سلام در مورد
کامپایلر یه توضیح مختصر در حد توان واسه دوستان نرم افزاری میدم.
یکی از کاملترین کتاب های کنکوری واسه این درس همین کتاب آقای آل شیخ انتشارات پوران هستش. من خودم دوبار این کتاب رو خوندنم یه بار توی دانشگاه یه بار هم پارسال تابستون. تقریبا همه چی رو در مورد کامپایلر گفته فقط اگه یه کم به نظریه زبان آشنایی داشته باشی خیلی کارت راحت میشه. کلا فصل سوم کتاب پوران میشه خلاصه مبحث کامپایلر.
اصلیترین مبحث این درس رو میشه توی پارس کردن گرامرها خلاصه کرد که همون فصل سه پوران میشه اونم خیلی مباحثی مثل First و Follow توش نقش مهمی دارن که اکثر الگوریتم هاش به این دو مبحث ربط دارن. اگه بتونین این دو مفهوم رو خوب یاد بگیرین فک نمیکنم واسه ادامه کارش زیاد مشکلی اساسی داشته باشین (اگه توی یادگیریشون مشکلی داشتین توی مانشت بچه ها قبلا مشکلات رو برطرف کردن. منم در حد توان در خدمتم)
حتما اون ۲۵۰ تا تست فصل سومش رو کار کنین خیلی توی تسلط به این درس کمکتون میکنه
در مورد کتاب پیام نور باید بگم که اونم کتاب خوبیه ولی یه کم مباحث رو به صورت فرمالیته و خیلی مباحث رو بهش نگرش حرفه ای نداره. و اکثرا هم به همون مباحث نظریه زبان ها توجه کرده. یادمه یه استاد داشتیم ترم بعدی که ما پاسش کردیم این درس رو گرفت. یکی از بچه ها که صنعتی اصفهان هم قبول شد با این استاد پاس کرد، میگفت واسه اینکه بچه ها رو به قولی دودره کنه و کار خودش هم راحت باشه این کتاب رو معرفی کرده بود. من پارسالم یه نگاه بهش انداختم به نظر من
کامل نیست.
در مورد جزوات باید بگم که جزوه ی
آقای کارگهی خیلی جزوه ی خوبیه ولی خوب شاید بتونین با خوندن بیشتر از یه بار کتاب پوران دیگه خوندن این جزوه رو بیخیال بشین.
ولی یه جزوه هست که واسه
استاد جابری پور، بچه ها باور کنین ۵۰ صفحه درست و حسابی نمیشه ولی توی کنکور فک کنم ۸۹ یا ۹۰ بود که دو سه سوالش مستقیما از همین جزوه اومده بود. من خودم که باورم نمیشد. مثلا یه مبحث بود راجب
بهینه کردن جداول پارسینگ که اصلا توی کتاب های کنکوری بهش اشاره نشده ولی توی این جزوه کامل توضیح داده شده. توی مانشت فک کنم این جزوه واسه دانلود موجوده.
کتاب آهو رو به نظر من نیاز نیست که بخونین چون همه ی مطالبش رو اولا که به صورت خیلی جزئی طراحی کامپایلر گفته که کمر من یکی توی خوندنش خم شد. همه ی مباحثش رو کتاب پوران خلاصه و کنکوری و مفید گفته.
فقط یه نکته ی پایانی هم مونده اونم اینیکه توی کنکور پارسال اون سوال دومش که در زیر سوالش رو گذاشتم
این مبحث رو متاسفانه کتاب پوران پوشش نداده و فک کنم توی
فصل آخر کتاب آهو توضیح داده. حتما توی کتاب آهو این فصل رو بخونین.
واسه ترجمه فارسی کتابشم من
قُلزُم رو پیشنهاد می کنم. به نظر من بد ترجمه نکرده. حداقل این مبحث آخریش رو می فهمین.