سلام به همهی دوستای خوب و عزیزم
حال و جسم و روحتون ایشالا خوب باشه
بابت چند روزی که خدمت نرسیدم عذر من رو پذیرا باشید ایشالا که عمری باقی باشه و جبران کنم
و اما آیه امروز: آیه ۸۷ سوره مبارکه یوسف
یَا بَنِیَّ اذْهَبُوا فَتَحَسَّسُوا مِنْ یُوسُفَ وَأَخِیهِ وَلا تَیْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لا یَیْئَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلا الْقَوْمُ الْکَافِرُونَ
«اى پسرانم (بار دیگر به مصر) بروید و از یوسف و برادرش جستجو کنید و از رحمت خداوند ماءیوس نشوید، حق این است که جز گروه کافران از رحمت خداوندى ماءیوس نمى شوند.»
یأس از گناهان کبیره است و انسان مأیوس از قدرت خدا نمی داند، او دستش باز، درخت خشک را سبز و به پیرهم می تواند بچه بدهد و از سنگ چشمه بیرون آورد و استعداد خود را هم نمی داند و زود به بن بست می رسد.
اما توجه به چند نکته مهم است:
۱- پرهیز از امید بدون دلیل
مثلا اهل نماز نیست می گوید: خدا مرا می بخشد در صورتی که حدیث داریم امام صادق (ع) فرمود: اگر کسی نماز را سبک بشمارد او را شفاعت نمی کنیم، امام علی (ع) فرمودند: «لَا تَکُنْ مِمَّنْ یَرْجُو الْآخِرَه یَ بِغَیْرِ عَمَل» (نهج البلاغه، حکمت ۱۵۰)امید به آخرت نداشته باشید. مثال: کسی که به بیابان برود که شکار ندارد و تفنگی دارد که فشنگ ندارد و دیگی که غذا ندارد و...
قرآن می فرماید: «إِنَّ الَّذینَ آمَنُوا وَ الَّذینَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فی سَبیلِ اللَّهِ أُولئِکَ یَرْجُونَ رَحْمَتَ اللَّهِ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحیمٌ» (بقره/۲۱۸)
درستیکه آنان که ایمان آورده و هجرت و جهاد کردند آنها امیدواران اند (واقعی هستند)
۲- رسیدن به الطاف خدا با تنبلی سازگار نیست.
۳- خداوند هم کارگر است
ما خوبیهایی داریم و بدیهایی، خوبیها را همه می گویند، یکی از بدیها این است که حال کار کردن نداریم. مثال: می گوید امروز روز نحسی است چون خیلی کار دارم، بگو روز با برکتی است. مثال: داماد چه کاره است؟ بیچاره کارگراست، مگر کارگر بیچاره است مگر امام خمینی (ره) . نفرمود: که خدا هم کارگر است، کارگر هم عریز است. محصل و دانشجو و رشد علمی الحمد الله در کشور ما زیاد است، ولی باید به جایی برسیم که اگر مدرک هم نباشد درس خواندن باشد، همه مشتاق علم باشند چه مدرک باشد یا نباشد. اولیاء خدا نه خود مأیوس شده و نه دیگران را مأیوس می کنند. حضرت یعقوب نه خود مأیوس است و نه دیگران را مأیوس می کنند.
منبع: تفسیر نور جناب حجه السلام قرائتی
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
پ.ن: در کتاب گناهان کبیره حضرت آیت الله دستغیب رضی الله عنه یاس به عنوان یکی از گناهان کبیره یاد شده است.
شب و روزتون غرق آرامش و برکت