این تاپیک باز میشه ، تا ما توی گفتارمون با سایر اعضا تجدید نظری داشته باشیم . یکی از کاربران سایت در ماجرای اخیر که در مورد توهین بود ، گفته بودند که
" تویی که این قدر راحت به دیگران توهین می کنی فکر می کنی هیچ کس نباید بهت توهینی کنه؟ " که این کلام شدیدا ناقض توصیه های دینیه، چرا که در قرآن و روایات و احادیث به عکس آن سفارش اکید شده . در سوره ی اسراء آیه ی ۳۴ :
" ادْفَعْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ "
جواب بدی را با خوبی بده .
آیا جواب بدی با بدی مشکلی رو حل می کنه یا فقط وضع رو بدتر می کنه ؟ در ارتباط مسلمانها با یکدیگر ، سفارش قرآن استفاده از راههای آرام ، صلح آمیز ، گفتار نرم و رفتار عاقلانه است . در اینصورته که جلوی بسیاری از فسادها و درگیری ها گرفته می شه و آرامش و تفاهم ، جای کدورت و دشمنی رو می گیره و این کار، بهترین و سالم ترین راه برای ادب کردن افراد بی ادبه ( به فرص بی ادبی ) .
دوستان توجه داشته باشید ، حتی در صورت توهین یا بی ادبی کسی ، شما با احترام یا حداقل سکوت شخصیت خودتون رو نشون میدید . بنابراین بهترین پاسخ به رفتار ناپسند دیگران نسبت به ما یا یک جمع ، پاسخی عاقلانه و زیباست که موجب شرمندگی و سازندگی فرد مرتکب بشه . در میزان الحکمه ، نهج البلاغه و سایر کتب به کرات از امامان معصوم این رفتار توصیه شده ، جوری که ایشان جواب بدی را با خوبی و جواب خوبی را با خوبتر می دادند .
مکتب اسلام چیزی جز این نمی گه ، فقط خاستم بگم که مذهبی بودن به ادعای داشتن اعتقاد سفت و سخت نیست ، بلکه به عمل فرده . من نمیخام کسی رو متهم به بی اعتقادی کنم ، ولی اگه مدعی این هستیم ، از اوجب واجباته که به دستورات دین عمل کنیم تا سو تفاهمی هم چنانچه پیش اومد ، رخ نده .
سکوت ، همیشه جایز نیست ، میشه جواب داد ولی مسلما جواب توهین توهین نیست . در آخر هم اینو بگم که این حرفها برای شخص یا گروه خاصی نیست ، برای همه است و خودم هم از این قاعده مستثنی نیستم .
به امید رفتاری دوستانه و مهربانانه و در جهت کمک به همدیگه در محیطی مثل مانشت که خودش یه فرهنگه . سزاوار نیست که یه ارزش یک فرهنگ رو با رفتاری نادرست پایین بیاریم .