(۰۳ تیر ۱۳۹۷ ۱۲:۲۶ ب.ظ)big cloud نوشته شده توسط: حالا که بحث مهاجرت داغه من یه سوال بپرسم ، من متوجه نمیشم که واقعا برنده شدن لاتاری چه سودی داره! واقعا ایرانیایی که لاتاری برنده شدن اونور دارن چیکار میکنن! اصلا هدف مشخصی دارن! آخه اون فردی که درسی ، کاری و... میره نیاز به لاتاری و ... نداره!
من همچنیان کلاس زبان فشرده میرم و با کار دارم خودکشی میکنم برای مهاجرت هم بین استرالیا و اروپا (مخصوصا ایتالیا و هلند) مردد هستم!
اوووه کجای کاری!! خیلی سود داره در حدی که بعضیها حاضرن کل خونه زندگیشون رو به خاطرش بدن، و از نظر من هم کار بیراهی نمیکنند، یعنی تعجب نمیکنم کسی این کار رو بکنه.
اولا کاری رفتن، کارِ هر کس نیست. تنها راهش برای ایرانیهای این بود که باید سرمایهگذاری خیلی عظیمی میکردی و دنگ و فنگ خودش رو هم داشت و احتمالا کلی هم طول میکشید. البته یه راهِ اینکه کاری بری این هست که یه شرکت بهت درخواست کار بده که اونم تقریبا محال هست، مگه اینکه یه فرد خیلی شاخصی توو یه کمپانی بزرگی بوده باشی و تازه شرط و شروط قانونی خودش رو داره. من این حالت دوم رو تا حالا ندیدم. الان هم که ورود ایرانیها به جز ویزای دانشجویی ممنوع شده، هر دو حالت سرمایهگذاری و کاری غیر ممکن هست.
در مورد درسی هم، ویزای درسی کلی مشکل داره. همزمان با درس به هیچ وجه نمیتونی کار کنی. تابستوناش بخوای کار کنی باید تغییر status بدی که شدنی هست ولی محدودیتهای خودش رو داره، مخصوصا برای ایران که باید حواسشون باشه export controlled نباشه اون کار و ... بعد از درس هم که یه مدت وقت داری کار پیدا کنی و وارد OPT بشی (راستش حوصله ندارم توضیح بدم) و هی یه سال یه سال تمدید کنی و بعد از چندین سال تازه شرکت بتونه برات اقامت دائم (نه شهروندی) بگیره که اونم قبلا هر کشور صف خودش رو داشت، الان همه رو با هم کردند و با در نظر گرفتن چینیها و هندیها، شاید ده سال طول بکشه اقامت دائم یا همون گرین کارتی که به راحتی از طریق لاتاری میدن رو بدن. این مدت ۱۰ سال هم ممکنه قانون عوض بشه و همهاش استرس. تازه کسایی که اقامت دائم ندارند مالیات بیشتری هم میدن. در واقع یه میزان مالیات میدن، ولی برگشتِ مالیات کمتری دارن. در این حد بگم که خیلی از همین کسایی که الان دانشگاه خوب دکتری میخونند هم لاتاری برنده بشن، با در نظر گرفتن فشار و استری که دکتری میاره و اینکه اگه طرف مستر داشته باشه، از نظر شغل پیدا کردن به مشکل نمیخوره، شاید کلا دکتری رو ول کنند (مستر مهندسی کامپیوتر داشته باشی یا حتی دکترای انصرافی باشی و مصاحبهی گوگل رو قبول بشی، سالی ۱۲۰ هزار تا شروع میشه حقوقت). تازه اگه اقامت یا همون گرینگارت داشته باشی، شانس و اولویت خیلی بیشتری برای کار پیدا کردن داری چون اون شرکته هم نگران طبعات حقوقیِ اقامت گرفتن، اونم واسه یه ایرانی، نیستند! بعضی از شرکتها هم که کلا کسایی که شهروند هستند یا اقامت دارن رو استخدام میکنند، یا اینکه ایرانیها رو استخدام نمیکنند (اخیرا فیسبوک و آمازون و یکی دو تای دیگه).
(۰۳ تیر ۱۳۹۷ ۱۲:۵۳ ب.ظ)The BesT نوشته شده توسط: اونهایی که با لاتاری میرن تا شش ماه بهشون فرصت میدن که کار پیدا کنن و بتونن خرج خودشون در بیارن. یکسریشون کار خوبی پیدا میکنن و میمونن.ولی برخی نه. این حرفتون هم درسته که برخی که میرن بی هدف میرن. نمونه واقعیش یکی از آشناهای خودمون هست که با لاتاری برنده شد و رفت آمریکا. الان توی یه فروشگاه داره کارگری میکنه واسشون و خودش میگفت حقوقی که بهش میدن نصف حقوق کرایه خونه ای هست که باید بده!! تازه بماند خرج خوراک و .. هم داره و خونوادش از اینجا براش پول میفرستن!! فقط برای اینکه اون اول بشدت توی فامیل توی بوق و کرنا کردن که دخترمون لاتاری برنده شده و ... الان بخاطر اینکه برگشتش باعث ضایع شدن شدیدش میشه مجبوره بمونه و گدایی کنه تو اون کشور!
امیدوارم فامیل نزدیکتون نباشه ولی ایشون جزو ۱۰ درصد بالای بیدست و پا بودن قرار میگیره. من اصلا موندم چجوری مصاحبه رو قبول شده. حقوق یه صندوقدار ساده ماهی ۱۸۰۰ هست و خونه رو مشترک بگیره، ماهی ۱۰۰۰ تا میده توو کالیفرنیا (توو جاهایی مثل آستین با این پول میشه یه خونه کامل اجاره کرد!)، خرج غذا و موبایل و هر از چندی لباسی چیزی بخری هم ماهی ۴۰۰ تا میشه برای کسی که خودش آَشپزی میکنه. تازه اون ۱۸۰۰ هم که گفتم برای کسایی هست که سواد خاصی ندارند و یه جوری کارافتادهی جسمی یا اجتماعی حساب میشن و الا رانندههای اوبر میانگین ساعتی ۲۰ دلار در میارن که روزی ۱۰ ساعتش میشه ماهی ۶۰۰۰ تا. اصلا بگو ۳۰۰۰ تا.
برای یه فردی که لیسانس فنی داشته باشه یا صرفا کنکور ریاضی داده باشه و بتونه Basic انگلیسی صحبت کنه، کاری که ماهی حداقل ۳ هزار تا بدن عین آب خوردن گیر میاد. واقعا در تعجبم اون فامیلتون داره چیکار میکنه. بابا بری استارباکس به ملت قهوه بدی ماهی ۳۵۰۰ تا بهت میدن! این شاتلای دانشگاه ما در به در دنبال راننده میگردن که ساعتی ۱۵ تا میدن. ۱۰ ساعت کار کنه ماهی ۳۰۰۰ تا میشه میتونه نصفش رو سیو کنه.