سوالاتی که در موضوع مطرح شد هم بارها مورد سوال اعضاء قرار گرفته.
فرض میکنیم شما نه برنامه ریزی منسجم میدونید و نه میتونید خودتون را ارزیابی کنید . پس اگر این مسائل را میدونید میتونید نخونید.
ولی مشاورین و صاحبنظران و دوستانی که این مرحله را گذرونده اند حتما" نقد کنند.
قبل از هر چیز یه ابهام وجود داره. میدونید چی؟
اینکه ایا همه این دوستانی که رتبه خوب میارند مراحل برنامه ریزی را میدونن و دنبال میکنن؟؟
جواب منفی است. خیلیها اصلا" پیش مشاور هم نمیروند.
پس چیکار میکنن؟
این دوستان یا در طول تحصیل از طریق سعی و خطا راه را پیدا میکنن یا سال دوم و سومشون هست کنکور قبول شدند و یا اینقدر علاقمن بودند و با عمق زیاد درس خوندند که خاکریز کنکور را مثل یه تانک چیفتن صاف کردند و رد شدند .
علاقه نقش مهمی در پیشرفت داره .انگیزه میتونه علاقه ایجاد کنه . حالا هر انگیزه ای . بعضیها انگیزه شون خوبه و اونقدر میخونن که بالاخره در کنکور میزان تمرین زیاد و تسلطشون موضوع را حل میکنه.
اینهایی که گفتم خوبه.
ولی فرض میکنیم من و شما میخوایم تازه شروع کنیم. یا تجربه قبلی مون تجربه بدی بوده.
گفتم که باید بدونم کجا ایستاده ام که بتونم بدونم فاصله ام با هدف چقدره ؟
البته دانستن فاصله مبدا با مقصد کافی نیست بلکه سرعت هم مهمه. اگه بخوام برم شیراز برای اینکه بدونم چقدر طول میکشه هم باید بدونم الآن کجام و هم اینکه با چی میخوام برم ؟ پای پیاده ، با اتوبوس ، با هواپیما ....
(اگه ساده میگم واسه اینه که بارها سوال شده و من میخوام خیلی واضح باشه )
ارزیابی خود و تعیین ظرفیت مطالعه :
من که میگم تا شروع به مطالعه نکنید نمیتونید متوجه بشید چقدر میدونید و کجا ایستادین .
بعضی گفتند سوالات کنکور سال قبل را ببینید اینم بد نیست ولی گاهی بشدت آدم را نا امید میکنه. چون سوالات کنکور واسه یه ارزیابی ساده یه کم سنگینه.
پس من روش آقای قلم چی را پیشنهاد میکنم . کمی صبر کنید توضیح میدم.
آقای قلم چی یه روش ساده را بیان میکنه میگه یه هفته هر چی میخونی بنویس.
بعد برنامه بریز.
یعنی اول شروع کن بخوندن دروس و بعد تو یه دفتر بنویس. خود انتشارات قلم چی هم یه کتابچه داره که بتونید بنویسید ولی مربوط به کنکور سراسری است.
کافیست یه هفته ده روز خودت را اندازه بگیری . هم سرعت میاد دستت و هم متوجه میشی کجایی.
قبل از اینکه بگم چه درسهایی را بخونید یه مقدمه کوچک را باید بگم.
برنامه ریزی جزئی از مسابقه است
من میگم باید خودت برای خودت برنامه بریزی بچند دلیل :
اول اینکه چه بخواهی چه نخواهی برنامه ریزی برای مطالعه را باید یاد بگیری. چون قراره دانشجوی تحصیلات تکمیلی بشی و حجم زیادی از مطالب ، مقالات را باید بخونی . تکالیف زیادی را حل کنی ، پروژه انجام بدی .... پس خودت را همین الان آماده کنی بهتره.
چون بعدا" باز دچار مشکل میشی.
دوم اینکه کسی باندازه خود شما نمیتونه شما را بشناسه. با عادتها و ظرفیت و مشکلاتت اشنا نیست. پس بهتره بجای گرفتن ماهی آماده ماهیگیری یاد بگیری .
البته قرار نیست اینجا یه برنامه خیلی پیشرفته برای خودت بریزی .
بنظرم بهتره یه طرح ساده کشیده بشه و بمرور تکمیل بشه.
شاید اگه مهر قرار بود صحبت کنیم فرصت کمتر بود و بهتر بود یه کم ریتم تندتر بشه.
از چه درسهایی باید شروع کرد؟
الآن فرصت خوبی است . چون تا کنکور حدود هشت ماه وقت هست . پس میشه بعضی کارها را بدون ترس از محدودیت زمان انجام داد.
چند تا عامل هست که باید در اینکه کدام درسها را باید برای کنکور اول شروع کرد باید در نظر گرفت:
۱- چه درسهایی ضریب بالاتر دارند
۲- چه درسهایی را من ضعیفم(یا اصلا" پاس نکرده ام ، یا خیلی ضعیف بمن درس داده اند ،یا پیشنیازش را هم پاس نکرده ام ، یا ماهیتا" ضعیفم مثلا" ریاضی است و من همیشه تو ریاضی لنگ میزده ام)
۳- چه درسهایی حجم بالایی دارند و زمان زیادی میگیرند.
عوامل دیگری هم هست . فکر کنید شاید یادتون بیاد.
...
من یکیش را میگم تعداد سوال در کنکور.!!!
پس میتونم اولویت بندی کنم . آیا میشه بهر درس یه عدد الویت داد؟
بله. بنظر شما فرمولی هست که بشه گفت الویت هر درس چنده؟
باید در مسابقه اول مهارت های اصلی را تمرین کرد بعد به جزئیات رسید.
اگه من بخوام یه تابلو بکشم و وقتم محدود باشه و سرعتم هم معلوم نباشه .سعی میکنم اول طرح اصلیش را بکشم . مثلا" میخوام عکس یه نفر را بکشم. اول طرح اصلیش و بعد هر بار برمیگردم طرح اصلی را پررنگ میکنم و جزئیات را اضافه میکنم و رنگها را تکمیل . چون بالاخره اگه زمان تمام شد لا اقل بشه فهمید چی کشیده ام و کلا" صفر نشم.
لطفا" نقد کنید . کمی هم روی درسها فکر کنید . تا کم کم پیش بریم و من فقط متکلم وحده نباشم. امیدوارم آقای جهانی و یه دوست دیگری که مشاور نصیر و علوی هستند هم نقدشون را بگن. همینطور بقیه دانشجویان ارشد و ...