سلام دوستان؛
با توجه اینکه تعداد اعضای علاقه مند به دادن امتحان تافل افزایش پیدا کرده شاید بتونیم از طریق فاروم با هم در این ضمینه بیشتر در ارتباط باشیم و اطلاعاتی که داریم رو با هم شیر کنیم و به هم کمک کنیم.
در این ترد در مورد؛ شرایط آزمون، منابع، زمانهای مطالعه و میزان مفید بودن استفاده از تکنیکها و منابع مختلف بحث خواهد شد.
موفق باشید.
اما در مورد منابعی که من تا بدینجا با تجربه و عقل محدودم بهش رسیدم:
ببینید در مرحله اول شما میبایست در مورد سطح فعلی زبانتون اطلاع پیدا کنید که اینکار میتونه توسط موسسه ها، کلاسهایی که قبلا شرکت کردید و یا آزمونهای آنلاین باشه.
سطح شما میبایست در حد upper intermediate باشه که بتونید تازه به سراغ منابع تخصصی تافل برید.
زبان پایه
گرامر:
-برای سطح فوق الذکر کتابهای تاپ ناچ که میتونند به صورت خود آمور هم استفاده میشن به شدت توصیه میشه!
-کتاب گرامری که خیلی معرفی و توصیه میشه و من دل خوشی ازش ندارم grammar in use سطح intermediate متعلق به ریموند مورفی هست ولی من خودم کتاب گرامر رو اعتقاد دارم که نباید زبون اصلی باشه و حتما توصیه میکنم کتاب گرامری فارسی دم دست داشته باشید. برای درک عمیق تر کاربردها!
به عنوان مثال من کتابی رو تحت عنوان "تافل رهنما" تالیف "ابراهیم نظری تیموری" دارم که بسیار بخش گرامرش رو میپسندم چرا که هم سطحش بالاتر از کتاب قبلی هست و هم خیلی رسا و فصیح تر مطالب رو در قالب مرتب تری ارائه داده!
دامنه لغات پایه:
-کتاب ۵۰۴ واژه کاملا ضروری
-کتاب ۴۰۰Must have Words for the TOEFL انتشارات McGraw-Hill
-کتاب Essential words for the TOEFL
البته فرضیه داشتن پیشینه لغتی در حد کتابهای بالا در حالت آرمانی بود! اما بسیار توصیه میشود حداقل کتاب دوم و سوم را حفظ باشید و یا اگر نیستید همزمان با سایر مهارتها آشنایی با آنها را آغاز کنید.
سایر:
همزمان با مهارتهای بالا به شدت توصیه میشود که از پادکستهای صوتی که دارای ترنسکریپت دارند و فیلمها(بویژه سریال های آمریکایی) مثل فرندز و یا big bang theory استفاده نمایید. به شکلی که در ابتدا بدون زیر نویس و در بار دوم با زیر نویس(انگلیسی) مشاهده کنید.
منابع تخصصی تافل:
منابع تخصصی تافل بسیار زیاد و گشترده هستند و ممکن است هر اپلیکنتی را گمراه و گیج کنند به شکلی که احساس کنید در لب چشمه از تشنگی رنج میبرید!!!
توصیه: لطفا، لطفا و لطفا هزار گیگابایت اطلاعات را جمع نکنید!! چرا که از هیچ کدام استفاده نخواهید کرد!
منابعی که من میشناسم به ترتیب از ساده تا دشوار بدین شرحند:
لانگمن->دلتا->بارونز->آفیشیال گاید-> آکسفورد و کمبریج (هم سطح)
به نظر من میبایست وقتتان را تعریف و از یکی از کتابهای فوق الذکر شروع کنید و به نسبت عقبه ی زبانی و میزان پیشرفتی که دارید منبع بعدی را انتخاب کنید.
به عنوان مثال ممکن است شما لانگمن را بسیار ساده برای خود بیابید...پس خیلی راحت آنرا کنار گذاشته و منبع بعدی را با زدن یک مادل تست مورد بررسی قرار داده و به همین شکل تا زمانی که منبع مناسب بر اساس سطح زبان خود پیدا کنید.
اصلا نیاز نیست که همه منابع خوانده شوند!!
*کتابهای کمبریج و آکسفورد بسیار نزدیک تر به سطح آزمون اصلی هستند و نه لزوما هم سطح آزمن اصلی!
پس از همه موارد فوق الذکر شما میبایست ۱/۵ تا ۲/۵ ماه را برای آخریتن منبع(بهترین منبع) یعنی
TPO ها بگذارید.
این منبع شامل ۳۴ تست کامل تافل که توسط شرکت ETS (آزمون گیرنده تافل) ارائه شده اند.
در واقع شما میبایست ارزیابی اصلی خود را بر اساس این کتاب انجام دهید. و این مبنع دقیقا منطبق با آزمون اصلی است در حالی که خیلی از منابع بالا کاملا منطبق با سیاستها و چارچوبهای آزمون اصلی نیست.
* شما حتی میتوانید خودتان را در مرحله اول با یکی از کامپلیت تستهای همین
TPO ها مورد سنجش قرار دهید و بعد از آن بر اساس نمرههای دریافتی منابع مورد نظر خود را انتخاب کنید.
توصیه های نهایی:
*حتما برای هر ۴ مهارت با هم کار کنید
* حتما برای مهارت لیسنینگ از مشاهده فیلم ها و پادکست ها غافل نشوید.
* برای مهارت اسپیکینگ حتما از پارتنر هم سطح و یا بالاتر از خود استفاده کنید و به صورت روزانه بر اساس سوالات ۱و ۲ تافل و یا دبه صورت جبرال صحبت کنید. یا اگر مقدور نیست؛ صدای خودتان را صبط کنید و سپس گوش دهید تا مشکلات خودتان را پیدا کنید.
*برای مهارت ریدینگ از اخبار سایتهای خارجی استفاده کردن میتواند کمکتان کند.
همه این موارد طبق تجربه ای هست که من تا این مرحله از تلاشم داشتم و شاید همه مطلقا درست نباشد. امیدوارم دوستان دیگه هم اینجا نظرات و تجربیاتشونو شیر کنن تا من و دیگر دوستانم استفاده کنیم.