(۱۴ مهر ۱۳۹۶ ۰۲:۴۷ ب.ظ)blackhalo1989 نوشته شده توسط: ۱- کسی بدون پول و قرارداد کار نمی کنه. اصلا منطقی نیست. من خودم یه بار بدون قرارداد پروژه گرفتم طرف وسطش بیخیال شد. آخرش با کلی دعوا حاضر شد پروژه ادامه پیدا کنه. کار همیشه با قرارداد سفت و سخت بسته میشه و لاغیر. فعالیت اقتصادیه مسخره بازی که نیست. یه ریال هم توش حسابه.
۲- یکی دو ماه نداریم. کار حساب و کتاب داره و باید مدیر پروژه داشته باشه. مدیر پروژه برنامه ریزی می کنه و زمان بندی میده. باید بگه دقیقا کی؟ ۳۰ روز دیگه؟ ۳۵ روز دیگه؟ ۶۰ روز دیگه؟
۳- به نمایندگی معنی نداره (از نظر من). هر کسی خودش زبون داره و شرایطش با بقیه فرق داره.
۵- اگه شما کارمند هستید (شریک نیستید) در نتیجه شما پولتون رو میگیرید. موفقیت پروژه مشکل شما نیست. اگه پروژه موفق بشه سودش رو کارفرما میبره. اگه ضرر کنه هم اون ضرر می کنه.
۶- بررسی ایده روش های درست حسابی داره. مثلا روش های آماری. بر حسن حدس و ظن و اینکه اون بازاریه خیلی حالیشه نیست.
من حدود سه ماهه وارد بازار کار شدم (استخدام و گرفتن پروژه و تدریس و ....) ولی قبلا برای خودم و کاملا از روی علاقه پروژه تعریف و پیاده سازی میکردم. ولی تجربیاتی که توی این ۳ ماه بدست آوردم کم نبوده و در راستای مواردی که شما گفتید اینجا مطرح میکنم شاید برای دوستان مفید باشه :
۱-برای کار از شهر خودم اومدم تهران و توی ی شرکت استارت آپی مشغول به کار شدم برای ساعتی زیر ۱۰ هزار تومن ( نسبت به توانایی هام خیلی کمه ولی رزومه خاصی نداشتم) بعد اینکه کارش دائمی نبود و مثلا شاید ی روز ۳ ساعت به من احتیاج داشتن و ی روز دیگه هیچی . مدیریت پروژه در حد صفر بود و کلا ۲ نفری روی پروژه کار میکردیم یک نفر کار الکترونیک و من هم برنامه نویسی . بعد از ی مدت فهمیدم که پروژه در حقیقت برای مدیر پروژه جنبه فان داره و عجله ای هم نداره تمومش کنه و حاضره ی نفره پروژه رو پیش ببره ولی پول خرج نکنه . تصمیم گرفتم از اینجا خارج بشم و دقیقا به خاطر اینکه قرارداد نبسته بودم نمیتونستم ادعای حقوق و ... کنم و کلا هم بیخیال پولی شدم که باید میگرفتم.
بعد از اون تصمیم گرفتم هر شرکتی و برای هر مبلغی کار نکنم حتی شده گوشه خیابون بخوابم!
۲-ی پروژه گرفتم ارزشش شاید حدود ۵ تومن بود ولی پیشنهاد ۳ تومنی دادم که هم از زیر فشار کار قبلی در بیام هم ی مقدار پول دستمو بگیره و مجبور نباشم فشار مالی به خانواده بیارم (اینکه تنهایی بیای ی شهری مثل تهران کار کنی هزینه های زیادی داره!) پروژه خوبی بود مدیریت پروژه هم بد نبود
۳- رزومه ای که داشتم رو برای ی شرکت فرستادم و حقوق ۲/۵ پیشنهاد دادم و مصاحبه و ... هم قبول شدم . قرار شد چند روز به صورت آزمایشی براشون کار کنم . روز اول چند تا از مشکلاتی که توی برنامه شون داشتن و ی مدت بود درگیرشون بودن رو براشون حل کردم و خیلی از کارم خوششون اومده بود. ولی پیش خودم فکر کردم دیدم شرکت کار اصلیش کامپیوتری و برنامه نویسی نیست و اصلا جای پیشرفتی نداره و افراد دیگه ای هم که توی این شرکت کار میکنن (۲ تا برنامه نویس دیگه بودن) سطحشون در حدی نیست که من بتونم کاری ازشون یادبگیرم یا تجربه ای بدست بیارم . به همین خاطر تصمیم گرفتم قرارداد نبندم و به مدیر شرکت گفتم که نمیتونم باهاتون همکاری کنم . پیشنهاد حقوق بیشتر هم داده شد ولی قبول نکردم
۴- از اولین روزی که تهران اومدم و کار شماره ۱ رو شروع کردم چون ساعت کاریش تمام وقت نبود رزومه ام رو برای چندتا شرکت فرستادم و نتیجه اش این شد که اگه میخوای جای خوب استخدام شی و حقوق خوبی هم بگیری توانایی تنها به دردت نمیخوره و رزومه حرف اول رو میزنه و هرچی هم بلد باشی و همه فن حریف باشی رزومه مهمتره . به همین خاطر زمان های بیکاریم رو ( همزمان با ۱ و ۲ و ۳) روی ی برنامه کار کردم که میدونستم احتمال زیاد درآمدی برام نداره ولی اگه درست و حسابی انجامش بدم ی رزومه خیلی خوب میشه. پروژه رو تموم کردم.
۵-ی کار خوب به من پیشنهاد شد که ی جای خوب تدریس کنم و منم قبول کردم و پول مناسبی هم توش بود
۶-کار تدریس + پروژه شماره ۲ + پروژه شماره ۴ + سابقه کار توی شرکت شماره ۱ = رزومه مناسب و خوب نسبت به رزومه خالی ۳ ماه پیش
۷- از چندتا شرکت تماس گرفتن برای استخدام و وقتی مصاحبه میشدم به خاطر رزومه ای که داشتم کلا مسیر مصاحبه نسبت به مصاحبه های ۳ ماه پیش متفاوت پیش میرفت. از ۳ تا شرکتی که رفتم ی شرکت قبولم کرد نرفتم , ی شرکت دیگه مصاحبه فنی قبول شدم و مصاحبه hr رو خراب کردم (
) و ی شرکت دیگه هم مصاحبه فنی و هم مصاحبه hr رو قبول شدم و قراره هفته دیگه مشغول به کار بشم. یکی از شرکت های خوب تهران هم هست
خیلی زیاد شد ولی اگه بخوام تجربه ام رو به صورت خلاصه بگم : برای تخصصی که بلدید هرچند کار با ویندوز خالی باشه ارزش قائل شید , برای هر شرکت و هر مبلغ پولی کار نکنید , رزومه حرف اول رو میزنه اگه رزومه ندارید بشینید برای خودتون کار کنید و رزومه جمع کنید (ی برنامه خوب بنویسید بهتر از اینه که ۲۰ تا برنامه ساده و غیر حرفه ای بنویسید) ,
برای کار های استخدامی به هیچ عنوان مبلغ کمتر از حقتون رو پیشنهاد ندید چون مثلا وقتی پیشنها شما ۲ تومن باشه کارفرما فکر میکنه شما اندازه همین ۲ تومن برای شرکت ارزش دارید!!!!!