نقل قول: ۱- پیشرفت یا پسرفت در ازمونهای ازمایشی همیشه ملاک برای پیشرفت یا پسرفت شما نیست.
همواره چه در کنکور و چه در ازمونهای ازمایشی بین رتبه های داوطلبین چگالی های مختلفی وجود دارد و داوطلبین بر حسب رتبه به دسته های مختلفی تقسیم میشوند. مثلا بچه هایی که زیر ۵۰ میشوند به دلیل اختلاف تراز بالا نسبت به یکدیگر اگر باز هم با یک سری سوال دیگر از انها کنکور بگیری رتبه ای در همین محدوده خواهند داشت. اما کسانی که بین ۵۰ تا ۲۰۰ می شوند احتمالا درصورتی که کنکور دیگری از انها بگیری، درصد تغییرات بیشتری خواهند ذاشت و باز رتبه های بالای ۲۰۰ این درصد تغییرات خیلی بیشتر خواهد بود. علت ان نزدیکی بین تراز بین رتبه ها میباشد که هر چه رتبه بالاتر رود اختلاف بین ترازها معمولا کمتر میشود. بنابراین اگر در ازمون اول رتبه شما ۲۰۰ میشود سپس در ازمون دوم ۵۰ میشودی و بعد در ازمون سوم ۱۰۰ میشوی دلیلش تنها این نیست که ازمون دوم پیشرفت کردی پس همه روشهای مورد استفاده خوب بوده و ازمون سوم پسرفت کردی پس همه کارهایی که کردی غلط بوده...
.
.
.
۷۰% موافقم.
نقل قول: ۲- بسیاری از مشکلات ریشه در عدم تمرکز در سر جلسه دارند
یکی از مشکلاتی که اغلب داوطلبین دارند، این میباشد که غالبا سر جلسه دچار مشکل عدم تمرکز میشوند. مثلا دارند تست ۴۷ را حل میکنند ولی هنوز حواسشان پیش تست ۴۳ میباشد و دنبال راه حل برای ان میباشند. و یا وسط سوالات ساختمان داده به این فکر میکنند که این سری چرا ساختمان داده نمیتونم بزنم احتمالا چون از این کتاب خوندم یا فلان استاد خوب درس نداده نمیتونم سری بعدی برم جزوه فلانی رو بگیرم و ....یعنی قالب فکرهای ما درگیر برنامه ریزی برای ازمون اینده و یا افسوس خوردن برای این ازمون کنونی هست... همین باعث میشود خیلی از تستها را نتوانیم حل کنیم و وقتی بعد ازمون راه حل تستها رو میبینیم میفهمیم که اه من که اینو بلد بودم چرا نزدم... بنابراین یاد بگیرید وقتی روی هر تست هستید فقط و فقط به ان تست توچه کنید (یه علت این که تو خونه بهتر تست میزنی تا ازمون اینه که تو خونه حواست فقط به اون تست هست درحالیکه سر جلسه ازمون حواست ممکن هست هزارجای دیگر باشد...)
۷۰% موافقم.
ناامیدی سر جلسه، به نظرم کشتی های نیمه شکسته رو غرق می کنه.
نقل قول: ۳- تست حل کنید نه این که حل تست بخونید
بسیاری از داوطلبان دائم به این فکر میکنند موفقیت در فهمیدن و یاد گرفتن روش خل همه تستهای موجود میباشد. برای همین تا جایی که میتونند به دنبال خواندن تستهای جدید و روش حل های انها میروند . درحالیکه گاهی اوقات همین تستهای زیاد زدن باعث میشه به مشکل بخورید. نباید یادمان برود که ذهن ما توانایی محدودی در به یاد سپاری دارد. من خاطره ای برای شما از خودم میگم. یادمه وقتی امتحان ریاضی ۱ تو دانشگاه داشتم. کتاب حل المسائل calculus رو گرفتم. نزدیک به ۴۰۰ تمرین حل شده داشت. من اون موقع به جای این که جزوه رو بخونم نشستم حل این ۴۰۰ تمرین رو در فاصله چهار روزی که داشتم از روی کتاب خوندم بدون این که حتی یک بار هم مثال حل کنم. در واقع من حل ۴۰۰ مسئله را فهمیدم. سر جلسه اتفاقی که برای من افتاد این بود که یه دونه مثال هم نتونستم حل کنم چون ذهنم یاد گرفته بود حل مسئله را ببینه و بعد استنتاج کنه چرا این طوری حل شد. در واقع ذهن من یک بار هم مجبور نشده بود بگرده و راه حل تست را پیدا کند.
.
.
.
۱۰۰% موافقم.
من خودم به حل مفهومی تست ها بیشتر تکیه می کنم تا روش های در اصطلاح تستی و سریع.
البته بدبینی به نوع و محتوی تست هایی که میدن بنظرم بهتره تا اینکه انتظار (چشم داشت) داشته باشیم، سئوال های مثل سال های قبل میاد.
این خیلی خطرناکه!
چون حتی می تونه در آزمون های بعدی (مثل دانشگاه آزاد و پیام نور) هم مشکل ساز و در نتیجه حس شکست غالب پیش از آزمون رو بر داوطلب چیره کنه.
نقل قول: ۴- روحیه خود را سر جلسه از دست ندهید
. باید اعتماد به نفست رو زیاد کنی. بزرگترین مشکل این ادمهایی که کمتر درس میخونند و کمتر تست حل میکنند این نیست که مطلب را بلد نیستند. بلکه اعتماد به نفس هست. چون فکر میکنند چون همه تستها را حل نکردند یا همه مطالب رو نخوندن پس به این تست نمیتوانند جواب بدهند. در حالیکه شاید همان تست در محدوده مطالعاتی این ادمها بوده و بقیه نیز چیز بیشتری نمیدانند. یاد بگیرید سر جلسه که رفتید این فکر را که چون کم خوندی پس قادر به پاسخگویی نیستی رو از خودت دور کنی. هیچ وقت اون شرایط ایده ال ذهنی ما پیش نمی اید و همیشه یه نقضی وجود خواهد داشت. یه ازمون ممکنه کم تست زده باشیم، یه ازمون نرسیده باشیم همرو بخونیم یه ازمون مرور نکرده باشیم یه ازمون حالمون خوب نباشه و...
.
.
.
۱۰۰% موافقم.
نقل قول: ۵- کنکور محل یادگیری نیست
باید حواستان باشد همانطور که اعتماد به نفس کم ادم باعث عدم موفقیت میشود اعتماد به نفس زیادی هم نابودکننده هست. کنکور جایی نیست که شما بخواهید یاد بگیرید. پس اگر تستهایی دیدی که هیچ جوره یادت نمیاد مربوط به کجا هستند و یا نمونه اش رو قبلا ندیدی و احتمال میدی غلط بزنی خیلی راحت بیخیال بشید. یه تفاوت عمده این نکته با قبلی دارد. در قبلی شما از اول ازمون اعتماد به نفس ندارید و همین روی ذهن شما اثر میگذارد. من حرفم این بود که این طور نباشه که چون کم خوندی و یا شرایطی که مدنظرت نبوده نرسیدی قبل ازمون اعتماد به نفس و روحیه ات را از دست بدی و همیشه با بالاترین اعتماد به نفس و روحیه برو سر جلسه.
.
.
.
۱۰۰% موافقم.
اینکه اعتماد به نفس خیلی کاذب (خیالبافی) و یا کم، نابود کننده هستند، کاملا صحیحه!
نقل قول: ۶- ادمهای موفق معمولا ادمهای با نشاط هستند.
الان درست در بازه ای هستیم که همه خسته اند و این خستگی روز به روز بیشتر میشود یادتان نرود که حساسترین بازه زمانی کنکور دی ماه و بهمن ماه هستند. و برای این که بتوانید تمام توان خود را در این دو ماه بگذارید نیازمند این هستید که کمی انرژی خودتان را ذخیره کنید. به کسانی که از اول تابستان یا حتی قبل تر شروع به مطالعه کردند توصیه جدی میکنم در این فرصت بیست روزه کمی به ذخیره قوا و انرژی بپردازند. خوابشان را کمی بیشتر کنند، روزی نیم ساعت سعی کنند به انجام کارهای پر نشاط
.
.
.
۱۰۰% موافقم.
افسردگی هر کسی رو از کار می اندازه.
نقل قول: ۷- همیشه در حال یاد گرفتن باشید...
میگن خدا همیشه از نشانه هایی که در اطراف ما قرار میدهد سعی میکنه به ما جواب سوالهامون رو بفهمونه... مثلا وقتی قابیل هابیل را کشته بود میبینه یه پرنده داره یه پرنده مرده دیگه را خاک میکنه بعد میهفمه که باید هابیل را خاک کند... یا وقتی موسی خضر را می بیند یاد میگیرد که نباید زود قضاوت کنه.. از این دست مثالها تو تاریخ زیاده... ادمیزاد با مشاهده اتفاقهای دور و برش همیشه در حال یاد گرفتن باید باشه... اگه میخواهید موفق بشید سعی کنید یاد بگیرید از هر اتفاقی که در اطرفتان می افتد. هر روز که دست از تلاش بر داریم و فکر کنیم دیگه نمیشه کاری کرد اون روز رو از دست دادیم.. همیشه یه راه حلی وجود داره فقط نباید نا امید شد و نباید دست از تلاش برداشت...
این هم که ۱۰۰% موافقم.
مغز اگه یاد نگیره یواش یواش تحلیل می ره و دردسر داره بازگشتن به وضع اولیه! چه برسه به پیشرفت.
_____________________________________
صحبت های شما بیشتر در حوزه روحیه بودند.
نظر حقیر در مورد اضطراب و استرس:
۱/ علم روانشناسی و روانپزشکی ثابت کرده که دو عامل مخرب اضطراب و استرس، اثرات جبران ناپذیری بر جسم و روان آدمیزاد خواهند گذاشت!
از فشار خون تا بیماری های روانی.
۲/ رشته تحصیلی هر شخص نباید کار رو به استرس و چند ماه اضطراب بکشه. چه در آزمون ها و مهم تر از اون، در دوره ها و مقاطع تحصیلی.
رشته تحصیلی باید شخص رو عاشق خودش کنه، نه مورد اضطراب و استرس و نابودی.
من می گم تلاش جای خودش رو داره!
اما بنظر من تمام اضطراب های بعضی از دوستان ریشه منطقی داره و اصلا نباید خودشون رو ناراحت کنند...
چون وقتی علاقه ای به محتویات نباشه... استعداد یا کشش نباشه... پایه درسی مطلوب نباشه... طبیعتا پشتکار واقعا عذاب آور میشه! و در نتیجه استرس و اضطراب گریبانگیر اشخاص مورد نظر خواهد شد و احتمال شکست رو بسیار افزایش می ده!
اون هم در شرایطی که با توجه هوشمندتر شدن سئوالات هر ساله، اشخاص علاقه مندِ استعداد یقینا بهتر بروز می کنند تا اشخاص صرفا تلاشگر!
خدا می دونه من الان دندانپزشکی رو به چشم خودم دیدم که بلد نیست دندان بکشه و همش از این و اون می پرسه چی کار کنم!
این آدم کیه؟؟؟
این آدم رتبه زیر ۲۰۰ کنکور سراسریه!
اما استعداد کشیدن دندان رو نداره!
درماندست!
حالا شما هر چقدر می خواید بهش تحمیل کنید تو باید تلاش کنی!
تلاش جایگاه خودش رو داره... و تا مقدار محدودی هم طرف رو می تونه یاری بده!
پس:
دوستانی که تلاش کردند برای اینکه حس شکست ازشون دور بشه، صرفا نتیجه رو به دست خدا بسپارند!
توجه: صحبت های من، نظر و دیدگاه من هستند و ممکنه با نظر شما کاملا متفاوت باشند.
سپاس از شمای راهنما.