سلام. ترمی که ما درس گسسته رو داشتیم کتابمون کتاب ساختمان های گسسته دکتر وحیدی بود. کتاب ساده ایه و فصولی مثل منطق رو خیلی روون گفته ولی من توصیه نمیکنم بخونیدش. چون بعضی از فصلهاشو خوب توضیح نداده و بعضی از مثالهاش به نظرم متناسب با درسش نیست. چون زبانم داغونه سراغ روزن نرفتم. ترجمه فارسی کتاب گریمالدی رو تا ۱۰ فصل خوندم و انصافاً توی بحث های ترکیبیاتی و شمارشی خیلی خوب توضیح داده. اگه بخام فرق گریمالدی با کتابی مثل کتاب دکتر وحیدی رو بگم مثل فرق استفاده از کتابخونه های زبان سی پلاس پلاس با کدنویسی به زبان اسمبلیه. گریمالدی اینقدر مثال و تمرین متناسب با درسش داره که اگه شما سوالی دیدید بتونید با اونا تطبیق بدبد. کافیه یه دور کتاب گریمالدی رو بخونید و بفهمید سوالاش چجوری حل میشه. با دیدن هرسوال فقط ببینید مشابه این سوال رو قبلاً چجوری حل کردید.
یه حس شک و یه حس اعتماد بنفس (مشابه چیزی که آقای MSZ گفتن) نیازه. حس شک برای اینکه تمام حالات جواب رو درنظر بگیرید که حالتی جا نمونه و حالتی دوبار شمرده نشه و حالتی هم اشتباه بوجود نیاد. این سوالات توی مباحث شمارش و بازگشتی زیاده. حس اعتماد بنفس هم بگید ۲۰ درصد سوالاتی که میبینید غلطه. یعنی سوالات رو حل کنید و وقت کافی حتی چندساعت روش بذارید. چون اگه الآن این کارو نکنید سر جلسه بجای حل یک دقیقه ای باید بعد از تلف کردن ۱۰ دقیقه وقت بیخیالش بشید. اگه جوابتون با کلید یکی نبود بگید سوالش غلطه و جزء اون ۲۰ درصده. اگرم بعداً فهمیدید درسته بگید جزء ۸۰ درصد بوده. به همین سادگی. نمونه ای از ۲۰ درصد غلط
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
هست که احتمال داره درست باشه و نمونه ای دیگه که قطعاً غلطه سوال رابطه بازگشتی کنکور امساله.
گسسته درس پایه ایه. برای یادگیری بهتر بقیه درسا نیازه. من این درسو هنوز برای کنکور نخوندم. البته هنوز هیچ درسی رو نخوندم و پاسخ هام توی این درس فقط بخاطر حل مشابهات زیاده. سوال زیاد حل کردم چه توی مانشت و چه دانشگاه.
مانشت مثال های زیادی داره. تنوع سوالاش خیلی خوبه. یه دور گریمادی رو بخونید بعد توی مباحث شرکت کنید و سوالات حل شده رو حل کنید. اگه راه حل یا جوابتون فرق داشت کافیه یا پاسخ زیر اون پاسخ ها بدبد. مطمئن باشید یا از طرف کاربران تایید میشه یا درموردش بحث میشه. کافیه بفهمید سوال چی میخاد. راحت بگم ۸۰ درصد سوالات شمارشی فقط با سه تا سوال ساده حل میشه:
۱/ اشیا متمایزن یا مشابه
۲/ ظروف متمایزن یا مشابه
۳/ تکرار مجاز هست یا نیست
همین سه تا سوال که جواب بله یا خیر دارن روش حل سوالات شمارشی رو مشخص میکنن.
خوندن گسسته خیلی وقت نمیخاد. جاافتادن با مثالاش وقت گیر و زمان بره. مرور کل کتاب هم چند ساعت وقت میخاد. چند روز پیش حدود نیم ساعت کل توابع مولد رو مرور کردم. با اینکه تابستون خودم خونده بودم و قبلش هیچ زمینه ای ازش نداشتم میتونم بگم همون نیم ساعت برای پیش زمینه حل سوالاتش کافی بود.