(۲۶ شهریور ۱۳۹۴ ۰۵:۳۶ ب.ظ)iCanDoIt نوشته شده توسط: نداشتن تمرکز حواص در مطالعه خودش یه عامل کند خونی شده برای من. چطور می تونم با این برخورد کنم.
لطفا راهنمایی کنید.
با تشکر.
سلام خدمت دوست عزیزم
دو تا روش خدمت شما معرفی می کنم که با استفاده همزمان این دو روش تفاوت زیادی توی مطالعه پیدا میکنید.
::: روش اول. دسته بندی و سرفصل بندی مطالب کتاب :::
وقتی میخواین فصلی از یک کتابُ بخونین، کاری که اول از همه انجام میدین فهرست نویسی هستش. در یک دفترچه یادداشت یا در یک فایل وُرد توی کامپیوتر تیترهای اصلی و تیترهای فرعی (زیر تیترها) را یادداشت کنید. برای هر تیتر مشخص کنید که از چه صفحه ای شروع و در چه صفحه ای ختم میشه، این کارُ برای تیترهای فرعی هم انجام بدین.
بعد از فهرست بندی کل یک فصل، در هر نوبت یک تیترُ مشخص کنید و فقط به مطالعه اون قسمت بپردازید. در این حالت میدونید که از چه صفحه ای تا چه صفحه ای و چه موضوعیُ خواهید خوند، فقط برهمون تیتر و موضوع متمرکز میشید (و تلو تلو خوران در میانه یک فصل ویلان و سیلان نمی مونید). اگر تیتری شامل صفحات خیلی زیادی باشه، بطوری که نشه در یک نوبت مطالعه کرد، در اونصورت اون تیترُ دو قسمت کنید و در دو نوبت جداگانه بخونید (تقسیم و غلبه). توصیه میکنم برای یک موضوع و یک درس بیش از دو یا سه ساعت در روز وقت نذارید. در پیوست نمونه ای از این دسته بندیُ که توی یک فایل وُرد انجام دادمُ براتون میذارم. ( که مربوط است به فصل سوم سیستم عامل پارسه)
::: روش دوم: روش زمانبندی Pomodoro :::
توی این روش زمانبدی شما ۲۵ دقیقه برای مطالعه اختصاص میدید. در طول این ۲۵ دقیقه تمرکزتونُ فقط بر یک موضوع معطوف می کنید. شما نباید این ۲۵ دقیقه را بشکنید و نباید کار دیگه ای انجام بدید، در غیر اینصورت دوره ۲۵ دقیقه شما لغو میشه و باید یک دوره ۲۵ دقیقه ای جدیدُ از ابتدا شروع کنید. بین هر دوره استراحت کوتاهی کنید و دوباره دوره جدیدُ شروع کنید. پس از گذروندن چهار یا پنج دوره متوالی، استراحت طولانی تری داشته باشید تا بتونید یک دوره چهار یا پنج تایی متوالیُ مجددا شروع کنید. نرم افزارهایی هم در همین زمینه برای گوشی و کامپیوتر موجود هستش که بهتره ازشون استفاده کنید. روش Pomodoro وبسایتی داره که می تونید توضیحات بیشترُ اونجا پیدا کنید.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
::: ترکیب این دو روش :::
بعد از مشخص کردن تیتر و بحثی که میخواید بخونید، دوره های ۲۵ دقیقه ایُ شروع کنید و تا تموم شدن اون بحث، با روش Pomodoro به مطالعه ادامه بدین. همونطور که گفتم بهتره که روی یک درس و موضوع بیش از دو ساعت یا سه ساعت وقت نذارید، البته در دروسی که حالت محاسباتی دارند شاید نیاز به صرف زمان بیشتری هم باشه که در اون صورت تشخیص با شماست.
توصیه می شه زمان استفاده شده را یادداشت کنید، حتی اگر موفق به تکمیل یک دوره ۲۵ دقیقه ای نشدید و در میانه دوره (مثلا در دقیقه چهاردهم) تمرکزتونُ از دست دادید، اون چهارده دقیقه را هم جزو زمان مطالعه محسوب کنید و بعد از استراحتی کوتاه، دوره ۲۵ دقیقه را از ابتدا شروع کنید.
::: توصیه های دیگه :::
باید از نظر خواب و تغدیه در حالت نرمال باشید. تغییر در عادات خواب و تغدیه نامتعادل باعث عدم تمرکز میشه.
از فکر و خیال های نگران کننده و استرس آور هم دوری کنید.
ایشالله که با رعایت این موضوعات تمرکزتون بهتر از حال حاضر میشه.