من کامنتها رو خوندم و خیلی تعجب کردم که اینقدر همه دارند با این قضیه هانی برخورد میکنند!! من منکر این نیستم که در بین نمازخونها افراد کم اخلاق و در بین تارکالصلاهها افراد بااخلاق داریم ولی بجهها یه ذره دقت کنید لطفا! قضیه سر "نماز" هست نه مثلا دروغ یا غیبت یا تهمت یا مردم آزاری یا حتی قتل و دزدی!! حدیث داریم از حضرت رسول صلوات الله علیه که مرز بین ایمان و کفر نمازه!
ببینید یا ما مسلمون هستیم یا نیستیم، اگه هستیم یه سری چیزها در اسلام مهمتر هستند مثل مثلا ایمان و شرک که آیه قرآن داریم که هر گناهی آمرزیده میشه مگر شرک ( إِنَّ اللّهَ لاَ یَغْفِرُ أَن یُشْرَکَ بِهِ وَیَغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِکَ لِمَن یَشَاء وَمَن یُشْرِکْ بِاللّهِ فَقَدِ افْتَرَى إِثْمًا عَظِیمًا ** هر آینه خدا گناه کسانی را که به او شرک آورند نمی آمرزد ، و گناهان ، دیگر را برای هر که بخواهد می آمرزد و هر که به خدا شرک آورد ، دروغی ساخته و گناهی بزرگ مرتکب شده است. سوره مبارکه نسا آیه ۴۸) مثلا دیگه نماز که باز هم حدیث داریم از حضرت رسول صلوات الله علیه که أول ما یحاسب العبد الصلاة فإن قبلت قبل ما سواها و إن ردت رد ما سواها یعنی اولین چیزی که از بندگان در روز محشر مورد محاسبه قرار می گیرد نماز است اگر قبول شود بقیه اعمال هم مورد قبول واقع می شود و اگر رد شود بقیه اعمال هم پذیرفته نخواهد شد. با توجه به این حدیث معلوم میشه که اگه نماز کسی قبول شد تازه میرن سراغ اینکه آیا اخلاق این فرد چطور بوده، همسایهداری، نیکی به والدین، احترام استاد، دروغ، تهمت، غیبت و... همه بعد نماز بررسی میشه. تازه این مال کسایی هست که نماز میخونند و نمازشون هم بررسی شده و مشکلی نداشته و قبول شده (که خوش بحالشون
) و گرنه کسی که نماز نخونده که اصلا چیزی برای بررسی نداره!
خب حالا سوال پیش میاد حتما که خدا که گفته من حق الله رو میبخشم و حقالناسه که باید حتما رضایت رو بگیریم، اما نماز که حق الله هست چرا اولین چیزه که مورد بررسی قرار میگیره و انقدر روش سختگیری هست که اگه قبول نشه بقیه اعمال هم هرجی باشه رد میشه؟! ببینید نماز فرد در صورتی قبول میشه که هم شرایط ظاهری هم باطنی اون برقرار باشه مثلا مکانش، لباسش، فرش سجدهاش و.. غصبی نباشه و خیلی موارد دیگه که کاملا در ارتباط با سایر افراد جامعه است نه ذات اقدس الهی! پس اگه نماز کسی قبول باشه این فرد در امتحان حق الله و حق الناس با هم قبول شده (که باز هم خوشبحالش
) دیگه فکر کنم تا همین حد کافیه بیشترش از حوصله بحث خارجه
کلا هم جدای از همهی این صحبتها خود شما هستی که میخوای به قول معروف یه عمر با اون فرد زندگی کنی، مشورت خوبه ولی اگه همهی مسلمونهای دنیا بیان بگن این کار رو بکن ولی شما دلت راضی نباشه، به حرف دلت گوش کن، سازگاری خوبه ولی نه در همه مسائل! بعضی چیزها جای سازگاری نداره یا آره است یا نه، که خب اینکه چه چیزی جای سازگاری نداره و همون اول باید تکلیفش مشخص بشه، برای هر کسی متفاوته! در کل امیدوارم درستترین تصمیم رو بگیری
(۱۷ اسفند ۱۳۹۳ ۰۸:۲۲ ب.ظ)abji22 نوشته شده توسط: حالا شمافرض کنید از روی بی حوصلگی باشه