(۰۳ مهر ۱۳۹۴ ۰۱:۰۱ ق.ظ)Fardad-A نوشته شده توسط: خیلی حرفها جواب روشن و منطقی و مستدل داره یعنی اصولا" ما ها میگیم شبهه هر کی داره بگه که تو ذهن همه خشتها صاف روی هم قرار بگیره و خشت کج نباشه که با یه تلنگر بریزه و همه چی زیر سوال بره .
ولی من جواب بدهم باز بعضی میگویند بطور خودجوش سر و کله مان پیدا شد. اونوقت باید قسم بخوریم که خودجوش بوده همینجوری تو نت بودیم و اینجا هم سر زدیم و خوندیم و جواب دادیم.
فقط یه جمله خارج از مسائل اعتقادی میگم که :
اگر کسی مسئولیت داره که یک میلیون و سیصد هزار نفر را در یک موضوعی که خودش را خادم معرفی میکنه مدیریت کنه اگه بوظیفه اش نتونست عمل کنه باید بیاد بگه "غلط کردم" . علت حادثه هر چی باشه باید کسیکه مسئولیت مدیریت و طراحی داره جوابگو باشه . البته از این عوضیها کسی انتظار جواب منطقی نداره .
آل سعود اصلا" مسلمان نیستند که بخواهیم راجع بهش بحثی کنیم چون در دین ما مسلمان از هر فرقه ای که باشه دماء و خونش محترمه. یمنی ها شیعه باشند یا سنی یا هر فرقه دیگه کسیکه خودش را مسلمان میدونه حق نداره بکشدشون. اگه کسی ذره ای ااطلاعات داشته باشه و فتواهای مفتی های سعودی را بخونه میفهمه که آل سعود ...... هیچی ...
امیدوارم حداقل طرفدار آل سعود دیگه تو این سایت نداشته باشیم. بلند بگو آمین.
پ.ن : حرفهای من نیاز به جواب نداره . فقط نظر شخصی بود. باین جهت گفتم که من نیستم و جواب میدین ممکنه نبینم که بتونم جواب بدم.
نه آقا شما اختیار داری، ما که دیگه کلاً ذهنمون شرطی شده که هر وقت بحث مذهبی شد یا بحث سیاسی مخصوصاً از مدلی که به مذاق دست راستیها خوش نیاد شما هم حضور داشته باشید؛ دیگه این همه خواهش و تمنا نداره که. فروم هم ارث پدری من یا احد دیگهای نیست که قانون تصویب کنم فلان شخص از پست من میتونه نقل قول بگیره، بهمان شخص ولی نه حق نداره.
اما اول یه مقدمه بگم! لطفاً اگر دوست داشتید دو تا عادت بدتون رو ترک کنید یا حداقل بهش فکر کنید. یکی اینکه هر حرفی یا تذکری با کسی دارید مستقیم حرف بزنید، همون کاری که من الان میکنم. اینکه به در بگم تا دیوار بشنوه رفتار مادر شوهرها هست نه یک آقا. دوم اینکه این عادت نخنما و متدوال در کشورمون یعنی بهتان زدن غیرمستقیم مثل این جمله "امیدوارم حداقل طرفدار آل سعود دیگه تو این سایت نداشته باشیم. بلند بگو آمین" یا مستقیم مثل اون دوستتون که زارت اومد توو پیشونیِ من صفت ضدشیعه بودن چسبوند رو انجام ندید. البته الان ممکنه بیاید حاشا کنید که نه منظور من کلی بود و اینکه به شما به خودتون گرفتید نشون میده که خبرایی هست و ... لطفاً این جمله رو نگید چون مخاطبتون به قدر کافی واضح بود و کسی هم به جز بنده حرفی نزده بود که برخیها این برداشتِ کجِ طرفداری از عربستان رو بکنه. دقیقاً مثل این میمونه که انتقاد شما از آل سعود رو من منحرف کنم و ربط بدم به نژادپرستی. این از این.
اما در مورد جملهی اصلیتون، به نظرم ربطی نداره. کسی به خاطر مثلاً دهها هزار نفر تلفات جادهای که هر سال میدیم نمیاد شخص رئیسجمهور و آل رئیس جمهور یا شخص رهبر رو زیر سؤال ببره. بله برای مثال وقتی جرثقیلی سقوط میکنه اون نشون دهندهی بیکفایتی پیمانکارِ پروژه و مسئولین مستقیم اون پروژه هست ولی اینکه تا خود قلهی هرم قدرت همه رو از دم تیغ بگذرونیم به نظرم بیانصافی یا شاید هیجانزدگی هست. اما نکتهی مهم این هست که بعضی حادثهها ناشی از عدم civil شدن بعضی از افراد هست. برای مثال توو هیچ کشوری نمیان توو ورزشگاه مأمور بذارن که دونه دونه کنترل کنه کی چجوری از ورزشگاه بیرون بیاد و شاید حتی غیرممکن باشه. در نتیجه وقتی چند سال پیش توو ورزشگاه آزادی که عدهی زیادی به سمت درهای خروجی وحشیانه حمله کردند و ۵ نفر زیر دست و پا له شدند و مردند و کلی مجروح و ... یقهی رئیس فدراسیون رو نمیگیره که بیا بگو "غلط کردم". در مورد حادثهی مکه من فقط و فقط گفتم پیشداوری نکنیم، حالا یکی میتونه این جمله رو به صورت "پیش داوری نکنیم" دیده باشه، یکی مثل شما میتونه به صورت "درود بر آل سعود" دیده باشه.
من وقتی چند دقیقه بیکار میشم عادت دارم اخبار چک کنم و از ظهر امروز هم همینکار رو راجع به این ماجرا میکنم ولی علت دقیق حادثه مشخص نبود برای همین گفتم صبر کنید. تنها چیزی که فعلاً مشخص هست اینه که ظاهراً چون تعداد ورودیها رو محدود کرده بودند، برنامهی حجاج رو زمانبندی کرده بودند و اینکه کی از کدوم مسیر بره. عدم توجه به این دستورالعملها باعث تجمعِ بیش از حد مجاز و تلفات شده. یا مثلاً چند سال هست واسه طواف یا سنگ انداختن به شیطان مسیرهای مناسبی ایجاد کردند اما کسی رعایت نمیکنه و تا نزدیک میرن؛ حالا ببینید ۱ میلیون نفر ظرف چند ساعت بخوان از دو متری به شیطان سنگ بزنند چه اتفاقی میفته. نمیشه به ازای هر زائر یک پلیس گذاشت و خود شخص هم باید مدنیّت داشته باشه. این اطلاعات اولیهی بنده راجع به حادثهی امروز بود که داشتم، ممکن هست صد در صد دولت عربستان مقصر باشه، ممکن هم هست نه.
پینوشت: برای اینکه شبهای در مورد نظر من راجع به آلسعود نمونه (هر چند که به هیچ کس ربطی نداره) باید بگم که آزادی و حقوق بشر اولویتهای صفر تا صد من هستند و حاضرم با کمتر از نصف حقوق و مزایایی که در ایران ممکن هست داشته باشم در یک کشور آزاد مخصوصاً از نظر عقاید زندگی کنم، لذا از تمام کشورهای دیکتاتور خاورمیانه و در رأس اونها عربستان و اخیراً ترکیهای که اردوغان رئیس جمهورش باشه بیزارم. شما بیشتر ملاحظات و رفتارهای مذهبی عربستان رو در نظر میگیرید، اما من کارشکنیهای سیاسی این کشور رو که ضررش به مراتب بیشتر بوده و مهمتر اینکه شامل همهی اقشار مذهبی و غیرمذهبی ایران شده.