سلام دوستان
من قصد ندارم مشاوره بدهم ، اگرچه بی اطلاع نیستم و سالیانه دهها سوال مشاوره را در پیام خصوصی جواب میدم ولی دوست دارم در زمینه های مختلف مشاوره را مطرح کنم رویش بحث کنیم . افراد مختلف را به داخل بحث بکشیم و نتیجه بحث پاسخ سه چهار تا سوال متداول در خصوص برنامه ریزی و نیز یه مسیر روشن برای مطالعه باشد.
من یک موضوعی را باز میکنم . خواهش میکنم اقای جهانی که مشاور هستند و سایرین که دانشجوی ارشد هستند بیایند در بحث چالشی شرکت کنند. علت اینکه نمیشه یه نسخه برای همه پیچید اولین بحث هست.
منتظرم دوستان غلط ، اشتباه و ابهام را بگن و بپرسند.
چند نوع برنامه ریزی داریم ؟
اصولا" دو نوع برنامه ریزی داریم . برنامه ریزی حرفه ای که یک مشاور شما را کاملا" با توجه به تخصص و تجربه اش شما را ارزیابی میکنه و براتون برنامه ریزی میکنه.
برنامه ریزی معمول که یک دانشجو برای گذران یه ترم تحصیلی یا عبور از یک ازمونی مثل کنکور برای خودش تدارک کی بینه.
اولین گام برنامه ریزی برای مطالعه در کنکور کارشناسی ارشد چیست ؟
کنکور ارشد یک مسابقه است. کسیکه یه نمره بالاتر میاره شانسش برای قبولی بیشتره . گاهی بین دو دانشگاه جابجا میشید و گاهی بین قبولی و عدم قبولی و یکسال موندن پشت کنکور.
وقتی قراره من در یک مسابقه شرکت کنم چیکار میکنم.
فرض کنید ورزشی باشه.
اول می پرسم مسابقه محلی است ؟ استانی است ؟ کشوری است ؟ جهانی است ؟ المپیکه
پس مهمه . چون هر کدام از اینها یه میزان آمادگی میخواد.
دومین سوال من میدونید چیه؟
من میخوام چندم بشم . اول بشم . دوم ف سوم ، فقط برایم کف بزنن.....
سومین سوال میدونید چیه؟
من کجای کارم. اگه من نمیتونم ده دقیقه بدوم و شش ماهه جز از خانه تا محل کار نرفتم ، آیا میشه مثلا" با سه ماه نرمش سبک و روزی نیم ساعت دویدن برنز المپیک را بگیرم.
پس اولین اصل اینجا اینه که من میخوام به یک هدفی برسم که قبولی در مسابقه ای بنام کنکوره.
دومین اصل اینه که فاصله من از جایی که ایستاده ام تا هدفم چقدره؟ یعنی من حداقل باید چقدر تلاش کنم تا با احتمال بالای هفتاد درصد به هدفم برسم.
پس اینکه همینجوری کسی بیاد بپرسه
من روزی ده ساعت درس بخونم قبول میشم یا نه .یا اینکه من روزی چند ساعت درس بخونم تا نرم افزار روزانه یکی از دانشگاههای تهران قبول شوم پیداست که بستگی پیدا میکنه و جواب ثابتی برای افراد مختلف نداره.
ممکنه واسه یک نفر روزی سه ساعت و دو ماه درس خوندن او را بیاره رتبه زیر پنج کنکور(البته هنوز نمیخوایم رشته ها را جدا کنیم)
ولی کسی ممکنه روزی ده ساعت بخونه و هفت هشت ماه بخونه و بشه هفتصد.
البته فعلا" فقط تاثیر مطالعه و تعداد ساعت مطالعه را مد نظر داریم و تمرکز ومنابع و ... بقیه عوامل را ندیده میگیریم.
یعنی فرض میکنیم منابع یکسانه ، همه هم مثل هم تمرکز میکنن و ساعت مفید مطالعه شون یکسانه.
پس باید هر کس اول ارزیابی بشه که الان که میخواد استارت کنه کجاست ؟ این کجا بودن در هر درس مطرحه.
یعنی مثلا" در گسسته واقعا" چیزی یادتون هست یا کلا" هیچ.
من مایلم تا اینجایی که من شروع کردم نظر تون و سوالاتون را فقط در همین زمینه ها بگید تا بریم جلو.
از اساتید هم میخوام ایرادات را گوشزد کنند.