سلام
برای افرادی که مقید به رعایت حقوق مولف هستند همیشه این شبهه بوده که آیا مجاز به استفاده از جزوات، ویس ها و آزمون های آزمایشی موسسات مختلف که در مانشت قرار می گیرد هستند یا خیر، در این مورد ما دچار چالش شدیم و قبلا بحث های خوبی انجام شد اما چون منسجم نبود نتایج اونها در دسترس افراد جدید قرار نگرفته و امسال هم دوباره همین بحث ها رو داریم.
می خواهیم توی این بخش بحث کرده و به نتیجه برسیم:
اگر مایلید بحث هایی که قبلا توی مانشت صورت گرفته رو بخونید:
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
چکیده اونچه از بحث های قبلی نتیجه شد و من به خاطر دارم به این صورت بود که:
در رابطه با استفاده از
جزوه، چون نویسنده اش خود دانشجوست و از اونچه آموخته برداشت خودش رو توی جزوه می نویسه، حق کپی رایت اون کاملا با نویسنده اش هست و استاد و موسسه هیچ حقی در این باره ندارند، مثل اینه که شما توی یه کنفرانس علمی شرکت کنید و برای خودتون note بردارید، مسخره ست اگر مسئولین همایش حقی رو برای خودشون توی این زمینه قائل باشند.
در رابطه با
صدای ضبط شده کلاس (ویس)، ویس رو هر دانشجویی جداگانه برای خودش ضبط می کنه و دانشجویان دیگه نمی تونند در صدایی که دوستشون از کلاس ضبط کرده حقی برای خودشون قائل باشند، در فرم ثبت نام کلاس های کنکور هیچ حرفی درباره ضبط صدای استاد نیامده، شاید اگر از محصولات آموزشی خارجی استفاده کرده باشید دیده باشید که اگر CD حاوی صدایی (مثلا تلفظ کلمات) همراه کتاب داشته باشه، ابتدای اون مولف ذکر می کنه که این صدا دارای حق کپی رایت است، اولا ما در ایران چنین چیزی نداریم، دوما صدای ضبط شده رو موسسه نشر نمیده بلکه مشابه نوشتن جزوه، کار خود دانشجوهاست.
اگر نگران حق استاد توی این زمینه هستید باید بگم اولا در حضور استاد و با اطلاع ایشان ضبط میشه، دوما نشر صدای یک استاد به شهرت و مقبولیت اون خیلی کمک می کنه و این به نفع استاد هست، من در بالا لینکی قرار دادم که مستقما از استاد یوسفی در این باره سوال کردم و ایشون رضایت داشتند، خیلی از اساتید هم این رضایت رو اعلام کردند (هرچند به نظر نیازی به رضایت استاید نیست)
اگر نگران حق موسسه هستید، باید بدونید که موسسات اساتید ثابت ندارند که انتشار صدای استاد باعث تضرزر اونها بشه، مثلا استاد اجلالی سال گذشته در پارسه فعال بودند در حالی که امسال هیچ کلاسی در پارسه ندارند، سال آینده معلوم نیست اصلا کنکوری تدریس کنند یا نه!
درباره استفاده از
آزمون های آزمایشی موسسات استدلالی که بچه های میاوردند این بوده که بعد از برگزاری آزمون سوالات سوخت میشه و برای موسسه ارزشی نداره، من این مسئله رو جویا شدم و یکی از مسئولین پارسه گفت ممکنه توی کتاب های تست های جامع از تست های آزمون ها استفاده بشه، همین! با این حال من بعید میدونم شخصی به خاطر داشتن چند آزمون آزمایشی سال قبل از خرید کتاب جامع تست امتنان کنه، ضمن اینکه موسسات گاهی بی انصافی می کنند و بجای طرح سوال جدید از سوالات سال های گذشته توی آزمون ها استفاده می کنند و این یعنی نقض حقوق دانشجویان، از طرف دیگه شرکت در آزمون آزمایشی صرفا برای تست های استاندارد (!) نیست، بلکه اکثر دانشجویان برای سنجش شرایط خودشون با سایرین در آزمون شرکت می کنند و به همین دلیل انتشار سوالات سوخته شده آزمون نمی تونه از ثبت نام دانشجویان برای آزمون جلوگیری کنه و همچنان دانشجویان علاقه دارند مستقیما در آزمون ها شرکت کنند.
اگر بحثی هست لطفا در اینجا مطرح کنید، امید دارم به نتیجه ی سازنده و بدور از حاشیه برسیم و نگرانی های بحق کاربران هم رفع بشه، یا علی.