(۲۴ تیر ۱۳۹۱ ۰۳:۵۶ ب.ظ)robot2050 نوشته شده توسط: شنیدم بچه هایی که از آزاد مدرک میگیرند ،تو مصاحبه های دکتری دولتی رد میشن.من چه کار کنم؟ چه کاری امجام بدم که بتونم نظرشون رو جلب کنم. تا الان ۵ مقاله ی ملی دارم.چند تا ISI بدم. مدرک زبان هم ندارم.لازمه که مدرک زبان داشته باشم.؟ دوستانی که تجربه دارند ،کمک کنند.البته پایان نامه ام یک موضوع جدیده، این قدر جدیده که ازش واسه جشنواره خوارزمی میخام طرح بکشم بیرون.
سلام؛
در مورد موضوعی که مطرح کردید، خوب بنظرم نمیشه با قطعیت گفت آره یا نه؛ اینو بر اساس تجربه دوستان نزدیک و کمی هم برداشت شخصی عرض می کنم؛
همونطور که می دونید فاکتور اصلی پذیرش در دکتری (مصاحبه) رزومه است؛
و سه قسمت با ارزش و مهم رزومه educational background ؛ publication، و Honors&Awards هست؛
معمولا دانشگاه های برتر کشور به بخش اول رزومه بیشتر بها میدن؛ علتش اینه که معمولا کساییکه به مصاحبه این دانشگاه ها دعوت میشن افرادی اند که در بینشون دانش آموخته دانشگاه های مطرح زیادند؛ بنابراین میشه گفت به طور ضمنی دانشجوها رو بر اساس کیفیت دانشگاه قبلیشون سورت می کنند و معمولا کار به بررسی بخش دوم رزومه نمیکشه (البته که این موضوع رو برزو نمیدن)؛ اگر هم بکشه، رقابت بین افرادی است که دانشگاه قبلیشون مثلا از دانشگاه های سطح پایین تر تهران و یا خوب شهرستانهاست؛ بهمین دلیل افرادی که وضع مطلوبی تو بخش اول رزومه داشته باشن، میشه گفت برگ برنده دستشونه مگه اینکه گرایش دکتری و ارشد اونها مطابقت نداشته باشه؛
اما این وضعیت در مورد همه دانشگاه های دولتی صدق نمی کنه؛
شاید شنیده باشید که دانشگاه های شهرستانها و سطح پایین تر تهران به مقاله بیشتر گیر میدن؛ علت اصلی این موضوع اینه که افرادی که به مصاحبه این دانشگاه ها دعوت میشن، وضعشون در قسمت اول رزومه بیشتر بهم شبیه میشه (جمعیت غالب رو عرض می کنم)؛ اینجاست که پای دو قسمت بعدی به میون میاد و رزومه تحقیقاتی شما و مقالاتی که داشتید با ارزش میشه؛ در این قسمت خیالتون رو راحت کنم که به کنفرانس هیچ اهمیتی نمیدن؛ چیزی که براشون مهمه مقالات مجله ای است؛ به خصوص انگلیسی و به ویژه ISI؛ یعنی اگه شما ۱ مقاله حتی علمی پژوهشی داخلی داشته باشید و رقیب شما ۱۵ تا کنفرانسی داخلی و خارجی، نظر مساعد روی شماست؛ ضمن اینکه داشتن یک طرح دارای مقام در یک جای معتبر مثل خوارزمی که اشاره کردید (یعنی بخش سوم رزومه)، در جلسه مصاحبه بسیار با ارزشه (میشه گفت کار چند مقاله مجله ای معتبر رو میکنه)؛
بهمین خاطر جواب سوال شما رو نمیشه صریح داد؛ چون وابسته به اینه که چه دانشگاهی مصاحبه برید و رقبای شما چه افرادی باشند؛ به خصوص رقابت در دانشگاه های دولتی سطح پایین تر تهران و شهرستانها بنظر میاد خیلی نزدیک باشه؛ بنابراین تا جائیکه فرصت براتون هست و میتونید دو قسمت مقالات و جوائزتون رو بهبود بدید، بسیار امیدوار باشید و درنگ نکنید؛ بخصوص در مورد مقالات مجله ای که فرصت زیادی میبره تا به شما جواب رد یا قبول مقاله رو بدن (فراموش نکنید یک رزومه تحقیقاتی بسیار عالی و پربار هر استادی رو در هر دانشگاهی میتونه مجاب به پذیرش اون دانشجو بکنه)؛
همونطور که دوستان اشاره کردند، تا جایئکه شرایط در کنترل شماست، نهایت تلاشتون رو بکنید، باقیش رو هم بسپارید به خدا؛