(۲۴ مرداد ۱۳۹۷ ۱۱:۳۳ ق.ظ)codin نوشته شده توسط: من دقیقا همینم. تا یادمه توی هر امتحانی وقت کم میاوردم ولی در کل درسم خوب بود.
بحثِ اینکه بتونیم سریع ایدهپردازی بکنیم ولی به خاطر کمبود وقت (مثلا به خاطر اختصاص وقت بیشتر به سوالهای قبلی) نتونیم روی کاغذ بیاریم، به نظرم فرق داره با اینکه دیر به ایده برسیم. این کند بودن به خاطر ضعف در executive functioning هست که نمیدونم جزو فاکتورهای نبوغ (intelligence) حساب میشه یا نه. مثلا پردازش سریعِ ایده و تصویر و صدا و بازیابی سریع اطلاعات از حافظهی کوتاه مدت و بلند مدت جزو فاکتورهای نبوغ حساب میشه و در سریع بودن شخص هم تأثیرگذار هست، ولی اینکه مثلا کسی دستش کند باشه رو چجوری فاکتور میکنند رو نمیدونم.
ولی این وقت کم آوردن اگه صرفا به خاطر استرس باشه، اصطلاحا بهش Neuroticism (رنجور بودن؟) میگن که یکی از پنج عامل شخصیت هست (در کنار برونگرایی، با وجدان بودن، سازگار بودن و استقبال از تجربه) و ربطی به ضریبهوشی نداره. خیلی وقتها دیدید از اصطلاح EQ (نبوغ عاطفی) استفاده میکنند و مثلا کسی که نتونه ارتباط برقرار کنه یا نگران هست و ... نبوغ عاطفی پائینی داره. این موضوع کاملا چرتی هست که یه روانشناس تئوریش رو داد و صد تای دیگه کوبیدنش و فقط توو کوچه بازار خریدار داره (علتش هم تقریبا مشخص هست چرا). یکی از دلایل مخالفت این بوده که برداشته یک شاخصهی رفتاری رو اسمش رو عوض کرده و به عنوان نبوغ تعریف کرده. کسی که برونگرا و سازگار باشه، قاعدتا بهتر میتونه با بقیه ارتباط برقرار کنه و این مطلقا به نبوغ و تعریفش و شرایطش ربطی نداره.
من یه بار در این مورد (اینکه IQ معیار خوبی برای نبوغ هست یا نه) ارائه داشتم مجبور شدم کلی مطلب در موردش بخونم و ویدئو ببینم.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
استاد روانشناسی تورنتو تقریبا هر چند جملهای که میگه خروجی یه مقاله هست (هر چند که به خاطر تسلطاش به مطالب، اینطور به نظر میرسه که داره از خودش در لحظه تولید میکنه).
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.