و مهم ترین آنها
آلن تورینگ (۲۳ ژوئن ۱۹۱۲ – ۷ ژوئن ۱۹۵۴)
پدر علم رایانه !!!!!!!!!!!!!!!!!!
تورینگ به عنوان پدر علم محاسبهٔ نوین و علم رایانه شناخته شدهاست و مهمترین جایزهٔ علمی رایانه به افتخار وی جایزهٔ تورینگ نام گرفتهاست. وی دارای نشان ویژهٔ سلطنتی انگلستان و نیز عضو پیوستهٔ کالج سلطنتی بود.
تورینگ به کمک ماشین تورینگ فورمولاسیون موثری برای روش الگوریتم ومحاسبه تهیه کرد؛ با کمک آزمایش تورینگ، سهم مؤثر و محرکی در زمینهٔ هوش مصنوعی ارائه کرد:
آیا میتوان روزی گفت: «ماشین هوشیار است و میتواند فکر کند؟»
او سپس درآزمایشگاه ملی فیزیک مشغول به کار شد، و یکی از طرحهای اولیه برنامه ذخیره شده کامپیوتر را ارائه کرد، هرچند که در واقع ساخته نشد. در ۱۹۴۸ به دانشگاه منچستر رفت تا روی «منچستر مارک ۱» کار کند، که به عنوان اولین کامپیوتر حقیقی دنیا شناخته شد.
در طول جنگ جهانی، تورینگ در بلچلی پارک (مرکز کد شکنی انگلستان) مشغول بود و برای مدتی مسئول بخشی از آن بود، بخش مربوط به تحلیل نوشتههای رمزی نیروی دریایی آلمان. او چند روش برای شکستن رمزهای آلمانها ابداع کرد، شامل روش ماشینی الکترومکانیکی که میتوانست ویژگیهای ماشین انیگما را پیدا کند (بامب).
در سال ۱۹۵۰ در مقالهای معیاری برای تعیین میزان هوشمندی رایانه پیشنهادکرد که پس از آن به آزمایش تورینگ معروف شد:
سزاوارترین معیار برای هوشمند شمردن یک ماشین، اینست که آن ماشین بتواند انسانی را توسط یک پایانه «تله تایپ» به گونهای بفریبد که آن فرد متقاعد گردد با یک انسان روبروست.
تا به حال هیچ برنامهای قادر به موفقیت در این آزمون نگردیدهاست.
او با معرفی ماشین تورینگ، یک مدل ریاضی برای تحلیل تواناییهای ذاتی الگوریتمها بنیان گذاشت. به همین دلیل ماشین تورینگ یکی از عناصراصلی در نظریه محاسبات و نظریه پیچیدگی است.
جایزه تورینگ به افتخار او نامگذاری شدهاست. جایزهٔ تورینگ معتبرترین جایزه در علم رایانهاست که هر سال از سوی «انجمن ماشینهای حسابگر» (ACM) اعطا میشود.
در سال ۱۹۵۲ به وی تهمتی زدند که باعث مردنش شد(نمی دونم قضاوتش با مردم اطلاعات بیشترhttp://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A2%D9%84%D9%86_%D8%AA%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%86%DA%AF)
نوام چامسکی(نظریه زبان ها و ماشین ها)
فقط همین کافیه که روزنامه نیویورک تایمز او را بزرگترین متفکر زنده جهان خوانده است.
نظریه معروف وی دستور زایشی است که در دهه ۶۰ میلادی انقلابی در زبانشناسی معاصر ایجاد کرد. وی همچنین کتابهای متعددی درباره ذهن و زبان و مغز و زبان نوشتهاست. در واقع چامسکی در بررسیهای خود نشان داد که با بررسی نظام زبانی افراد میتوان نتایج روانشناختی به دست آورد.
وی نوشتههای متعددی نیز در زمینه علوم رایانه دارد. که در زمینهٔ کامپیلرها نظریات او مورد توجهاست.
نظریات چامسکی انقلابی در رشته زبانشناسی به وجود آوردند. او معتقد است اصول و خصوصیات زبان در انسان ذاتی و «به طور ارثی برنامهریزی شده» است و محیط پیرامون کودک تنها نقش محرک را برای یادگیری زبان مادری ایفا میکند. کودک مجموعه محدودی از اطلاعات را از محیط زبانی خویش میگیرد و خود قادر است ترکیبات جدیدی بسازد. نظریهپردازان پیشتر معتقد بودند زبان مادری تنها از راه شنیدن گفتار اطرافیان و به صورت اکتسابی وارد مغز کودک میشود. از گفتههای اوست که:«زبان آیینه فکر است». در اصل این ایده که زبان میتواند بازتاب دهندهٔ تمام نمایی از شخصیت و حالات درونی شخص باشد، ایده چامسکی است. چامسکی در مهرماه ۱۳۹۱(اکتبر ۲۰۱۲) برای شرکت در کنفرانس بینالمللی زبانشناسی به غزه سفر کرد که دکتری افتخاری دانشگاه الاسلامیه غزه به منظور قدردانی از مواضع انسانی نوام چامسکی در پشتیبانی از مردم فلسطین و اعلام همبستگی با فلسطینی ها به وی اهدا شد.(
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
)
ادگار فرانک تد کاد (۲۳ آگوست ۱۹۲۳ – ۱۸ آوریل ۲۰۰۳) (بانک اطلاعاتی ):
کاد یک دانشمند علوم کامپیوتر و انگلیسی بود. وی نقش بهسزایی در بنیانگذاری تئوری بانک رابطهای داشت و میدانیم که این مدل رایجترین مدل دادهای بانک اطلاعاتی است. زمانی که برای IBM فعالیت میکرد ، مدل رابطهای را برای مدیریت بانک اطلاعاتی بنا کرد. اگرچه نقش ارزشمند بسیاری در سایر پیشرفتهای علوم کامپیوتر داشت ولی مدل رابطهای وی از تئوریهای مهم و بهیادماندنی او است.
کریستوفر جی دیت (بانک اطلاعاتی)
دیت یکی از نویسندگان ، محققان ، مشاوران و متخصصان مستقل در زمینهی فنآوری بانک دادهی رابطهای است. زمانی که برای شرکت IBM کار میکرد ، در زمینهی برنامهریزی و طراحی فنی محصولات شرکت چون SQL/DS و DB2 همکاری داشت. او زمانی با کاد در مدیریت پایگاه دادهها و مدل رابطهای همکاری میکرد. در سال ۱۹۸۳ شرکت IBM را ترک کرد و یکی از توسعهدهندگان و پایهگذاران مدل رابطهای شناخته میشود.
کتاب وی به عنوان مقدمهای بر سیستمهای بانک داده ، تاکنون به هشتمین ویرایش خود رسیده است و کتابی مرجع در زمینهی بانکهای دادهای است و در صدها دانشکده و دانشگاه در سراسر دنیا تدریس میشود. وی همچنین نویسندهی کتابهای بسیاری در زمینهی مدیریت داده است.
فعلنه چیزی به ذهنم نمی رسه(دوستان گفتند)