(۲۴ شهریور ۱۳۹۴ ۰۲:۵۰ ب.ظ)codin نوشته شده توسط: (24 شهریور ۱۳۹۴ ۱۲:۴۹ ب.ظ)fatemesoleimani نوشته شده توسط: من هم خیلی به پزشکی علاقه دارم مخصوصا وقتی بیمارهای سخت را می بینم چرا های زیادی تو ذهنم می یاد من به تقلید از انتخاب یکی از دوستام فنی حرفه ای رفتم وبعد تو همون دبیرستان پشیمون شدم ولی دیگه تغییر رشته ندادم الان هم تو کامپیوتر پیشرفت داشتم ولی به نظرم افراد با یه نرم افزار در به داغون هم می تونن کارشون را را بندازن و می تونن زندگی کنن ولی اگه زمانتو صرف کشف یه راه حل برای هر نوع بیماری خاصی بزاری یه نوع واکسن و مغز مصنوعی و... و موفق بشی می تونی زندگی را به یه انسان ببخشی افرادی که سختی های زیادی را به خاطر بیماری های مختلف می کشن و شاید هزینه درمانشون را هم نداشته باشن به خاطر این چراها که بعضی وقت ها آزارم میده دوست دارم کنکور تجربی را کنار
کامپیوتر شرکت کنم و به عنوان علاقه دوم تجربی شرکت کنم اتفاقا با دید مهندسی به پزشکی نگاه کردن خیلی بهترم هست فقط این
کنکورش سد راه شده که چون کار اصلیم کامپیوتر هست برام مهم نیست هر وقت کنکور قبول شم پزشکی را ادامه می دم البته من هنوز تصمیمم را نگرفتم اما به این موضوع خیلی فکر می کنم اگه بخوام ادامه تحصیل بدم تجربی را شرکت می کنم
خب میتونین computational biology رو دنبال کنین. الان دیگه Drug Design و .. مبتنی بر تکنیک های هوش مصنوعی صورت میگیره. مباحث کلاسیک مثل Computational Genomic و پروتئومیکس ساختاری هم که خیلی داغه.
اتفاقا به نظرم متخصصان بیو انفورماتیک از محققان تجربی موفق تر میتونن باشن و الان کلا دنیا داره به سمت زیست شناسی محاسباتی میره. پزشکی به عقیده من یه حرفه است و اون چیزایی که شما میفرمایین رو شاید نتونه ارضا کنه اگر خیلی به کشفیات و .. علاقه دارین شاید رشته ای مثل زیست شناسی سلولی مولوکولی و ایمنی شناسی و ... بهتر از پزشکی باشه
گرایشهای این شاخه از هوش مصنوعی مستقل نیستند. یعنی برای اینکه شخصی بتونه تحقیقاتی کاربردی انجام بده نیاز به اطلاعات فراوان شاخه های مختلف زیست شناسی یا پزشکی داره. معمولا" در تیم مربوطه کارشناسان چند رشته حضور دارند.
معمولا" هم خیلیها در اینجور پروژه ها نتایج واقعی را نمی بینن چون شاید ده سال طول بکشه تا این کارهای تحقیقاتی بصورت یه دستگاه یا یک دارو یا یک روش متعارف پزشکی در بیاد و به متخصصین رشته مربوطه که با بیمارها در ارتباطند آموزش داده بشه و اونها هستند که در واقع نتایج و شادی بیماران را می بینن و معمولا" هم بیماران از همان پزشکشان تشکر میکنن و برایش دعا میکنن.
الآن همه این دستگاههای تشخیصی و درمانی پزشکی را مهندسین ساخته اند ولی هم سود فراوان کاربردش و هم تبلیغش واسه پزشکان هست. اینها را گفتم که بگم معمولا" مهندسین احساس رضایت را بطور مستقیم تو چشم بیمار نمی بینن و از این نظر ارضاء درونی نمیشن.
یه چندجمله ای هم اضافه کنم در مورد اونهایی که میگن کامپیوتر جای پزشک را میگیره.
این را بعضی اساتید رشته کامپیوتر میگن که اونهایی که در این مقولات هستند میدونن همچین اتفاقی حداقل واسه این قرن میلادی غیرممکنه رخ بده.
الآن دانشگاههای بزرگ پزشکی دنیا مشغول تربیت پزشکند . البته از ابزار ساخت مهندسین بطور گسترده هم در درمان و هم در تشخیص استفاده میکنن ولی جایگزین پزشک نمیکنن.
بقول یک استادی میگفت اگه یه روز کامپیوتر جای خلبان هواپیما را گرفت و دیگه خلبانها بیکار شدند پنجاه سال بعدش کم کم ماشینها جای پزشکان را میگیرند.
الان ربات جراحی داریم ولی فقط برای جراحی از راه دور و فقط توسط پزشک هدایت میشه. حتی کارهای روتین مثل بخیه زدن هم به ماشین سپرده نمیشه . مگه نه اینکه بیش از صد ساله چرخ خیاطی اومده
علتش اینه که استانداردهای تجهیزات پزشکی بسیار سختگیرانه است . گاهی دستگاهی سالیان متمادی پشت در FDA امریکا میمونه تا با دهها بار اصلاحات اجازه کاربرد پیدا کنه. و این دنیا با دنیای صنعتی که ممکنه اینقدر ریزبینانه نباشه فرق میکنه.
البته ما بحث مون در مورد کشورهای پیشرفته است . در مورد کشورهایی که انکوباتور نوزاد میسازند (برای نگهداری نوزادان پیش رس) و گاها" نوزاد درش کباب میشه و میسوزه یا پلاتین ارتوپدی میسازند که تو پای بیمار بعد یکسال زنگ میزنه و مریض باید دو برابر خرج کنه تا درش بیاره و یا برادران و خواهران چینی دستگاههای لاغری از طریق سرد کردن پوست میسازند و بعضی پزشکان وطنی هم هر جلسه ای ۵۰۰ هزارتومان میگیرند که هر جلسه یه سایزعرض کمر بیمار را کم کنن و مریض بعد ۴-۵ جلسه میفهمه که هیچ اتفاقی واسه اش نمی افته و امثالهم کاری نداریم.
بنظرمن هر کسی در اون شاخه ای که علاقه داره و تلاش میکنه موفقه. مثل گذشته ها نیست که مدرک ولو از خارج کشور کسی را بسمت قله های موفقیت از هر نوعی اش مثلا" مالی پرتاب کنه.
فقط چون کشور ما درش مشاغل خدماتی بیشتر درآمد زاست تا مشاغل تولید و مهندسی وضع پزشکان بطور متوسط بهتر و یا خیلی بهتره.
اگه میخواهید فقط مدرک بگیرید تا بعدا" ازش پول دربیارید سخت در اشتباهید . راههای ساده تری واسه پول درآوردن هست.
کم نداریم اعضای هیئت علمی که از دانشگاههای خوب خارجی مدرک دارند ولی برگشته اند و راضی شده اند به حقوق معمول هیئت علمی.
قدیما میگفتند " بچه درس بخون یه چیزی بشی"
بنظرم حالا باید بگن " بچه در اون رشته ای که استعدادش را داری و علاقه هم داری درس بخون، فاند بگیر ، دکترا بگیر تا یه چیزی بشی":D