(۱۹ تیر ۱۳۹۲ ۱۰:۴۰ ب.ظ)mohsen f نوشته شده توسط: یه سوال مهم چند وقت ذهنم رو درگیر کرده
مخاطب من دوستانی هستند که ارشد قبول شدن و جزء مدیران مانشت هستند
نمیدونم چرا حس میکنم خیلی از شما یطوری پشیمون شدین از ارشد
شاید انتظارتون از مدرک کارشناسی ارشد خیلی بیشتر از این حرفا بوده و به اون نرسیدین
خیلی وقتا مطالب انتقاد گونه در این مورد مینویسین که آدم رو نا امید میکنه
میشه یکم در این مورد توضیح بدین
ادامه تحصیل خوبه ؟ خوب نیست؟ اگه خوب نیست چرا خوب نیست؟
وقتی یه دانشجو لیسانس گرفت باید پاسخ گوی اطرافیانش باشه که چرا ارشد نمیگیره وقتی هم ارشد گرفت شروع به پرسیدن می کنند که چرا دکترا نمیگیری.
دلیلش هم در نظام آموزشی ایران است.
نظام آموزشی ایران پر از ایراد و اشکال و ناقصی است.شاهد این مدعا هم تغییر ها ی پی در پی است که در نحوه پذیرش و آموزش و محتوا مقاطع مختلفش از ابتدایی بگیر تا دکترا اتفاق می افته.
من تعجب می کنم که چگونه بعضی ها به خصوص بعد از لیسانس به چنین نظام آموزشی سر تا پا ایرادی (که حتی در نحوه پذیرش دانشجوی دکتری هم شیوه ثابتی ندارند) اعتماد می کنند و سال های جوانی را در رویای رسیدن به موفقیت و علم اندوزی و پول در آن سپری می کنند.
هیچ وقت نباید گذاشت که نظام آموزشی پر از ایراد کشور مسیر رشد و آیندت را جهت بده بلکه این خودت هستی که باید مسیر رشد و موفقیتت را پیدا کنی.
بعضی بچه ها که اینجا دم از این می زنند که هدف ما اینه که تا آخر دکترا بریم سوال من اینه اگر نظام آموزشی به سمتی بره که علاوه بر پست دکترا، پست پست پست دکترا و n پست دکترا هم ارائه می داد.چیکار می کردند؟زندگیشون را تعطیل می کردند و به در دانشگاه دخیل می بستند؟
اینکه بعضی ها می گویند می خواهیم دکترا بگیریم و در محیط آکادمیک با تولید علم به کاری که عاشقش بپردازیم یک حرف خنده داره.در دانشگاه های ایران چیزی به نام تولید علم وجود نداره.هرچی هست فقط برای عنوان و پرستیژه.چه برای دانشجوهاش و چه برای دانشگاه.حتی یک ذره هم دغدغه پیشرفت علم را ندارند.
وضع اینقدر اسف باره که دانشجوهاش حتی دغدغه مهارت فردی را هم ندارند.و در حوزه تخصصی خودشون هم چیزی نمی شوند.و دانشگاه ها هم فقط به فکر راه انداختن پردیس های مختلف و کسب در آمد با دادن مدرک به شیوه های مختلف.
کارشناسی ارشد تعریف داره.ارشد گرفتن یعنی یک احساس نیاز که شخص بعد از گرفتن مدرک کارشانسی خودش پیدا میکنه.و اون اینه که در حوزه ای خاص که داره کار میکنه می خواد عمیق تر بشه.
دکترا هم یعنی گسترش مرز دانش جهان و رسالتی برای تولید علم
اگر کسی در بازار کار باشه می تونه فهمیده باشه (که جز در رشته های پزشکی و بعضا انسانی) با تمام احترامی که برای بچه های ارشد این سایت قائلم در رشته های فنی و به خصوص در رشته کامپیوتر، هیچ کار به خصوص و به معنای واقعی کلمه تخصصی نمی کنند و تماما،کار های بچه های کارشناسی را انجام می دهند.اگر هنوز شک دارید با یک سرچ می تونید ببینید که معادل این کار شما را در اروپا و آمریکا و حتی شرق آسیا لیسانسه ها انجام می دهند!
نمونه واضحش که برای همه آشکاره صنعت خودرو کشور است.انبوهی از ارشد و دکترا برق و مکانیک و رشته های مختلف استخدام شدند و بودجه عظیم دولتی را دریافت می کنند نهایتا خروجیشون شده مونتاز پژو و پراید!!!
اگه قراره خروجی این باشه من فکر کنم حتی یک فرد لیسانسه هم برای این صنعت و از جمله صنعت کامپیوتر کشورمون هم زیاده!
در کل گرفتن ارشد و دکترا در ایران یک وقت تلف کنی محض است.