سلام خدمت همه بچه های مانشتی عزیزم.
راستش بحث زبان موضوعیه که شاید ذهن خیلی ها رو مشغول کرده باشه. اگرچه خیلی ها زبان رو سفید میزنن ولی واقعا زبان درسیه که شخص به صورت مستمر براش وقت بزاره خیلی راحت بتونه حداقل ۴۰ یا ۵۰ بزنه. البته من خودم زبان رو بالا نزدم ولی نسبت به مقداری که وقت گذاشتم واقعا راضی هستم. البته من فقط به سوالات درک مطلب و ریدینگ ها جواب دادم و تمام درصدمو از این بخش آوردم. برای درس زبان چند پیشنهاد و البته تجربه شخصی به ذهنم رسید بهتر دیدم با عزیزانی که امسال قصد دارن ارشد بخونن در میون بزارم.
قبل از هر چیر باید بگم که در این که پایه زبان شخص برای درصد بالا زدن مهمه شکی نیست ولی این اصلا به این معنی نیست که افرادی که قبلا زبان کار نکردن نیم تونن زبان خوب بزنن. پس قبل از هرچیز هرگز قید این درس رو نزنید.
من فکر می کنم برای خوندن زبان دو تا کار رو باید همزمان انجام داد. هم به لغات پرداخته بشه و هم به درک مطلب که هرکدم به نظرم شیوه خاصی رو طلب می کنن. اول به بحث درک مطلب اشاره می کنم.
برای درک مطلب قبل از هرچیز شما باید یک سری لغات عمومی رو بدونید. برای این کار پیشنهاد من کتاب زبان عمومی پارسه هستش که شامل لغات کاربردی خیلی خوبی هست. پیشنهاد می کنم اول این کتاب رو تهیه کنید و طبق برنامه خودتون شروع کنید که خوندن لغاتش و حل تمرینات و تست های همین کتاب. شاید این مرحله ۲ تا ۳ ماه یا کمتر و یا حتی بیشتر طول بکشه ( بستگی به سرعت مطالعه و پایه قبلی از زبان داره ) . طمانی که این کتاب تموم شد باید به سرغ تست های درک مطلب زبان سالهای قبل بریم. ببینید تقریبا میشه گفت که درک مطلب های سه رسته کامپیوتر و آیتی و علوم کامپیوتر تقریبا!! شبیه همه. پیشنهاد می کنم تست های زبان ۱۰ سال اخیر این سه رشته رو تهیه کنید که مجموعا چیزی حدود ۹۰ الی ۱۰۰ درک مطلب میشه، هر رشته میانگین سه درک مطلب داره. بعد از این مرحله باید بر اساس برنامه ریزی خودتون روی ریدینگ های این رشته ها کار کنید، لغات جدید رو استخراج کنید، توی دفترچه یادداشت کنید و مرور کنید. بعد از یه مدت متوجه میشید که خیلی از لغات مشابه توی درک مطلب های متفاوت تکرار میشه. برای درک مطلب و ریدینگ و کلوز تست ها فکر می کنم همین دو مرحله کافی باشه. فقط تاکید می کنم که بعد از اتمام کتاب پارسه سراغ تست های سال قبل برید. دلیل این تاکید هم اینه که لغات توی کتاب پارسه بر اساس نوعشون دسته بندی شدن. مثلا اسامی، افعال، صفت ها و ممکنه شما به وسطهای کناب برسید ولی هنوز از صفت های چیزی نخونده باشید.
اما برای کسی که میخواد ۱۰ تا تست اول لغات تخصصی رو هم بزنه باید یه کار دیگه هم انجام بده. البته تا قبل از کنکور من از این موضوع اطلاع نداشتم و این مربوط میشه به حسرت های بعد از کنکور
اکثر لغات تخصصی ۱۰ تست اول، لغاتی هستند که دو دوره GRE اومده، لغات فوق العاده تخصصی و سخت. به موازات اینکه برای درک مطلب ها می خونید کتاب لغات دوره تخصصی GRE رو هم تهیه کنید و کم کم شروع کنید به حفظ کردن لغات. البته مطالعه تست های لغات تخصصی ۱۰ سال اخیر هم خیلی کمک می کنه مثل اونچه که در مورد درک مطلب گفتیم. شاید کتابی که برای دوره GREمعروف باشه و مفید باشه کتاب ۳۵۰۰ لغت انتشارات بارونز باشه. فکر می کنم با مطالعه این کتاب و تست های سالهای گذشته در آمادگی خوبی برای درصد بالا به دست بیارید. فقط به صورت مستمر و با پشتکار این روند را ادامه بدید. شاید روزی نیم ساعت وقت گذاشتن برای زبان تاثیر فوق العاده ای داشته باشه.
خود من هم متاسفانه برای لغات تخصصی خیلی کار نکردم و از ۱۰ تست اول فقط تونستم یک تست رو جواب بدم که اونم غلط بود ولی سوالات درک مطلب رو خیلی خوب زدم و همه درصدم رو از درک مطلب و ریدینگ ها کسب کردم.
امیدوارم که همیشه برقرار و شاد و موفق باشید