(۱۱ شهریور ۱۳۹۱ ۱۲:۴۸ ب.ظ)smartII نوشته شده توسط: این که عالیه بتونیم خودمون یه کاری کنیم که بدون نیاز به دیگران کشور پیشرفته ای داشته باشیم. اما با توجه به وضع کنونی دنیا و پیشرفت علم نا ممکنه! اون زمانی که ژاپن شروع به صنعتی شدن کرد در ابتدا فقط مونتاژ کننده محصولات غربی بود یا کره جنوبی هم همینطور ولی همت کردن و از مونتاژ به طراحی رسیدن ولی با کمک دیگران. اگر شما مثال نقضی دارید که به تنهایی یه کشور تونسته صنعتی بشه و به گروه کشورها پیشرفته برسه برای من هم بگید. الان ۱۰۰ سال پیش نیست که بخواییم مثل اروپا خودمون انقلاب صنعتی کنیم. الان بحث دهکده جهانی هست نمیشه حصار کشید و استین بالا زد. بله باید همت کنیم مثل ژاپنی ها که مفید روزی ۸ ساعت کار می کنند اما بستر پیشرفت رو هم دارن. طوری که تویوتا در امریکا بیش از جنرال موتور فروش میکنه این همت مردم کشور ژاپن بوده اما بسترش هم بوده.
نمیشه بدون نیاز به دیگران کشور پیشرفته ای داشته باشیم. ولی در اخلاق لازم نیست الگو بگیریم.
ببینید اگه شما میشنوید من در گیرش هستم. وقتی با یه تغییر شرایط سیاسی یه شرکت چینی بقول معروف ناز میکنه در فروش یه چیز ساده یعنی اینکه من باید نیازم را ازش تامین کنم ولی این نیاز نباید دائمی باشه.
اگه مملکت ما صنعتی نیست بخاطر خیلی از دلایل هست.
یکی از اون دلایل هم من و شما هستیم.
ایا شما حاضری بجای اینکه دنبال ادامه تحصیل برید و بجای اینکه بعد از چند سال کنکور و ادامه تحصیل و .... در دانشگاه پیام نور دارغوز آباد سفلی استخدام بشید یا چمدان ببندید و برم اون سر دنیا ، بیایید بگید بذار من ببینم میتونم با این سوادم یه شغل صنعتی خیلی کوچک ایجاد کنم.میدونم که سخته . اینجا امریکا نیست که کسی بیل گیتس بشه ولی غیر ممکن هم نیست.
مهم اینه که بدونیم یکی از دلایل مشکلات خود من هستم که خودم را نمی بینم.
تا وقتی دعوا سر پول بی زبان نفته که میشه راحت استخراج کرد و فروخت مطمئن باشید افرادی هم هستند که این را بالا بکشند.
میشه یه تکه شیرینی مربایی را بذارید تو هوای آزاد و مگس و حشرات سراغش نیایند؟حالا شما پنجاه سال دیگه هم اعتراض کن.
مهم اینه که مغزهای این مملکت بجای اینکه فرار کنند یا برای تامین نیازهای زندگی بله قربان گو بشن، بتونند در مواقع لازم حرفشون را بزنند و بقول شما اقتصاد غیر نفتی میتونه این قدرت را بهشون بده که بتونند در معادلات نه بعنوان یه متغیر وابسته بلکه بعنوان کسی که اقتصاد را در دست داره حرف بزنند.یعنی تولید ثروت کنند تا هم جامعه را نجات بدند هم خودشون را.
شرایط رقابت سخته وقتی سنگ پا هم اجازه واردات داره ولی قشر تحصیلکرده باید این جامعه را نجات بدن. ولی الآن قشر تحصیلکرده ما همچین تصمیمی ندارند.
کم نیستند مدیران بی تجربه ای که کلی آدم تحصیلکرده زیر دستشون تو سیستم دولتی کار میکنند و هیچ اعتراضی نمیکنند. این سیستم را نمیشه درست کرد. باید یه سیستم درست کنارش بوجود بیاد .سخته ولی ممکنه.