ماها اگه خدا رو قبول داریم پس باید حرفشون رو هم قبول داشته باشیم، خداوند علیم و حکیم می فرمایند:
لَّیْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَى
برای انسان بهره ای به جز سعی و تلاشش نیست(سوره نجم آیه ۳۹)
خب این یعنی انسان باید تلاش کند، در جای دیگری از قران خداوند می فرمایند: آیا کسانی که می دانند با کسانی که نمی دانند برابرند. نه!
پس نتیجه اولیه به ما میگه همه چیز دست انسان هست و خداوند بر اساس تلاش انسان، به او پاداش میده . اما این همه ماجرا نیست چراکه ماها کلی زحمت میکشیم و بعد نتیجه نمیگیرم و میگم خداوند باعث شده ما به نتیجه نرسیم و خداوند مقصر است و اوست که گرداننده همه چیز است و تلاش ما بی ارزش!
در پاسخ می توان گفت همین خدایی که می فرماید" برای انسان بهره ای به جز سعی و تلاشش نیست "، در جاهای زیادی از قرآن به مسئله صبر اشاره میکند از جمله در سوره لقمان، آنجایی که لقمان حکیم به فرزندش درباره نماز، امربه معروف و نهی از منکر و
صبر سفارش میکند و می گوید این امور از امور بسیار مهم هستند، چون این سخنان در قرآن هست، پس مورد قبول خداوند و در نتیجه مورد قبول کسانی است که خدا را قبول دارند.
خیلی از وقتها ما به دنبال چیزی هستیم و برای آن چیز خیلی تلاش میکنیم اما به آن نمیرسیم و انگشت اتهام را به سمت خدا نشانه میبریم اما بعد از مدتی میبینم چه خوب شد که آن چیز به وقوع نپیوست.
برای خودم یه مسئله پیش آمد و بسیار تلاش کردم اما نتیجه ای حاصل نشد، ناراحت از خدا به درون خودم رفتم اما بعد از مدتی دیدم که چقدر خوب شداون موضوع نشد چراکه دیدم آنهایی که دنبال خواسته من بودند چه سختی های بی موردی که خود مقصر آن بودند، متحمل نشدند( از ماست که برماست) اینجا بود که فهمیدم خدا منو دوست داره . خدا را شاهد میگیرم در این روز عزیز ،که هنوز بعد از چند سال خدا رو
بخاطر نشدن کاری که برای رسیدن به آن تلاش میکردم شکر میکنم. این است داستان همیشگی ما انسان های ناسپاس که میدانیم خداوند ما را دوست دارد اما به محض رسیدن مشکل از او ناراحت میشویم و وقتی میبینیم نشدن آن برای ما خیری داشته دوباره از او خوشحال میشویم، نمی دانم از این اتفاق باید خندید یا به حال بدبختی و شقاوت خود باید گریست. اینجاست که به ارزش صبر پی میبریم که باید بر سختیها تحمل کرد، چه بسا در آینده شاهد دفع بلایی باشیم که خود در پی ساختن آن بودیم!!!
با آرزوی موفقیت برای شما دوستان .
این فقط یه نظره و باید دنبال کسی بود که واقا در این مباحث تحقیق و بررسی کرده