(۲۰ مرداد ۱۳۹۰ ۱۲:۳۷ ب.ظ)ملیکا نوشته شده توسط: (20 مرداد ۱۳۹۰ ۱۰:۱۴ ق.ظ)luna نوشته شده توسط: به عنوان کسی که این دوره رو گذرونده بهتون پیشنهاد می کنم که به این امید که میریم دانشگاه بعد علاقه مندی پیدا میشه نباشید و خودتون از الان به زمینه های تحقیقاتی رشته مورد نظرتون تا حدی آگاه باشید تا بتونید ببینیند دقیقا چی رو دوست دارید که بعدا دچار مشکلی نشین.
میشه یکم بازتر راهنمایی کنید ؟
منظورم اینه که خود من به شخصه واقعا نمیدونم به چه زمینه ای علاقه دارم، بالاخره آدم نمیتونه یه تجربه ای از همه زمینهها پیدا کنه تا بفهمه به کدومشون علاقه منده ..شما مطالعه منبع خاصی رو پیشنهاد میکنید ؟ حداقل برای آشنایی ابتدایی با زمینه های پژوهشی ..
فرض کنید که شما رفتین دانشگاه. بسته به دانشگاه های مختلف شما ممکنه همون ترم ۱ یا ترم ۲ یا نهایتا قبل ترم ۳ موضوعتون رو مشخص کنید. مثلا ما اول ترم ۲ استاد راهنما انتخاب کردیم آخر ترم ۲ هم موضوع. حالا فرض کنید ترم ۱ هم ۳ ۴ تا درس برداشتید. این درسها هم فکر نکنید خیلی با درسای لیسانس محتواشون فرق دارن(البته باید فرق داشته باشن ولی اکثرا ندارن) خوب خودتون ببینید دیگه نمیشه با اونا به نتیجه ای رسید. نه می شه نسبت به تمام استادا شناخت پیدا کرد نه اینکه موضوعتون رو می تونید قطعی پیدا کنید.
برای همین من میگم خودتون از الان یه بررسی جامع کنید ببینید مثلا در مهندسی نرم افزار چه فیلدهایی وجود داره. سایت های مهم تحقیقاتی رو بشناسید و در اونها ببینید که چه موضوع هایی بیشتر روش بحث میشه. یه سری مقالهها هستند که به شما می گن research areaها در زمینه های مختلف چی هستند که از اونها هم می تونید کمک بگیرید. در کل با بررسی اینها یه دید کلی در مورد زمینه های مختلف رشتتون پیدا می کنید. بعد می تونید از بین اونها چند مورد رو پیدا کنید (که احتمالا اگه موضوعی می خواستین که استادی روش کار نمی کرد به مشکل بر نخورید) در مورد اون موضوعات می تونید برید به سایت های تخصصی ببینید زمینه های ریزتر اون موضوع چیه. یا مثلا برید کنفرانس های معروف در هر رشته رو پیدا کنید ببینید اونا مقاله در چه زمینه هایی می پذیرند و ...
در کنار اینها می تونید به سایت اساتید مختلف دانشگاه خودتون یا دانشگاه های معروف مراجعه کنید. در سایت اساتید خودتون می تونید research interest های استادا رو بشناسین و ببینید اونا رو چه مقاله هایی کار کردن. با دیدن سایت استادای دانشگاه های خوب می تونید ببینید الان دانشگاه های دیگه تو چه زمینه هایی کار می کنند. همه اینا در کنار هم می تونه یه دید خوب به شما بده.
ما در همین سایت شروع کردیم به معرفی بعضی از زمینه های مختلف و یه سری سایتها رو هم در هر زمینه ای معرفی کردیم. البته فعلا در ابتدای کاریم و برای ادامه نیاز داریم که همه همکاری کنند تا سایت بتونه در همه زمینهها برای یچهها مفید باشه.