(۲۸ تیر ۱۳۹۴ ۱۲:۰۸ ق.ظ)A V A نوشته شده توسط: اقا فرداد شما قسمت همین نماز برای کسی که فوت میشه رو بیشتر توضیح بدین چون ازش سریع رد شدین، با تشکر
امر خدا روو زمین بمونه یعنی چی؟ یعنی یکی امر خدا( نماز) رو اطاعت نکرده و روو زمین مونده و یکی دیگه باید بیاد انجامش بده؟ مگر نه اینکه ترازوی هرکسی قراره با کارهای خودش بالا پایین بره؟ نمازی که کسی برای کسی میخونه( پسر ارشد نداشت چیکار کنه؟ دخترش نمیتونه بخونه؟) جزو کارای اون شخصه؟ یه اصطلاحی هست که میگن هر کسیو توو قبر خودش میزارن اینجا کاربرد داره!
من در حد سواد خودم حرف میزنم و اصل قضیه را میتونید از مراجع مربوطه بپرسید.
تا جایی که من میدونم هر شخصی خودش وصیت میکنه که برایش نماز بخونن. اینجوری نیست که مثلا" کسی خودش اعتقاد بنماز نداشته باشه و اصلا" هم نخواد نماز بخونه بعد از مرگش بچه هاش برایش نماز بخونن. این نماز تا جایی که من میدونم مقبول نیست.
حالا شخص به هر دلیلی نخونده و وصیت میکنه من دو سال نماز قضا دارم که نخوندم. پسر بزرگش طبق فتوای اکثر علما این وصیت را باید انجام بدهد.
اگه پسر بزرگ نداشته باشه بعهده بقیه وراثش هست. یا بعهده کسیکه وصی اوست. یعنی وصیتش را اجرا میکنه. پسر بزرگ نمیتونه مزدی از بابت اینکار بگیره ولی اگه بکس دیگری واگذار شد او طبیعی است که بعنوان قضای نماز شخص میت میخونه و مثل هر کاری یه دستمزدی میگیره.
طبیعی است که نماز قضا ، مثل نمازی نیست که در وقت عادیش خونده میشه . نماز قضای بعد از مرگ هم همینطور. ولی وصیت هست .
ما معتقدیم بعد از مرگ حساب اعمال طرف بسته میشه. ولی میشه همانطور که ممکنه کسی بدهی شخص مرده را پرداخت میکنه بدهی اش به خدا را هم پرداخت کنند.
ممکنه شخص کار خیری هم که مستمر هست انجام داده باشه که بعد از مرگ خیرش باو میرسه.