نظرات جالبی بود.
راستش رفتن هم خوبه هم بد.نظر من اینه.
من خیلی تو این چند سال در دانشگاه روی این موضوع رفتن و موندن تحقیق کرده ام .
بعضیها که ارشد هم میخونن همچین داد سخن میدن که اینجا فوق افتضاحه که مهمترین سوال در ذهن ادم اینه که چرا پس تا حالا موندین.
اصلا" واسه چی ارشد امتحان دادین.
اونایی که میرن و من هم مثل خیلی از دوستان دیده ام و میبینم دو سه دسته اند.
یه دسته فقط میخوان فرار کنن. وقتی صحبت میکنی باهاشون فقط میخواد بره
خب این دسته کیلویی اپلای میکنن. یعنی طرف واسه بیست جا اپلای میکنه. همین اخیرا" یکی شون که دانشجوی ارشد هم هست و فقط دفاعش مونده بمن میگفت مورد آخری که اپلای کرده تو امریکا اکسپت شده و اصلا" تافل خیلی پایین میخواد و ارشد هم به نمرات دروسم اکتفا کرده اند و من میرم واسه PHD.فول فاند هم بودش
اسمش هم گفت ولی اینقدر دانشگاه ناشناسی بود که اسمش هم یادم نمونده. این دوست من حتی حاضر نیست بمونه این شش ماه را دفاعش را بکنه و بره. الآنم فکر کنم ارمنستانه واسه مصاحبه
خب اینا که فقط میرن. معمولا" هم جزء فرار مغزها نمیشه بحسابشون آورد
یه دسته دنبال گرفتن مدرکن اونور آب از یه دانشگاه خوب. یعنی طرف میاد همچین شیک تو ارشد مثلا" امیرکبیر. ولی هدفش درس و تحقیق نیست. رزومه است. بیشتر از اینکه دنبال علایق و استعدادش باشه دنبال اینه که ببینه فلان استاد تو فلان دانشگاه رو چی کار میکنه ایتم یه مقاله بهر ضرب و زوری هست تو تون زمینه بدهدو خودش را یه جوری سنجاق کنه به یه زمینه روز و تو دو سه سال ارشد یه رزومه تو این زمینه جور کنه و اپلای کنه و بره. اگرچه هشتاد - نود درصدشون موفق نمیشن آخر خ.دشان را به اون استاد و دانشگاه برسونن ولی بالاخره با درصدی خطا به یه دانشگاه با درجه پایین تر راضی میشن و میرن. اینها معمولا" بنظر من باز فرار مغزها نیستن. من گاهی که نیگاشون میکنم می بینم طرف فرقی نمیکرد اگه مثلا" بجای هوش مصنوعی عمران هم میخوند همینجور بود.
یه دسته واقعا" کارشون درسته. یعنی واقعا" از اول درست درمون وبا علاقه اومدن. شاید کارشناسی دانشگاه افتضاحی بوده ولی واقعا"روی علاقه اش کار میکنه. موفق هم هست. چون همچین درست و جفت و جور با موضوع مورد علاقه اش چفت و بست شده. این بیشتر محتوای کار براش مهمه. حتی بعضی بچه های دکترا ی همین داخل هم اینجورین . واقعا" طرف هم با استعداده هم علاقه اش روی موضوع در حد عشقه.
ده بار دیگه هم ارشد بده رتبه اش خوب میشه. معمولا" خوب مطالعه میکنن و از اساتید هم بالاترن. بقول یکی میگفت اول هفته بهش بگن رو موضوع تحقیق کن آخر هفته میتونه یه مقاله خوب ازش در بیاره.
اینا اگرچه تعدادشون خیلی کمه و در حد زیر یک درصد در هر رشته حداقل تو امیر کبیره ولی معمولا" وقتی اپلای میکنن اصلا" به کم راضی نمیشن. کیلویی هم اپلای نمیکنن. اونور هم فلان استاد از روی کارکردش میگیره که این همونیه که دنبالش میگرده.
درسته شرایط اینجا سخته واسه ارشد ولی دیگه اینهمه هم غر نمیزنن.
اینا فرار مغزها هستن و معمولا" اونور هم تو تحصیل موفق هستن. البته من دیگه سن و سالم قد نمیده ببینم عاقبت چی میشن و در الونجا هم مثل اینجا یه سر و گردن بالاترن یا نه.
یه دسته هم میرن چون اینجا واقعا" شغلی در سطحشون نیست. یعنی حالا ارشد گرفت از شریف از تهران از امیرکبیر !
خب چیکار کنه. البته کار هست واقعا" برای خیلیها . ولی مثلا" شما میخوای هیئت علمی بشی . بغیر از دانشگاههای درجه ۳ جایی فعلا" نیست. اینا هم سعی میکنن برن.
این گروه هم تو کار رزومه هستن. حتما" هدفشون اینه که ارشد بیان تو دو سه دانشگاه مطرح. بیشتر براشون زمینه شغلی مهمه. حالا ابزارش تحصیله.
یکی از بچه ها میگفت مثلا" فلانی واسه اش یه کار پردرآمد فلان جا جور شد و نرفت . همینجا موند. خب اینم هست.اگه کار خوب پیدا بشه دیگه برای تحصیل نمیره. هر تابستان یه سفر میره واسه تفریح . هر زمستان هم میره واسه تعطیلات زمستانی
اکثریت مثل من و شما هم شاید تو این دسته ایم. مجبورمون میکنن بریم
حالا نمیدونم که بعدا" بر میگردن یا همونجا میمونن. ولی نبودن شغل و درآمد عالی یا خوب هم انگیزه یه عده کثیری است که حتی با کارشناسی میرن.
اینا حاصل تجربه من تو این چند سال اخیر بود که گفتم.
نظراتم بود و تجربه ام. دوست نداشتین بگین پاک کنم.