(۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ ۱۱:۱۸ ب.ظ)blackhalo1989 نوشته شده توسط: منظور شما از "«دیمی» و در اثر خواندن زیاد متون (و البته با پایهی روش آموزشی خوب کتابای کانون زبان)" اینه که اول کلاس رفتید و یه پایه از گرامرهای مهم شکل گرفته در ذهنتون و بعد با متن خوندن زیاد این پایه وارد موتور زبان ذهنتون شده؟
تا حدی ولی نه کاملا!
یه فایدهی مهم متن خوانی، علاوه بر تحکیم ساختارهای قبلا یادگرفته شده، گسترش ساختار زبان در ذهن است.
یه نکتهی مهم هم خواندن متن «با کیفیت» است. متنهای فرمالی که افراد بومی یک زبان مینویسند معمولا کیفیت کاملا بهتری دارند نسبت به متنهایی که افرادی که بومی زبان نیستند مینویسند (حتی اگر این افراد تحصیلات زبانی(!) داشته باشند).
بنابراین خواندن نوشتههای نویسندگان بزرگ انگلیسیزبان میتونه خیلی جالب باشه (اگه کسی حوصله و وقت داشته باشه).
یکی از متنهایی که برای زبانآموزی خود من خیلی موثر بود کتاب Animal Farm بود. آفست شدهی چاپی که از مجموعهی longman fiction است تو بازار ایران هست و تهش یه لیست واژگان با حدود ۱۰۰۰ کلمه هست که معنی یه سری از لغتهای کتاب را مختصر توضیح داده و خیلی برای خوندن کتاب به درد میخوره. من روزی یه صفحه از کتابو میخوندم و کلمههایی هم که بلد نبودم پشت سرهم بدون معنی مینوشتم. و اگر هنگام مرور میدیدم که تا حدودی حسی نسبت به معنی کلمه دارم یا تو متن میفهممش دیگه خیلی سعی نمیکردم دقیقتر یاد بگیرم! (البته اینطور نیست که کلا بشه خوندنشو «توصیه» کرد. لغت کمکاربرد هم زیاد داره).
حتی کتابای تخصصی انگلیسی هم خیلیاشون متنهای خیلی خوبی دارن. به خصوص کتابایی که موضوع خودشون هم یه موضوع «فرمال» است! مثل کتابای ریاضی یا نظریه. یا کتابای نویسندههایی که ذهن دقیق (یا حتی یه خورده وسواسی!) دارند. مثل C.J. Date و کتاب پایگاه دادهاش. شخصی مثل تننباوم هم با اینکه ظاهرا انگیسیزبان بومی نیست، به اندازهای تو آمریکا زندگی کرده که خیلی خوب بنویسه! :-)