(۱۰ تیر ۱۳۹۹ ۰۸:۲۰ ب.ظ)MarkLand نوشته شده توسط: حالا دونستنش هم خیلی دردی دوا نمیکنه چه بسا همون اطلاعات بورسی خیلی بیشتر کمک کنه البته واسه کسی که میخواد اطلاعاتش غیر از تخصص خودش چیزای دیگه هم باشه. من خودم چند سال مجله های کامپیوتری رو می خردیم اکثر بخشهای سخت افزاری رو هم می خوندم ولی تهش اونی که پول داره میره اخرین نسل پردازنده رو میخره! سایت zoomit پر این چیزاست.
حالا که حرف این چیزا شد این مقاله هم جالبه:
اوجگیری آرم و AMD و خسارتی که اینتل از فناوری ۱۰ نانومتری متحمل میشود
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
من همیشه ترجیح دادم راه امنتر و مطمئنتر رو جلو برم. اینجا هم بورس خودش رو داره ولی برآیند سبک سنگین کردنهام اینه که روی تخصص خودم اگه وقت بیشتری بذارم و مزایای حاصل از ارتقای شغلی رو بدم به یه صندوق سرمایهگذاریِ کمخطر، از نظر مالی شاید بهترین تصمیم نباشه اما حداقل یه دلمشغولی کمتری خواهم داشت تا بشینم نمودارای مختلف رو مقایسه کنم؛ هم این که عمرم رو پای کاری که علاقه دارم صرف میکنم. اما در ایران که نیاز هست لحظهای از اموالت مراقبت کنی، به نظر همین بورس و اینا بهتر جواب بده.
در مورد مقاله، چند تا موضوع هست.
در مورد AMD یه کم بزرگنمایی شده. اونا تجربه و توانایی طراحیِ اینتل رو ندارند و بهبودهایی که دارند بیشتر به خاطر جلو بودن توو تکنولوژی هست چون AMD از TSMC استفاده میکنند، بر خلاف اینتل که فب خودش رو داره (و یکی از دلایلی که از AMD همیشه جلوتر بود همین بود). ما هنوز از معماریهای جدیدی که اینتل طراحی کرده خبر نداریم چون سر ۱۰نانو گیر کرد یه مدت. همین معماری جدیدش Ice Lake که با ۱۰ نانو داد و ۱۸% نسبت به قبلی سریعتره، واسه ۲۰۱۷ طراحی شده بود و دو سال دیرتر اومده اما صرفا همین رو اگه با آخرین تکنولوژی TSMC بزنه، AMD نمیتونه باهاش رقابت کنه به نظرم. ظاهرا یه سری تغییر سیاست هم دادند. مثلا نائب رئیس قبلی تسلا (که ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ واسه AMD هم کار کرد) رو استخدام کردند، که اثرش رو دو سه سال دیگه میبینیم، همینطور که اثرش روی AMD رو الان میبینیم. بعضی متریکهای عجیب غریبی هم AMD سرش مانور میده، مثلا Performance per Watt. یعنی مثلا به ازای ۱۵ وات مصرف توان، کاراییش چقدر میشه. این خیلی مزخرفه که حتی صدای
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
! که انتظار نداشتم از این چیزا سر در بیاره رو هم در آورده بود. شما کافیه یه پردازنده (یا هر چی) طراحی کنید. همون رو بردارید ولتاژش رو بیارید پائین، فرکانسش (کارائی) هم پائین میاد ولی مصرف توانش بیشتر پائین میاد. در نتیجه Performance per Wattش بهتر میشه. یعنی من میتونم به AMD بگم همون پردازندهت رو بده به من، به سادگی برات اون متریکی که مد نظرت هست رو یه ۱۰% بیشتر هم بهبود بدم. این وقتی خوبه که شما مثلا باتری خیلی محدودی داشته باشی و بخوای یه task معین رو با کمترین مصرف انرژی انجام بدی و اینکه چقدر طول میکشه برات اهمیت نداشته باشه (
این جانب، شکل هفت) که خب توو کلاسِ سرور و لپتاپ با همچین کاربردی مواجه نیستیم.
در مورد اپل، کلا از قدیم میخواست از معماری ARM به جای اینتل استفاده کنه چون هم قیمتش ارزونتره هم وقتی طراحی دست خودشون باشه، بیشتر به مارموز بودنشون میتونن ادامه بدن (محیط کاری سختگیری هم دارند به همین خاطر، کسی نمیدونه اون یکی داره چیکار میکنه. بر خلاف نظر اغلب آدما، من کلا از این شرکت و استیو جابز خوشم نمیومد/نمیاد). اما انتظار نمیره اپل بیاد توو دسکتاپ جای اینتل (یا AMD) رو بگیره. در عوض اینتل هم قصد داره GPUی خودش رو بزنه تا توو این بازار هم دست باشه، که با توجه به ایدههای نویی که همیشه دارند احتمالا چیز جالبی از آب در میاد.
(۱۱ تیر ۱۳۹۹ ۰۲:۰۰ ق.ظ)Riemann نوشته شده توسط: هرچی فکرش رو میکنم اون شرکتی که دورکاری میکنه، فارغ از اینکه چقدر پرداخت داره، بیشتر به فکر کارمنداش هست ...
تا وقتی واکسنی دارویی چیزی نیومده، به نظرم برو همینی که دور کاری داره مگه از جونت سیر شدی. اولا اون یه میلیون اختلاف، به خاطر هزینههای رفت و آمد، یه مقدار سرشکن میشه. تازه یه ساعت رفت یه ساعت برگشت در زمان صرفهجویی میکنی، اگه خیلی واجبه از پونیشا پروژه بگیری تایپ کنی هم در میاد! (مِن باب مثال). من اگه حتی کارش دلنشین نبود هم همینو میرفتم (هر چند از دورکاریِ طولانیمدت اونم توو خونه و تنهایی که کسی دور و برت نیست حالت رقابت پیش بیاد، یا کلا کار کردن توو یه محیط ثابت واسه مدت طولانی خوشم نمیاد و کاراییم پائین میاد). یه پیشنهادم اینکه سری بعدی هم میخواستی شغلت رو عوض کنی، اول یه جایگزین پیدا کن. اینجا اینطوریه که صبح میری سر کار، میبینی لپتاپی که بهت دادند بالا نمیاد چون خدافظی کردند باهات (همیشه اینطوری نیست، اما اینطوری هم داریم). متقابلا تو هم حق داری در آنِ واحد بری یه جا دیگه کار کنی. البته من سعی میکنم بدتر از رفتاری که باهام میشه رفتار نکنم.
(۱۱ تیر ۱۳۹۹ ۰۲:۴۲ ق.ظ)crevice نوشته شده توسط: واقعا واسم جالبه بدونم که توی مغز نویسنده اش چی میگذره که نتیجه ش میشع خلق یه همچین آثاری. خیلی به گل مشکوکم!! ![[تصویر: biggrin.gif]](https://www.manesht.ir/forum/images/smilies/biggrin.gif)
منم دیدم اینا رو. آره فاز عجیب غریبی دارن، یه چیزی میزنن فک کنم. باید دو بار نگا کنی بفمی چی به چی شد. یکی دیگه هم هست عنیمیشن، اونم بعضیاش باحاله مخصوصا این آخری دو تا اومده "قیمتِ خون" و "کوبیده ۱۹" (گروه سه نفره بودند ولی ظاهرا مث بقیه کارای مشارکتی ایرانی که اولش بدون قرار مدار و داشمشتیوار شروع میکنند اما بعدش اختلاف بینشون پیدا شده، الان شدند دو تا کانال، یکی تنهایی، یکی دو نفره).