(۲۸ خرداد ۱۳۹۷ ۰۲:۴۸ ب.ظ)Milestone نوشته شده توسط: از این بحثها حدود ۲/۵ سال گذشته و فکر میکنم مانشت در وضعیت بحرانیتری نسبت به اون زمان هست؛
به نظرم هنوز هم راهحلهای سادهای هست که بشه توسطش مانشت رو در قالب همین انجمن از رکود خارج یا حداقل در این مسیر قدمی برداشت ولی انگیزه، عزم و به صورت کلی فکر جدیدی برای این کار دیده نمیشه، نه تنها تلاشی نیست که حتی مانشت از روال طبیعی خودش که مربوط به پروسه مطالعاتی، آرشیوبندی کارنامهها، انتخاب رشته و مصاحبه با رتبهها بوده کاملا دور شده، به حدی که حتی یک زیرگروه هم برای کنکور سال ۹۷ و بعضا برخی موارد تو سال ۹۶ تو مانشت موجود نیست و در کمال تعجب امسال حتی یک مصاحبه هم نداشتیم. این کارها که دیگه ایده و خلاقیت نمیخواست، یک مدیریت و نظارت حداقلی میخواست، چیزی که در گذشته بسیار عالی و دقیق انجام میشد و خلاصه نتایجش هم در صفحه اول انجمن قابل مشاهدهست.
حتی به نظر میاد اون موضوع مربوط به کاربر برتر سال که میتونست انگیزهای باشه برای شتابدهی به فعالیتهای درسی هم بعد از یک سال عملا به فراموشی سپرده شد. در مجموع یه خستگی، بیبرنامگی و بیانگیزگی خاصی تو سیستم مانشت به نظر میاد. اینکه کاربران و حتی ظهور پدیدههایی مثل شبکههای اجتماعی نقش عمدهای در کاهش فعالیتها دارن موضوع کاملا درستیه اما نباید فراموش کرد نقش مدیریت در ارائه راهکارها، بسترسازی، ایجاد و هدایت فعالیتها موضوعی به مراتب حیاتیتر و در واقع پیشنیاز برای مراحل بعدی هست، چیزی که فقدانش کاملا به چشم میاد.
نهایتا اینکه امیدوارم دغدغهای برای حفظ این انجمن وجود داشته باشه، چون همه این نظرات نشون میده کاربران چقدر مانشت رو دوست داشتند و دارند و حتی در دوران افولش که این تاپیک ایجاد شد، انقدر تو این بحث مشارکت داشتند. این نوشته نقدی بر هیچ فردی نیست، حتی نقدی بر عدم توسعه فعالیتهای مانشت که تو همین تاپیک از سمت مدیریت اشاره شده بود هم نیست و جا داره از همه اعضاء و مدیرانی که تو این مدت بدون هیچ چشمداشتی وقت خودشون رو صرف انجمن کردن و میکنن تشکر کرد. فقط قیاسی بود بین وضعیت قدیم و فعلی؛ قیاسی بین نظم و پویایی در برابر بینظمی و ایستایی؛
مانشت هم یه مدلی خاصی از جامعه هست که افرادی که خدمات ارائه میکنند، چه کاربرا که به سوالات جواب میدن و راهنمایی میکنند، چه مدیرا که چار تا پست رو مرتب میکنند یا اغلب به سوالا جواب میدن، هیچ مزدی نمیگیرند. هر مدیر و کاربری هم هر چند یه بار وارد مرحلهی تازه از زندگیشون میشن که دغدغهها و اولویتهای دیگه داره. در نتیجه انگیزه و انرژی برای فعالیت کم میشه و باید افراد جدید و با انرژی بیشتر سکان سایت رو به عهده بگیرند. خب الان شما اگه خودتون حاضرید همین مدیریت و نظارت حداقلی واسه مصاحبه و ... که مثال زدید رو انجام بدید من به مسعود بگم اون قسمت رو بده به شما یا هر فرد مطمئن و اینکاره که معرفی کنید، بعد هر ایدهای که دوست دارید پیادهسازی کنید.
نقش مدیریت توو ارائهی راهکار و ... حیاتی هست و منم فرمایش شما رو قبول دارم، ولی خب شما مدیر معرفی کنید. از بین کاربرایی که میشناسیم به چند نفرشون گفته شده ولی حاضرند وقت خودشون رو به بطالت بگذرونند ولی قبول نکردند (بدیهتاً وقت خودشون هست و حق دارند هر جوری که دلشون میخواد عمل کنند)، پس خیلی هم اینطور نبوده که مدیرکل بیخیال شده باشه.
یه زمانی به ذهنم رسید که شاید زیرانجمنی چیزی برای ریسرچ اگه آدم باز کنه بد نباشه، ولی بعدا دیدم اولا همهی دانشجوهای تحصیلات تکمیلی به مانشت سر نمیزنند، بزنند هم فیلدهای تحقیقی اونقدر متنوع هست که به ندرت بشه چار نفر سر یه موضوع پیدا کرد، حتی اگه پیدا بشه هم این ۱۲ ۱۳ سالی که فرومهای درسی ایرانی عضو هستم هیچ وقت این چیزا به نتیجه نرسیده. خود همین سایت رو بگردید یکی دو تا تاپیک قدیما در این مورد زده شده و یه سری اومدند اعلام آمادگی کردند ولی آخرش هیچی نشده. حتی توو موضوعات عامتر مثل همون تاپیک ممرایز اولش ۵۰ نفر جوگیر شدند ۲ روز تووی ممرایز خوابیدند ولی یه ماه نشده از دم ول کردند. این جور چیزا آخر عاقبت نداره اینجا.
نقش انگیزه هم مهمه، الان گروههای تلگرامی اومدند که هر استاد کنکوری برا هر درس یه گروه زده هم سوال جواب بده هم چار نفر واسه کلاساش پیدا کنه تلکه کنه. قبلا افراد کنکوری بیشتر بودند، رسانههای جانبی هم یا کلا نبودند یا خیلی کم بودند، واسه همین کنکوریها مرجع دیگهای به جز مانشت نداشتند. الان کاملا یه تغییر کاربری نیاز هست (اگه خیلی دیر نشده باشه)، ولی اینکه تغیر کاربری به سمت چی باشه و (مهمتر از اون) چه کسی در راه رضای خدا این وظیفه رو به عهدهش بگیره رو ... به نظرم اگه یکی دو نفر از این انجمن پول در میاوردند که لااقل انگیزهی مادی براشون باشه، اون موقع وضع الان خیلی بهتر بود (حتی میتونستند همزمان گروه تلگرامی و ... داشته باشند و پستها رو بین گروه و انجمن انتقال بدن و در مواردی هم به بقیهی رشتهها یا حتی کنکور لیسانس هم تعمیم بدن).
در مورد کاربر برتر حق با شماست نمیدونم چرا ادمین ولش کرده (اینم از جملهی اون کارایی که به سرانجام نمیرسه). حتی من یکی دو بار گفتم پست اول کاربرای تازه وارد نیاز به تأیید داشته باشه که این همه اسپم نبینیم، کسی محل نذاشت.