سلام، خب دیگه بحث رو با این پست به پایان میرسونم تا در ادامه بریم تمام وقت به خونه تکونی خودمون برسیم!
فرض میکنیم همه چیز مهیا بود و شما هم یه چیزی بلد بودید و مثلا میتونستید بخشی از نیاز بازار رو برآورده کنید، بازاریابیتون هم به شیوهای جواب داد و یه مشتری پیدا شد. حالا قراره بریم با مشتری صحبت کنیم.
واسه اینکه سوالاتی که از کارفرما پرسیده میشه هدفمند باشه یه فرمی رو تنظیم کردم و اطلاعاتش رو از جاهای مختلف جمع آوری کردم که البته لزوما کامل نیست و هر وقت یه چیزی بهش اضافه کردم که شما میتونید این فرم رو
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
تا یه سری کلیات دستتون بیاد.
بعد از اینکه اطلاعات فرم قبلی تکمیل شد، یه مدتی به بررسی و امکان سنجی پیاده سازی وب سایت پرداخته میشه که مثلا چهقدر سختی کار داره، چهقدر امکانات میخواد و... تا در نهایت بتونیم یه قیمتی رو تخمین بزنیم و به کارفرما ارائه کنیم. بعد از این پروسه که معمولا از یک ساعت الی ۷۲ ساعت طول میکشه، قیمت به مشتری اعلام میشه و در صورت رضایت ایشون طی جلسه دوم قرارداد رو تنظیم میکنیم.
نسخهای که در زیر میبینید جدیدترین نسخهای بود که تابستون نوشته شده بود. البته بیشتر سعی میکنم که اگه کاری پیش اومد قرارداد امضاء نکنم، مگر اینکه واقعا به اون طرف در اجرای تعهداتش شک داشته باشم یا اینکه خودش درخواست کنه (برای حسابداری و...)، ولی در هر دو صورت وجه اولیه رو باید پرداخت کنند!
اگه تو گوگل جستجو کنید میتونید تعدادی قرارداد رو پیدا و دانلود کنید، منم این قرارداد رو با مطالعه چند تا قرارداد مرتبط نوشتم و البته یه سری چیزها رو هم بهتر دیدم اضافه کنم، ولی به نظر من هنوز کامل نیست و حداقل یکی دو صفحه دیگه جا داره!
البته اگه بخوایم دیگه خیلی سختگیری کنیم.
در مورد تعرفه تقریبا میشه گفت تا حد زیادی با توجه به موقعیت، توانمندی، سابقه و... یک فرد یا شرکت به صورت سلیقهای هست و کمتر دیده میشه کسی مبتنی بر تعرفه قیمت بده، با این حال تا جایی که من میدونم دو تا سازمان هستند که هر سال روی خدمات مرتبط با طراحی وب و موارد مشابه تعرفه گذاری میکنند.
شما میتونید تعرفههای انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران رو از
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
و تعرفههای فنی و تخصصی انفورماتیک سازمان نظام صنفی رایانهای رو از
و مستقیما از طریق وب سایت رسمی خود این دو سازمان دانلود کنید. در کل و جدا از این بحث، این دو فایل، راهنماهای خیلی خوبی هستند.
--------------------------------------------------
خب دیگه، تموم شد! خسته هم نباشید.
و من ا... توفیق!