(۳۱ مرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۰۸ ق.ظ)موج نوشته شده توسط: سلام دوستان
این تاپیک رو ایجاد کردم برای اینکه توی پیامهایی که دوستان بهم داشتند من یه مشورتی بهشون دادم و خواستم نظرتون راجع به اون بدونم
من به دوستان کنکوری گفتم که از این به بعد اونهایی که مشکل وقت دارند وقت روی سیستم عامل حقیقت نذارن
البته من خودم خیلی از این کتاب خوشم میاد ولی دلایلم برای این جمله رو کامل بخونید بعد بگید که حرفم درسته یا نه (بدون تعصب)
۱-سیستم عامل دکتر حقیقت کتاب واقعا حجیمی هست که شاید از مراجع بعضی دروس وقت بیشتر بطلبه
۲- این کتاب به نظر من مثل خیلی از کتابهای دیگه قابل خلاصه برداری هم نیست و تقریبا دفعات بعد هم برای مرور باید بیشتر از نصفش رو خوند و کلی وقت میگیره
( البته قبول دارم که این گسترگی مربوط به کتاب تنها نمیشه و خاصیت درس هست )
۳-با توجه به تستهای سال های اخیر اگه تستهای سیستم عامل نزدنی باشه که هر کار کنی هم نمیتونی توی وقت کنکور به جواب رسید و اگه هم زدنی باشه با یه کتاب خلاصه تر هم میشه از پسش براومد
۴-اگه کتاب حقیقت رو قبلا خوندید خوبه ولی بحث بر سر وقت کمی هست که باید در اون دروس زیادی رو جمع کرد
۵- نکته دیگه اینکه اصلا نظرم روی حذف یه درس مشترک نیست حرف اینه که اونایی که ساعات مطالعشون کمه و نمیتونن مرجع بخونن و از روی نکته و تست میخونن این کتاب رو (به لحاظ زمان ) باید از لیست کتابهای نکته و تست حذف کنن و در دسته مراجع قرار بدند و یه کتاب دیگه به عنوان کتاب تستی این درس انتخاب کنند
۶-تجربه شخصی:شاید یک سوم برنامه مطالعه کنکور ۹۰ با توجه به تجربه بد سال قبلش برای این کتاب صرف کردم و حتی دریغ از یه تست ازین درس. در حالی که به نظرم اگه این کار رو نمیکردم و زمانش رو به کتاب ساده تری اختصاص میدم و الباقی رو روی سایر دروس توزیع میکردم رتبم بهتر میشد
۷- به نظرم این عمل هم یه ریسک هست که کتاب خوبی مثل حقیقت رو کنار بذارید و کتاب دیگه ای بخونید ولی باز هم فکر میکنم که با توجه به روند سخت شدن تستهای سیستتوم عامل این ریسک به تجربش میارزه
یک مستندی بود در مورد یک گروهی به که سمت فتح قله اورست میرن. رئیس گروه بهشون میگه اگه تا ساغت ۲ قله رو فتح کردید که هیچی اگه نه هر چا هستید باید برگردید وگرنه از سرما میمیریم. به چندین گروه تقسیم میشن و میرن تا برسند به قله تا این که ساعت ۲ میشه یه گروه دویست متر دیگه داره تا برسه به قله. رئیس گروه اصرار میکنه که برگردند اما بعضی از افراد سرباز میزنند. میگن این همه اومدیم حالا که دویست متر مونده برگردیم؟ خلاصه رئیس گروه به همراه اون چند نفر مجبور میشن تا قله برن و تو راه برگشت تو سرما گیر میکنند و از سرما میمیرند. دقیقا به خاطر همون نافرمونی و به خاطر اون طمع. اینارو گفتم که بگم هیچ جیز خیف نیسسسست.
اولین مشکلی که شما داشتی این بوده که به یه درس بیشتر از ظرفیتش بها دادی.
هیچ درسی بازم تاکید میکنم
هیچ درسی ارزش این رو نداره که بخوای یک سوم زمان مطالعت رو روی اون صرف کنی. و باید تلاش کنیم جلوی این طمع رو بگیریم چه موقع کنکور دادن چه موقع درس خوندن برای کنکور چون منابع زمانی ما محدوده....
نکته بعدی اینه که منم کاملا موافقم که حجم کتاب حقیقت زیاده و یه جورایی از اون ور بوم افتاده. واقعا همه مطالب این کتاب برای کنکور نیاز نیست (به خصوص کنکور ای تی) و اگه سوال سختی بیاد خونده باشی یا نخونده باشی بعیده بتونی سوالا رو بزنی (مثل سوالای امسال کنکور ای تی که با غایت مزخرف بودند)
اون کاری که از نظر من در قبال این درس باید کرد اینه که یه سقف زمانی برای مطالعه و یه سقف زمانی برای تست زدن تعیین کنی. تو سقف زمانی مطالعه بر طبق اولویتهایی که تعیین کردی باید خوند مثلا اگه ده ساعت گذاشتی برای فصل زمان بندی اول از الگوریتم های مهمترش شروع کنی بعد اگه وقت اضافه اوردی بری سراغ اون الگوریتم های نه چندان مهم.... تو تست زدن هم دقیقا همین طوره. چون داوطلبا تو چند مرحله تست میزنند (یع بار تو ۲۵درصد ها یه بار تو ۵۰ درصد یک یا دوبارم برای جامع ها ) تو هر کدوم از این دفعات بایدیه تعداد کافی تست زد. میشه یه ساختار درختی درست کرد بعد تستهای هر برگ این درخت که خودش یه مبحثه رو جلوش نوشت بعد هر سری یه تعدادیش رو حل کرد...
در باب مسئله بگم که من کتاب سیستم عامل مدرسان شریف رو هم دیدم. این کتاب درسنامه اش به خوبی حقیقت نیست ولی مثالهای تالیفیش به مراتب بهتر از کتابه حقیقته. کلی مثال تالیفی خوب داره که واقعا عالیه.... کسی خواست تست بزنه من اونو به حقیقت پیشنهاد میکنم.
در آخر هم بگم که اگه کسی نخواست حقیقت رو بخونه من کتاب سیستم مدرسان رو پیشنهاد میکنم هر جند که بهترین ترکیب به نظر من خوندن درسنامه حقیقت و زدن تستهای مدرسانه...