(۰۱ دى ۱۳۹۴ ۱۰:۱۷ ب.ظ)software94 نوشته شده توسط: یادتون باشه احتیاج پدر اختراع هست.دقیقا برعکس حرف شما هست وقتی ادم شدیدا تو فشار باشه فکره پیشرفت رو بیشتر داره
(۰۲ دى ۱۳۹۴ ۰۲:۳۰ ق.ظ)software94 نوشته شده توسط: یه استادی داشتم که یه روز جریان اختراع سوییچ رو برامون تعریف کرد که یه تابوت ساز اختراعش کرده بخاطر شرایط سختش.
اونروز گفت بچه ها تا مجبور نباشید سختی نکشید موفق نمیشید چون وقتی ادم به چیزی نیاز داره مجبوره واسه احتیاجش بسازتش.
من فکر می کنم "احتیاج" با "فشار روحی" فرق داره !
واصلاً ادعا نکردم که احتیاج مانع خلاقیت میشه !
واسه تبیین منظورم از فشار روحی , بزار یه تصویرسازی براتون کنم :
جوانی که شاهد گذر عمر خودش هست
و روز به روز داره به "تشکیل خانواده" نزدیک تر میشه !
اما می دونه که نمی تونه تشکیل خانواده بده !
چون مسکن نداره
مسکن نداره چون پول نداره
پول نداره چون کار نداره !
این یعنی فشار روحی
سریع میره سرکار ! (در فرض بودن کار)
میره سرکار تا پول دراره
پول دراره تا مسکن بخره
مسکن بخره تا ازدواج کنه !
وشما دوست عزیز , نمی تونی از چنین جوون دستپاچه ای انتظار خلاقیت و کارآفرینی با یک ایده ی بکر داشته باشی !
این دوست خیالیمون , به اولین آگهی استخدام چراغ سبز نشون میده !
برای اینکه این فشار روحی رو نداشته باشه ۲ جور توقع میشه ازش داشت
توقع اول اینکه کلاً قید تشکیل خانواده رو بزنه ! و خودش رو وقف علم و خلاقیت و کارآفرینی کنه !
توقع دوم : ترس از آینده نداشته باشه !
و همون طور که گفتم شما نمی تونید همچین توقعات نابجایی از جوان های یک جامعه داشته باشید !
امـا احتیاج !
واسه تصویرسازی "احتیاج" , باید این کاراکتر خیالیمون رو به یه سیاره ی دیگه ببریم !!!
در سیاره جدید , از کار و آگهی استخدام خبری نیست ! هرکس باید واسه خودش کار
خلق کنه !
در واقع به جز خلاقیت , گزینه ی دیگه ای رو میز نیست !
پس راز بقا تو این سیاره , خلاقیته !
دوست خیالیمون, خلاقیت داشت میره سرکار
نداشت , لاجرم قید همه ی آمال آرزو ها رو میزنه !
البته همه ی اینا در گرو اینه که فرض کنیم دیگر موانع خلاقیت که گفتم (مثل ترس از شکست خوردن) وجود نداشته باشه !
من مشتاقانه منتظر مثال های شما درباره ی کارآفرینی های خلاقانه ی داخلی هستم . به خصوص در باب رشته ی تحصیلی خودم!
لااقل اگه بدونم بهم انگیزه میده !
ولی در عین حال یه حس بدی بهم میگه که خلاقیتی در کار نیست و غالباً اگه پی شون رو بگیری به یه سمپل خارجیش میرسی !
خواهشاً اگه مثالی میخواید بزنید , قبلش مطمئن باشید که واقعاً خلاقانه بوده ! و نه کپی !