(۰۸ فروردین ۱۳۹۱ ۱۱:۵۹ ب.ظ)yaser_ilam_com نوشته شده توسط: منظورتون رو نفهمیدم دوست عزیز ؟
آره هر دو تاشون برای من بسیار محترما و عزیز.
دکتر علی شریعتی روشنفکر فرا روایت ها است. او را می توان بصورت توأمان منتقد سرسخت مارکسیست های دوآتشه دهه چهل و روحانیون عوام زده ای دانست که در کلام امام به روحانی نمایان تعبیر شده اند. شریعتی که نمونه بارز تئوری مذهب در برابر مذهب بود، سالها مورد بی مهری مذهبی های سطحی نگر و سوسیالیست های مادی گرا قرار گرفت. او اگر محتوای مارکسیسم را مورد نقد و نفی قرار داد، محتوای تشیع را با استفاده از ادبیات انقلابی چگوارا، چون موم بر حلقوم دانشجویان دهه چهل ریخت و آنان را که در اختاپوس کمونیسم گرفتار بودند نجات داد. عده ای تلاش داشتند بی توجه به همه خدمات بی اندازه او به انقلاب و اسلام، این روشنفکر متعهد را بخاطر اندک اشتباهاتش، در برابر انقلاب و رهبر کبیر آن بگذارند. اما آنگونه که از خاطرات یاران امام برمی آید، آن کوته نگران، در رسیدن به مقصود خود ناکام ماندند چرا که روح الله الموسوی الخمینی به عنوان مرجع روشنفکر و دوراندیش فرق بین کسروی و شریعتی را می دانست و عمق سخن معلم شهادت را خدمتی صادقانه به انقلاب می شناخت.
شوربختانه از شخصیت مرحوم آیت الله خمینی چهره ای ساخته اند که در داخل اجازه واکاوی و شخصیت شناسی به صورت کامل وجود ندارد و هرگونه نقد به افکار ایشان جرم محسوب می شود و متاسفانه تریبونی که در دست خارج نشینان است به دست یک عده فحاش بی انصاف و خائن افتاده و آنان نیز از آیت الله خمینی چهره ای کاملا سیاه ساخته اند.
همین اتفاق نیز برای مرحوم مطهری افتاده و متاسفانه ایشان نیز شخصیتی حکومتی پیدا کرده اند و خوشبختانه شریعتی از چنین حادثه ای نجات پیدا کرد، آزادانه در داخل بر او فحاشی می شود، نقد می شود و تمجید و.... و این است رمز زنده بودن شریعتی!
این یک مقدمه کوتاه از فضایی که الآن داریم در مورد این دو شخصیت صحبت می کنیم...
اما دوست گرامی بنا به صحبت هایی که با یکدیگر داشتیم نتیجه گرفتیم شما شناخت محدودی از شریعتی دارید(هرچند من نیز قطره ای از اقیانوس شناخت ایشان را ، "به زعم خویش" مطالعه کرده ام.) و در این پاسخ اثرات این کج فهمی مشخص است.
بر خلاف مطالبی که در سایت ها مطالعه کرده اید و اینجا پیوست نموده اید، اولا شریعتی به یک نظام سوسیالیست معتقد بود.
از مارکسیسم نکات برجسته اش را گلچین کرده بود ولی برخلاف مارکسیست ها که دین را افیون می دانستند وی اعتقاد داشت دین عامل تحرک است و آن را به اثبات رساند (معلم انقلابی!)
اگر یاران
امام را شیخ مرتضی انصاری قمی ،آیت الله ناصر مکارم شیرازی ،آیت الله شهابالدین نجفی مرعشی،استاد مرتضی مطهری،علامه سید محمدحسین طباطبایی، آیت الله خویی،آیت الله شاهرودی، ایت الله عبدالله شیرازی، مالک حسینی، علی نمازی و... می دانید که یکی حکم به ارتدادش داده ، یکی کافرش خوانده و دیگری حکم اعدامش را خواستار شده؟!
من قصد ندارم در مورد درستی یا غلط بودن کار انسانها صحبت کنم و یا قضاوت کنم و یا حتی از شما بخواهم قضاوت کنید. ولی دوستانه بگویم ، چند جمله خواندن از شخص و یا دیدن طرفدارانش و یا سیل حمد و ثناها نباید موجب شود تا بر اساس گفتار دیگران و یک دید سطحی در مورد افراد نظر دهیم...
به دنبال پاسخ شما نیز نیستم.. به قول معلم اگر میخواهی زیر دست دیکاتور ها نباشی فقط بخوان ، بخوان ، بخوان!
(عذرخواهی بابت به انحراف کشیدن موضوع اصلی این تاپیک. این بحث را دیگر در این تاپیک ادامه نخواهم داد.) @};-