(۰۸ شهریور ۱۳۹۶ ۰۳:۴۷ ب.ظ)WILL نوشته شده توسط: (08 شهریور ۱۳۹۶ ۰۲:۵۰ ب.ظ)Milestone نوشته شده توسط: به افرادی که مایل هستند وارد چالشهای کارآفرینانه - استارتآپ بشن، پیشنهاد میکنم این کتاب رو ۲ بار بخونند.
مثبت و متمایل به رشد
سپاسگذارم
فقط یه سوال: این کتاب چه چیزی بیشتر از اموزشهای بوم مدل کسب و کار داره که ارزش خواندن داشته باشه؟ فهرستش که همونه
توی آدینه بوک نیستش که آنلاین سفارش بدم، یکی هست شبیهش ولی اون نیست
خواهش میکنم؛ ببینید، بستگی داره از چه دیدی نگاه کنیم؛
کتابهای کارآفرینی این حوزه عمدتا دارن مفاهیم مشترکی رو دنبال میکنند و این مورد طبیعی هم هست، شاید حتی شاهد قرابت بالای سرفصلی هم باشیم اما تفاوت در نوع نگاه محتواست. مشخصا تو منابع تخصصی مربوط به
Business Model یا همون بوم مدلی که شما عرض میکنید، بیشتر به جنبههای تکنیکی و اجرایی با جزئیات دقیق کار و البته به صورت قاعدهمند و نه لزوما مبتنی بر تجربیات اشاره میشه، در واقع ما باید یک
فرآیند گام به گام و فنی رو پیش ببریم که شامل مراحل تابلوی طراحی، الگوها و پلتفرمها، طراحی، استراتژی و... هست که هر کدوم از این مراحل دارای جزئیاتی مثل نرخ رشد، نرخ رویگردانی و الگوهایی مثل فریمیوم، چندوجهی، طعمه و شکار و... هستند که در مدلهای کسب و کار شرکتها و صنایع مختلف با هم متفاوت هستند.
ولی بحث این کتاب که معرفی شد، مقداری کلیتر (عمومیتر) و مبتنی بر مفاهیم بنیادین و از اون مهمتر تجربیات نگارنده به عنوان استاد دانشگاه در زمینه راهاندازی کسب و کارهای مختلف هست و این موارد از هیچ مدل و الگوی خاصی تبعیت نمیکنند و به جزئیات دقیق اجرایی اونها هم پرداخته نمیشه، بلکه صرفا هدف
برانگیختن حس درونی خواننده برای شروع به حرکت در مسیر کارآفرینی با آوردن نمونههای موفق هست و
اینکه چرا مثلا از بین دو دانشجو با ضریب هوشی و توانایی برابر که یکیش تو ام آی تی هست و یکیش تو تهران، اونی که تو ام آی تی هست در حوزه نوآوری انسان موفقتری هست.
اتفاقا من ابتدا قصدم معرفی یکی از پرفروشترین و جذابترین کتابهای دنیا در زمینه طراحی مدل کسب و کار بود ولی با توجه به اینکه در اون نوع کتابها از ابتدا و با مقدماتی کوتاه وارد فاز پیادهسازی میشیم،
بهتر هست قبلش ذهن رو با موارد پیشنیاز و البته انگیزشی گرم کنیم و بعد که تشنهتر شدیم مقوا و ماژیک رو برداریم و وارد جزئیات پیادهسازی Business Model بشیم، خصوصا برای افرادی که هیچ شناختی از این حوزه ندارند.
یک نمونه از فروش آنلاین اینجاست که گویا دارای تخفیف خرید تابستانی هم هست:
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.