(۰۷ اسفند ۱۳۹۳ ۰۳:۳۹ ب.ظ)Omn1990 نوشته شده توسط: داستان زندگی شما مطمینا به بهترین وجه این درسو به بقیه میده من که خودم خیلی به فکر فرو رفتم..مرسی از انتقال تجربیاتت.
راستی یخورده از شرایط بیرون بگو، من خودم نرفتم دنبال کار اینا چون تصمیم گرفتم بخونم ولی خیلی دوست دارم باخبر بشم، اینطور که من فهمیدم واسه کسی که کاربلده همیشه کار هست و این شکایتهایی که از نبود کار میشه بیشتر از قول کساییه که مدرک مهندسی دارن و واقعا مهندس نیستند یا اینکه توقعشون بالاس(واسه کسی سوتفاهم نشه خدای نکرده قصد جسارت ندارم من خودمم ازم این دسته ام).دوست من بعد یه مدتی گشتن دنبال کار با لیسانس برق تو یه شرکت خوب با حقوق اولیه ١.٥ مشغول به کارشده،هرچند تخصص اونچنانیم نداره مثل خودمه. نمیدونم والا..صحبتای ضدونقیض زیاد میشنوم این روزا
ببینید دوست عزیز:
موضوع کار و درسهای دانشگاهی همیشه بحث برانگیز بوده.
چیزایی هست که تو دانشگاه به کسی یاد نمیدن مگه خودت دنبالش رفته باشی. کار رشته های کامپیوتر یا مربوط به شبکه است یا برنامه نویسی و یا ...
اگه بخوای کار شبکه بکنی باید حتما دوره ها رو گذرونده باشی و مدارک اونها رو داشته باشی تجربه کاری بماند سرجای خود که همیشه از آدم اینو میخوان. هزینه این دوره ها هم بالاست و معمولا تو تموم شهرها برگذار نمیشه.
برنامه نویسی که تو دانشگاه کار کردیم از مباحث کاربردی به دوره و این چیزیه که من بیرون اووون درک کردم.
بله کسی که کار بلد باشه واسش کار هست. تو سایتهای کاریابی و آگهی ها همیشه اینو مینویسن ولی باید مهارتت بالا باشه. من بچه هایی رو میشناسم که (قصدم جسارت نیست فقط میخوام شرایط رو شرح بدم) پیام نور یا آزاد درس خوندن اوونم چه درس خوندنی ولی به خاطر اینکه دوره های شبکه رو خیلی وقت پیش گذروندن الان موقعیت کاری مناسب دارن و حتی یکیشوون واسه کار میخواد بره استرالیا.
مجموعه آی تی و کامپیوتر واقعا تو این چند سال خروجی زیاد داشتن و هر دانشگاهی تو این رشته ها دانشجو پذیرفته. واسه همینه که حتی اگرم کار باشه حقوق کم بهت میدن چون متقاضی کار زیاد هست و بستر مورد نیاز برای این رشته ها در ایران فراهم نیست.
بازار کار رشته ما اشباع شده و برخلاف رشته های برق، معماری،عمران (نظام مهندسی)و حتی پزشکی(سازمان نظام پزشکی) سازمانی نیست که روی رشته ما نظارت کنه. قانون کپی رایت هم که تو ایران رعایت نمیشه.
البته قصد من از گفتن ایران حرفا عجز و ناله نیست من خواستم تجربیاتم رو از دانشگاه با بیرون مقایسه کنم. شما اگه خودتوون هم بگردید خیلی چیزا دستتون میاد.