوچ انگاری که فک میکنه همه چیز بیهوده هستش اخرش که دیگه هیچ انگیزه ای نداره. که باز هم در گفتارها شاهدش هستیم. دور بودن از جامعه و درک نکردن بعضی حقایق.(مطالب ممکنه مبهم باشه به دلیل نگفتن خیلی چیزها). امیدوارم موجب ناراحتی نشده باشم که خودم را مبرا نمی دانم.
زینت بخش بحث به مناسبت این روز:
قالَ الإمامُ علی بن محمد النقی الهادی: علم و دانش بهترین یادبود براى انتقال به دیگران است، ادب زیباترین نیکى ها است و فکر و اندیشه آئینه صاف و تزیین کننده اعمال و برنامه ها است.
هر که بر طریق خداپرستی محکم و استوار باشد، مصائب دنیا بر وی سبک آید، گر چه تکه تکه شود.
حسد، کارهای خوب را از بین می برد و دروغ، دشمنی می آورد.