(۰۸ شهریور ۱۳۹۶ ۰۹:۱۰ ب.ظ)Milestone نوشته شده توسط: من میدونم منظور اصلی چیه و یک کدنویس صرف نسبت به یک معمار ارشد دارای اون درجه از اختیار، شناخت و تحلیل نیست و کارش روتین هست و عمدتا برنامهپذیر ولی اینکه اگه رهیافت حل مسئله رو از برنامهنویسی کنار بزاریم معادل عملگی میشه رو به معنای کلی قبول ندارم؛ از نظر من حتی در کدنویسی استاتیک مثل CSS و HTML (البته به صورت حرفهای و اصولی) هم که هیچ ارتباطی با فرآیند حل مسئله نداره، بحث مهندسی و تفکر طراحی رو داریم، چون مهندسی قبل از همه جستارهای وابسته به خودش مثل تحلیل، ارزیابی و بهینهسازی، به معنای "اندازهگیر و حسابگر" بودن هست، یعنی شخص مهندس باید بدونه که چه چیزی رو در چه جایی و به چه مقدار استفاده کنه، به نظر من حتی یک نقاش ماهر هم نوعی مهندس هست، چون میدونه کجا غلظت رنگ رو بالا ببره و کجا پایین، تو ترکیب رنگی چی رو کم بریزه و چی رو زیاد و همه کارهاش بر مبنای حساب هست.
حالا شاید غیرمرتبط باشه اما به قول پروفسور دینانی، پیامبر (ص) هم خودش یک مهندس بود، چون همه چیز رو به همه افراد و به یک اندازه نمیگفت، اون چیزی که به ابوذر میگفت رو به عوام نمیگفت و اون چیزی رو که به امام علی (ع) میگفت رو به سلمان نمیگفت.
به نظرم تفکیک وظایف تو هیچ کدوم از رشته های مهندسی به اندازه ی رشته ی مهندسی عمران تجلی پیدا نکرده !
هر وظیفه ای قشنگ خودشو نشون میده ! پس راحت تر میشه روش مثال زد
واسه همینم از از عملگی مثال زدم !
اگه هدف ساختن یک ساختمونه
مهندس نقشه میکشه
بنا و یا معمار میسازه
کارگرم زیر دست بنا ازش کار کشیده میشه
اگه بخوایم هرم "بیشترین تفکر" و هرم "بیشترین عمل" رو طبق این سه کار بالا طراحی کنیم , قطعاً ۲ هرم معکوس هم هستن !
مهندس به مراتب بیشتر از کارگر فکر میکنه , اما این به این معنی نیست که کارگر مطلقاً فکر نمیکنه و فقط کار میکنه !!
حالا اگه بخوایم مهندسی کامپیوتر رو یه جوری به این شغلا تطبیق بدیم , کی کجا میوفته واقعاً ؟
باید اینا از هم تفکیک بشن , وگرنه ما نمیتونیم کارای بزرگ انجام بدیم و در پروژه های کوچیک تا ابد میمونیم
اگه واقعاً تفکیکی وجود نداره
پس کسی که در دانشگاه در کنار برنامه نویسی طراحی الگوریتم خونده , ساختمان داده پاس کرده
هیچ فرقی با کسی که در کلاسای بیرون برنامه سازی یاد گرفته نداره که !