دوباره سلام
من آیهی امروزم رو انتخاب کردم
آیه ۳ سوره بقره
الذین یومنون بالغیب و یقیمون الصلاه و مما رزقناهم ینفقون
این آیه به آیه ی قبلیاش مربوطه، آیهی قبلی از متقین نام برده و این آیه به سه صفت از متقین اشاره کرده. نماز و انفاق که تقریبا واضحه ولی برای ایمان به غیب به توضیحاتی نیاز داشتم که برام روشن بشه این غیب چیه که ایمان و باور قلبی به اون فرق آدم مومن و غیر مومنه !! اون چیزی که در ادامه مییاد نتیجهی سرچی است که من برای غیب کردم:
غیب یعنی نهان، مخفی، پنهان ولی پنهان از چی؟ آیا چیزی که ما نتونیم ببینیم مثل اونچه پشت دیواره یا اون چیزی که در فردا رخ میده میشه پنهان؟ نه به اینها "شهادت" گفته میشه چون انسان اینها رو میتونه با حواس خودش درک کنه شما اگه برید پشت دیوار متوجه میشید پشت اون چه خبره و اگه فردا برسه از وقایع اون مطلع خواهید شد. غیب اون چیزیه که وجود داره ولی با حواس ما قابل درک نیست مثل امواج رادیویی و ... که وجود دارند ولی با حواس ما قابل درک نیستن.
ایمان به غیب یعنی اینکه انسان معترف باشه که اموری در دنیا هست هر چند که انسان ممکنه اونها رو نتونه درک کنه. خدایی هست، این خدا قدرت دارد که یک اموری را انجام دهد. فرشتههایی وجود دارند که وظایفی دارند. دعا کردن اثری دارد و دعا میتواند موجب رخدادهایی شود مثل وقتی که انسان صدقه میدهد و این صدقه موجب رفع بلا میشود. ایمان به غیب یعنی ایمان و باور به اینکه خدا میتواند از راههایی به انسان مدد برساند، یعنی ایمان به امداد غیبی.
چند نمونه از امدادهای غیبی در زندگی بشر رو اگه بخوام بگم:
۱/ الهام و وحی: آنجا که بشر کم میآورد احساس عجز میکند خدا به کمک او میآید و از طریق وحی و الهام آنچه درستتر است را بدو رهنمون میشود.
۲/ فراهم شدن اسباب مادی کار: مثلا شما هوس سفر میکنید و یه هو دوستتون زنگ میزنه که بیا بریم. اسباب مادی کاری که شما به اون احتیاج داری از جایی که نمیدونید فراهم میشه.
۳/ هدایت و روشنبینی: اینکه یه عده توی مشکلات و امور مهم یه چیزهایی رو بهتر از بقیه میفهمن و درست تصمیم میگیرن و عمل میکنن دلیل داره، این ناشی از بینشی است که خدا بهشون داده، این بینش امداد غیبی است.
«ان تتقوا الله یجعل لکم فرقانا» یکی از آثار تقوا همین هدایت الهی است. روشن بینی است.
۴/ تقویت دل و اراده: مثال این مورد جنگ بدر و مدد فرشتهها برای اینکه دل مومنان قرص بمونه و نترسند و بجنگند. آیه ۱۲۲ سوره آل عمران و چند آیه بعدش.
۵/ نصرت الهی: خدا بارها در قرآن گفته که اگه من رو یا رسول من رو یاری کنید من هم شما رو یاری میکنم. این یاری وعدهی خداست.
و البته انقلاب اسلامی ما و جنگ هشت ساله هم پر از نمونههای امدادهای غیبی است.
اما آیا این امداد غیبی شامل همه میشه؟
امداد غیبی دارای مراتبی است و انسان بر حسب ظرفیتش ازش بهرهمند میشه. امداد برای یک شخص به مقیاس شخصی است، برای یک اجتماع کوچک به مقیاس خودش و برای جامعه جهانی، حکومت واحد جهانی است و ایمان به چیزی مثل مهدویت از اینجا شروع میشه....
ممنون از شما که حوصله کردید و تا اینجا خوندید ایشالا که براتون مفید باشه اگه دوست داشتین اطلاعات بیشتر و بهتر رو با قلمی بسیار شیواتر کسب کنید میتونید به منبع صحبتهام یعنی فصل ششم کتاب آزادی معنوی اثر استاد شهید دکتر مطهری مراجعه کنید.
اینم لینک دانلود کتاب
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
راستی منتظر آیات شما هم هستم