(۱۰ شهریور ۱۳۹۵ ۰۹:۲۵ ب.ظ)pure.yaser نوشته شده توسط: مرسی از جوابتون
فقط من بازم یکم مشکل دارم
uploadax.byethost3.com/images/28339558976269592427.jpg
و لطف میکنید گزینه ۳ رو با مقادیر q , p =1 جا گذاری کنید
من فقط ازش صفر میگیرم

سلام. وقتتون بخیر.
اون قسمتی که خط کشیدید مشکل داره. عبارت
v(p)−v(∗q)∨(p) رو درنظر بگیرید. حالا از
v(p) فاکتور بگیرید. به عبارت سمت راست میرسید. اون نتیجه گیری سطر آخرتون مشکل داره.
(۱۰ شهریور ۱۳۹۵ ۰۸:۳۱ ب.ظ)Pure Liveliness نوشته شده توسط: سلام. نتونستم نقیض رو پیدا کنم. به جاش از * استفاده کردم.
گاهی توی سوالات یه عملگری رو معرفی می کنند و بهش یه تعریف خاصی میدن که روی عملوند ها یه کاری انجام میده. توی این جا ما ∣⇒ رو داریم.
گفته مفهوم علیت p∣⇒q به معنای این هست که p تنها علت q است. این یعنی چی؟ یعنی "p اگر q" و در واقع این عبارت برابر میشه با q→p
خب حالا صورت سوال رو به شکل زیر تغییر میدیم:
v((p∧q)|⇒q)≡v(q⟶(p∧q))
که این معادل هست با:
v((p∧q)|⇒q)≡v(q⟶(p∧q))=v(∗p∨(p∧q))≡v((∗p∨p)∧(∗p∨q))=v(T∧(∗p∨q))=v(∗p∨q)
خب حالا v(∗p∨q) معادل با چی میشه؟
می دونیم که v(A∨B)=V(A)+V(B)−V(A)V(B)
و همین طور V(∗q)=(1−v(q))
پس: v(∗p∨p)=V(∗q)+V(p)−V(∗q)V(p)
v(∗q∨p)=V(∗q)+V(p)−V(∗q)V(p)=(1−v(q))+v(p)(1−v(∗q))=1−v(q)+v(p).v(q)=1−v(q)(1−v(p))
اگر بخوایم ارزش گذاری کنیم و جواب بدیم:
به دست آوردیم که v((p∧q)|⇒q)≡v(∗p∨p)
مقداردهی می کنیم. گزینه ی ۱ که معلومه غلطه. چون عبارت v(∗q∨p) به ازای مقادیری میتونه درست باشه و لزوماٌ صفر نیست.
گزینه ی ۲ مثال نقضش می تونه این باشه : p=1 و q=0 حالا گزینه ی ۲ ارزشش برابر با ۰ هست با این مقداردهی ولی صورت سوال با این مقداردهی ۱ هست.
گزینه ی ۴ هم به ازای p=۱ و q=۰ غلط هست چون ارزش گزینه برابر با ۰ میشه و ارزش صورت سوال برابر با ۱.
پس گزینه ی ۳ درست هست.
سلام. وقتتون بخیر. با تشکر از پاسختون.
نیاز نیست سوال رو با رد گزینه حل کنید. عبارت
∗p∨q زمانی درسته که p درست باشه یا q نادرست باشه. پس ارزش عبارت زمانی درسته که یکی از دو حالت فوق برقرار باشه. به عبارت دیگه زمانی نادرسته که هر دو عبارت نادرست باشه.
ارزش ترکیب عطفی رو میشه با ضرب حالتهای درست بودن دو عبارت همارز دونست.
ارزش ترکیب فصلی رو میشه با ۱ منهای ضرب حالتهای غلط بودن دو عبارت همارز دونست.