انواع مو و نگهداری از آنها :
برای شناخت حالات مختلف مو فقط در میزان چربی و خشکی درآن است و ازاین نظر موها را به سه دسته ی کلی تقسیم می باشند. مثلا:
موهای چرب : چرب ، چرب شدید ، چرب معمولی
موهای عادی : چرب عادی ، خشک عادی
موهای خشک :خشک معمولی ، خشک و خشک شدید
تقسیماتی که برای حالات مو در نظر گرفته شده مولود پوست می باشد که خود ناشی ازفعالیت غدد چربی زیر پوست است که نوع و حالت موها را مشخص می سازد . حالت مو که مدیون پوست سر می باشد چربی و خشکی پوست نیز بستگی مستقیم به ترشح غدد چربی در پوست دارد . به همین جهت لازم است که درباره غدد چربی به توضیح بیشتری داده شود.
درهر سانتی متر مربع پوست سر در حدود ۵عدد غدد چربی وجود دارد . کاراین غده ها ترشح چربی می باشد . این ضمایم پوستی از جایی چربی نمی گیرندبلکه خود عامل مستقیم تولید آن هستند . وقتی غده ها چربی را می سازند ازطریق لوله ی مجاری آنرا به خارج پوست بدن که احتیاج به این چربی دارد هدایت می کنند. زیرا در نبود آن پوست ترکیده و قابلیت ارتجاعی خود را از دست میدهد و کمبودش را به هر طریق که شده باید جبران کرد ، در غیر اینصورت خطراتی در بر خواهد داشت.
موی سر حالات مختلفی دارد به شرح آن خواهیم پرداخت . مو از نظر ارگانیسم ساختمانی درهمه یکسان است و فرقی با همدیگر ندارد . آن تفاوت ظاهری که درموهای آدمیان می بینیم فقط حالت موها است که با یکدیگر متفاوت می باشد.
زیادی چربی نیز باعث مزاحمت می گردد بطوریکه روی پوست سر جاری شده واین عمل موجب می شود که روی روزنه های پوستی را بپوشاند و عمل تنفس پوستی اکسیژن گیری را مختل می سازد و محیط نامناسبی را برای موها فراهم کند وسرانجام ریزش شدید موها را سبب میگردد.
اگر چربی پوست سر زیاد باشد می گویند پوست سر چرب است و چنانچه غدد درکار خود کم کاری کنند می گویند پوست سر خشک است واگر غده ها فعالیت عادی وطبیعی داشته باشند می گویند پوست سر معمولی است و این حالت ایده آل برای پوست و مو می باشد.
شستشوی موی سر:
به هنگام نظافت موها باید نوع آنرا در نظر داشت و همینطور مواد پاک کننده ی آنرا و مهمتر اینکه روش شستشو باید بر مبنای اصولی و صحیح انجام شود تا علاوه بر شستشو باید بر مبنای اصولی و صحیح انجام شود تا علاوه برشستشو و بهداشت بتوانیم پوست سر و موها را به حالت دلخواه کنترل کرده چربی وخشکی موها را به سوی نرمال سوق دهیم و همینطور برای شستشوی موهای سر باید جدول زمانی دقیق تنظیم نماییم . اغلب مشاهده شده که بعضی ها به هر شکلی که دوست دارند سرشان را می شویند نه مراعات زمان را می کنند و نه به مواد شستشو اهمیت می دهند و نه روش صحیح شستن را به کارمی گیرند .
اینان موهایشان بیشتر در معرض خطر ریزش قرار دارد. سر را حتما یک روز درمیان بدون خشونت ، بدون چنگ زدن و بدون برس کشیدن ، بدون ماساژ دادن شستشو داد ، درموقع شستشو باید موها را در کف دستها قرار داد ، و بطور دورانی آنها را شست. این طرز شستشو یک قانون کلی است و کسانیکه از این روش پیروی کنند حداقل از نظر شستشو ریزش غیر طبیعی نخواهند داشت.
الف ـ طریقه شستشوی موهای چرب:
این نوع موها را فقط یک روز در میان بدون چنگ زدن ، ماساژ دادن ، برس کشیدن باید شتشو داد بدین ترتیب که موها را در کف دستها قرار داده و بطور دورانی پوست سر را می شویم بی آنکه ناخنها و یا نوک انگشتان پوست سر تماس حاصل کند دودست شستشو در هر بار استحمام کافی می باشد.
ب ـ طریقه شستشوی موهای خشک:
این فراد از خشکی بیش از اندازه موها رنج می برندبرای رفع این مشکل از نظر شستشو به ترتیب زیر عمل می کنیم. برای نظافت و شستشوی این موها می توان دو روز درمیان موها را شست ولی بهتر آن است از قاعده کلی استفاده کرده و همان یک روز درمیان بدون خشونت وبه آرامی سر را شستشو داد ، البته با ماساژ بسیار آرام و بدون چنگ زدن وبرس کشیدن موها پوست سر را باید شست دو بار شستشو در هر وهله استحمام کافی می باشد.
ج ـ طریقه شستشوی موهای عادی:
موهای معمولی را که پوست سر نه چرب و نه خشک است بین روش شستشوی موهای چرب و خشک عمل می شود. مطلبی که باید تذکر داد اینست که کسانیکه به عللی موهایشان را از دست دادهاند و یا طاس شده اند و یا موها را که از ته ماشین کرده انده اند می توانندبا کف دستها به آرامی و بدون خشونت و تاکید پوست سر را کاملا بشویند. روشهایی که گفته شد برای شستشوی انواع موهای سر می باشد و هر کس به علم به اینکه دارای چند نوع مویی می باشند می توانند از روشهای ذکر شده استفاده نمایند.
آب مفید برای مو:
آبی که برای شستشوی موها بکار می بریم باید دارای حرارت معین باشد وهم چنین نباید به یکباره آب سرد و یا آب گرم را روی سر ، باز کرد و یا درجه آب را بطور ناگهانی تغییر داد زیرا که با چنین کاری ریشه ی موها شوکه میشوند که واکنش آن تضعیف و ریزش مو خواهد بود.
آزمایش ریزش مو:
سلولهای بدن آدمی همواره درمعرض تغییر و تحول هستند پس از چندی عمر سلولی به پابان میرسد و از بین میرودسلولی نورستهای جانشین سلول مرده میشود وظیفه آنرا به عهده می گیرد .سلول جدید نیز پس از سپری کردن دوران خود جایش را به سلول دیگری می سپارد . این قانون تغییر ناپذیر روی موها نیز صادق است . موئی که پس از چندی عمرش به پایان رسیده رفته رفته پیرو فرسوده شده می افتد و وظایف آن را موی جدیدی عهده دار می شود وهمان عملی را انجام می دهد که موی قبلی انجام می داده است. تغییر و تحول در این زمینه را ریزش مو می گویند.
ریزش مو بر دو نوع صورت می گیرد : ریزش طبیعی و ریزش غیر طبیعی هنگامیکه موها طبق قانون عمومی دارای ریزش طبیعی است انسان هرکز به عارضه کم موئی و یا طاسی دچار نخواهد شد و به تعداد موهای ریخته شده موهای جدیدی به وجودخواهد آمد . ریزش طبیعی اندازه و میزان و شاخص معینی ندارد و مقدار ریزش و رویش آن بستگی هماهنگ با طبیعت هر شخص دارد .
ممکن است ریزش طبیعی موهای یک شخص روزانه ده تار مو باشد و برای شخص دیگر ۵۰تار مو یا بیشتر . برای اینکه هر کس بداند ریزش موهایش طبیعی است یا غیر طبیعی باید اندکی به عقب برگشته و زمانی را در نظر مجسم سازد که با وجود ریزش کم موئی را بدنبال بیاورد آنگاه ریزش غیر طبیعی نامیده می شود که در چنین حالتی حتما باید به مداوای آن پرداخت ، ولی اگر ریزش کم شدن موها را در پیش نداشته باشد ریزش طبیعی به شما می آید و هیچگونه تشویش ونگرانی را نباید داشت.
گاهی دیده می شود که برای تعداد طبیعی ریزش مو رقم ثابتی تعیین می کنندمثال روزانه فلان رقم نشانه ریزش طبیعی مو و زائد برآن دلیل عارضه ریزش غیرطبیعی است چنین استدلالی هرگز درست نیست و بعنوان یک فرمول ثابت نمی تواندبر همه کس صادق باشد همچنانکه گفته شد ریزش مو بستگی و ارتباط ویژه ای باطبیعت افراد دارد.
طریقه آزمایش ریزش مو فقط تجربی میباشد یعنی اینکه در گذشته هر کس بهرمیزان که از سرش مو می ریخته است اگر با وجود ریزش تغییری در کمیت موها پدیدار نگردد ریزش طبیعی است چنانچه همراه با ریزش موها رویش آنها به نسبت کمتر شود این ریزش غیرطبیعی است . اگر در فکر درمان و چاره جوئی برنیایندموهای از دست رفته دیگر باز نخواهد گشت . ولی اگر در آغاز ریزش شخص متوجه عارضه شده و به متخصص مو مراجعه کند.
از آن گذشته شانه کردن نیز راه دیگر تشخیص ریزش مو می باشد . اگر مقدارریزش مو که بر روی دندانه های شانه می پیچد به همان نسبت های روزهای پیشین باشد که ریزش حالت طبیعی دارد چنانچه بیشتر شود و این عمل تکرار گرددد ریزش موها غیر طبیعی است معمولا هر شخصی به تعداد ریزش طبیعی موهای سر خود آشناست اگر نشانه های غیر طبیعی در ریزش مو پدیدار گردد خود اولین کسی است که متوجه آن خواهد شد مگر اینکه در این باره آدمی کاملا بی توجه باشد . یکی دیگر از راههای تعیین و تشخیص ریزش غیر طبیعی موها کشیدن دستهای خیس به لابلای موها می باشد .
اگر موها از میزان طبیعی خود بیشتر ریزش داشته باشدتعدادی مو به دست می چسبد که در زمانهای گذشته چنین حالتی برای شخص سابقه نداشته است . زمانی که شخص در تشخیص ریزش غیر طبیعی موهای خود دچار شک وتردید گردد لازم است که در پی درمان آن بر آید . تذکر این نکته بجا و ضروری است که هر کس که تکنیک نگهداری از مو را بداند و به شیوه ی سنتی درمان گیاهی به مداوای بیماریهای مو به پردازد به عارضه کم موئی و طاسی دچارنخواهد شد .
شمارش موهای در آب نیز راه دیگر تشخیص ریزش موها می باشد. برای اینکار هر شخص میتواند بطور متوسط ماهیانه یکبار سر خود را درتشتی که پر از آب است بشوید و پس از اتمام شستشو موهای باقی ماند در ظرف را شمارش نماید و این عمل را ماهیانه یکبار انجام دهد تا پی به ریزش طبیعی یا غیرطبیعی موهایش ببرد و با مقایسه تعداد ریزش چند ماهه می توان هم مقدار ریزش را تعیین کرد.
دکتر مریم ملکی
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
انواع نرم کننده مو :
از زمانیکه ترکیب شامپوها و سایر پاک کننده ها تکنیکی تر شد، نیاز به مصرف حالت دهنده ها نیز رو به فزونی رفته است. بسیاری از صابونهای حمام PH قلیایی دارند که ساقه مو را متورم کرده و فرم دهی آن را دچار اشکال می کند. از طرفی در بسیاری مناطق آب مورد مصرف برای شستشو حاوی مواد معدنی سنگینی است که مجموع این عوامل باعث خشونت مو و تحریک پوست کف سر می شود و اما شامپوها به دلیل وجود ph خنثی می توانند هر روز استفاده شوند و باعث نرمی و انعطاف پذیری مو شده و عوارض خاصی نیز ندارند ولی شستشوی روزانه با شامپو باعث برداشت چربی از ساقه مو می شود که این مسئله منجر به خشکی مو می گردد. بنابراین نیاز به استفاده از ماده ای که شبیه سبوم باشد و باعث کاهش الکتریسیته، براقی مو و بهبود حالت مو شود، حس می شود.
حالت دهنده ها اشکال مختلفی دارند از جمله محلول، کرم یا ژل که علاوه بر فرم دهی مو تلاش می کنند تا آسیبهای ناشی از مواد شیمیایی یا فیزیکی را جبران کنند.
موها ممکن است تحت اثر سشوار بیش از حد، بیگودیهای داغ، بی رنگ کردن مو و... دچار آسیب شده و بی حالت شوند.
از طرفی فاکتورهای محیطی از جمله نور خورشید، آلودگی هوا، باد، تعریق و استخرهای حاوی کلرین باعث آسیب مو می گردند. مصرف نرم کننده های مو از سال ۱۹۳۰ آغاز شد. اولین نرم کننده ها واکسهای مو بودند. این واکسها حاوی پروتئین و سیلیکون بودند که حالت مو را نرمتر می کردند. اولین منابع پروتئین شامل ژلاتین، شیر و پروتئین تخم مرغ بودند.
مهمترین ماده موجود در حالت دهنده های مو سیلیکون است که نوعی روغن با وزن بالا است که بصورت یک لایه نازک بر روی ساقه مو باقی می ماند بدون اینکه منظره مو را کثیف و بد حالت نشان دهد.
مکانیسم اثر:
حالت دهنده ها اثرات مواد مخرب مو را بر می گردانند. موها را انعطاف پذیر می کنند. مو را براق کرده و شکنندگی مو را کاهش می دهند.
برای تمام انواع مو، مصرف حالت دهنده ها مفید است. حالت دهنده هایی وجود دارند که برای موهای صاف و نرم، موهای مجعد و حتی موهای بسیار خشن مفید است.
انواع محصولات نرم کننده :
حالت دهنده ها به شکل های مختلفی قابل استفاده هستند. مهمترین انواع آن شامل ۴ نوع هستند:
۱- Instant (فوری) که بدنبال شامپو کردن زده می شود و سپس شسته می شود.
۲- Deep (قدرتمند) برای ۳۰-۲۰ دقیقه بعد از شامپو کردن می ماند و سپس شسته می شود.
۳- Leave- in در زمان شانه کردن مو برای موهای خشک استفاده می شود تا بهتر شانه شود.
۴- Rinse به شکل محلول هستند و شبیه نوع فوری هستند ولی برای افراد با موهای چرب مناسب هستند که چربی اضافی را از سطح سر بر می دارد.
حالت دهند های فوری (Instant) به مدت ۵-۱ دقیقه روی مو می مانند و بعد بطور کامل شسته
می شوند. این فرآورده ها نرم کنندگی کمی دارند و پس از هر بار شامپو زدن مو قابل استفاده هستند. این فرم از حالت دهنده ها بیشترین شکل مورد استفاده مردم هستند.
حلات دهنده های عمیق (Deep) بیشتر به شکل کرم یا روغن هستند و ۳۰-۲۰ دقیقه روی مو می مانند. این نوع بیشتر برای نژاد آفریقایی- آمریکایی که موهای خشن دارند، مناسب است. این حالت دهنده ها نفوذ و پوشش بهتری دارند و ساقه مو را جلوه بهتری می دهند.
نوع دیگر حالت دهنده ها که برای بیگودی کردن مو و حالت دادن مو استفاده می شوند تا شامپو شدن بعدی مو روی مو می مانند. این محصولات برای موهای مجعد و خشن مناسب است و باعث صیقل دادن ساقه مو و مرطوب کردن آن می شوند.
در هنگام مصرف نرم کننده ها بهتر است بدانید که این محصولات باید در مدت زمان مورد نظر شسته شوند. البته احتمال بروز درماتیت پوست سر و یا تحریک چشم بسیار نادر است ولی در افراد حساس بهتر است هر چه سریعتر از پوست سر پاک شوند و همچنین در افرادیکه موهای چرب دارند این محصول فقط در نوک موها استفاده شود.
دکتر نیلفروش زاده
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
موهای بدجنس :
موها بخش مهمی از ظاهر ما هستند. به عقیده ۴۰ درصد اراد، موی سر نقش مهمی در زیبایی انسان ایفا می کند. با این حال همیشه همه چیز بر وفق مراد نیست. بعضی افراد موهایی چرب دارند. بعضی ها خشک و بعضی ها خیلی لخت. تقریبا هر انسانی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تار مو دارد که هر ماه ۵/۱ تا ۲ سانتی متر رشد می کنند. وقتی مو از ریشه خارج شد، دیگر تغذیه نمی شود یعنی در واقع ساقه مو از سلولهای مرده تشکیل شده است. همین امر سبب می شود تا مو در برابر عوامل خارجی از جمله صدمات فیزیکی (براشینگ) یا شیمیایی (رنگ و حرارت) آسیب پذیر شود. یک نکته بسیار با اهمیت است: راز داشتن موهای سالم داشتن پوست سر سالم است.
موهای چرب : سبوم ماده ای چرب است که از غدد چربی خارج میشود و برای حفاظت از مو ضروری است. گاهی مکانیسم ترشح چربی از این غدد سریع تر از حد معمول می شود و سبوم، پوست سر و موهای را کاملا چرب می کند. تسریع ترشح دلایل متعددی دارد که از مهم ترین آنها می توان به اختلالات هورمونی در دوران بارداری، بلوغ، بیماری، کوفتگی و خستگی بیش از حد و اضطراب و... اشاره کرد. برای معالجه چربی مو باید درمان را از روی پوست سر با استفاده از شامپوی مناسب به آرامی و بدون آنکه غدد چربی تحریک شوند، آغاز کرد.
موهای خشک : سبوم ماده ای است که از ساقه مو محافظت می کند. ساقه مو حالتی فلسی شکل دارد و سبوم پوشش محافظتی این فلس هاست. وقتی ترشح سبوم کافی نباشد، فلس ها باز می شوند و مو خشک به نظر می رسد. بسیاری از عوامل مانند عملیات شیمیایی (رنگ، مش، فر، صافی و...) اختلالات هورمونی (بارداری)، آلودگی و حرارت موجب خشک شدن مو می شوند. استفاده هماهنگ از شامپوهای هیدراتی (با آب ترکیب شده) و تقویت کننده ها، محافظی برای موهای خشک هستند. شامپو زدن موهای خشک باید دو تا سه دقیقه طول بکشد وتقویت کننده ها ۱۰ دقیقه روی سر بمانند. استفاده از ژل های ویتامینی نیز به تقویت مو و بازگشتن به حالت اعتدال کمک می کند. درنهایت، شانه کردن مرتب مو به کمک برسی نرم غدد چربی را به ترشح تحریک می کند.
موهای کدر : فلس های سطح مو درخشش خاصی به مو می بخشند. گاهی گرد و غبار و آلودگی سطح این فلس ها را می پوشاند و فلس ها نمی توانند نور را بازبتابانند. شستن سر با آب های آهکی نیز همین مشکل را ایجاد می کند. برای درخشان کردن موهای کدر باید به آب آبکشی توجه کرد. افزودن آبلیمو یا یک قاشق سوپ خوری سرکه سفید به آخرین آب آبکشی سر سبب درخشش موها می شود.
موهای ضعیف : داشتنیک رژیم غذایی مناسب می تواند به ما کمک کند سالم و زیبا بمانیم. ویتامین ها در زیبایی پوست و مو بسیار موثرند.
آیا می دانید کدام ویتامین ها برای زیبایی مو مفید هستند؟
ویتامین A : این ویتامین در کره، جگر، اسفناج و هویج موجود است و به چرب شدن موهای خشک کمک
می کند.
ویتامین B5 : این ویتامین در تخم مرغع ماهی، گوشت و حبوبات غنی و... موجود است و مهم ترین و موثرترین ویتامین در زیبایی و سالامت مو است.
ویتامین B6 : این ویتامین در جگر گاو، ماهی آزاد و.. موجود است و از آنجا که ترشح غدد چربی را کم
می کند برای درمان موهای چرب مناسب است. پروتئین ها هم به طور کلی در ساخت کراتئین که بن و اساس مو است، موثر هستند. بنابراین مصرف گوشت، لبنیات، میوه ها و حبوبات در زیبایی مو بسیار مهم است.
مراقبت از مو : اشتباه نکنید، مراقبت بیش از حد مو گاهی به آن صدمه می زند. شامپو، تقویت کننده و.. باید با طبیعت مو سازگاری داشته باشند. تقویت کننده ها باید هفته ای یک بار استفاده شوند. موهای خشک یک بار و موهای چرب دوبار در هفته شسته شوند. در صورتی که نیاز به شست وشوی بیشتر باشد باید موها طی زمانی کوتاه با شامپوی خنثی بدون افزودن ماده ای دیگر شست و شو شوند.
دکتر نیلفروش زاده
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
کمبود مواد غذایی غالباً باعث تأثیر بر ساقه مو شده و شکنندگی، ضعف و رشد آهسته آنها را موجب می گردد. مشکلات مو که ناشی از کمبود مواد مغذی باشند، با تغذیه صحیح قابل درمان هستند. مواد غذایی اصلی برای رشد مو عبارتند از ویتامین A، ویتامینهای گروه B، بیوتین، ویتامین C، مس، آهن، روی و آب.
آنتی اکسیدانها عناصری هستند که بدن را در مقابل بیماریها و پیری زودرس محافظت می کنند. این ترکیبات بدن را علیه بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای قلبی، آرتریت، سرطان و بیماریهای ناشی از تولید رادیکالهای آزاد حفظ می کنند.
سیستم پیچیده دفاعی در بدن وجود دارد که ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و آنزیمها نقش اساسی را در آن بازی می کنند، این سیستم پیچیده آنتی اکسیدان نام دارد. آنتی اکسیدانهای شناخته شده عبارتند از:
۱- ویتامین A: نوعی ویتامین محلول در چربی است که در سلامت پوست، مو و غشاء و مخاطی دارای اهمیت است. بعلاوه ویتامین A در دید شب به ما کمک می کند ویک عنصر ضروری برای رشد استخوان، دندان و ایجاد باروری است. این عنصر نوعی آنتی اکسیدان است که در رشد و سلامت سلول و بافت بدن از جمله مو و پوست سر نقش اساسی دارد. کمبود این ویتامین با تخریب سلولها منجر به ریزش مو و شوره سر می شود. میزان نیاز روزانه این ویتامین برای بالغین، ۵۰۰۰ واحد است و بدن نیاز به این ویتامین را از ۲ طریق فراهم می کند:
* منابع گیاهی: به شکل کاروتنوئیدها مثل بتاکاروتن هستند که در بدن تبدیل به ویتامین A می شود. این منابع شامل میوه های زرد و نارنجی و سبزیجات سبز تیره هستند.
* منابع حیوانی: در فرم رتینول که شامل جگر، روغن ماهی، تخم مرغ و شیر هستند.
۲- ویتامین B: انواع ویتامین B دارای خاصیت آنتی اکسیدان بوده و فعالیت سیستم ایمنی را تحریک می کند.
ویتامین B12,B6 و فولیک اسید که مواد حیاتی در تولید هموگلوبین می باشند. نقش هموگلوبین حمل اکسیژن از ریه ها به بافتهای بدن از جمله مو است. موهای قوی و سالم وابسته به خونرسانی خوب و اکسیژن کافی است. کمبود ویتامین B باعث کاهش خونرسانی و اکسیژن رسانی به مو شده و ساقه مو آسیب دیده و رشد آن کند می شود.
میزان نیاز روزانه ویتامین B6 2 میلی گرم برای افراد بالغ است. بهترین منابع ویتامین B6 غذاهای حاوی پروتئین از جمله مرغ، ماهی، جگر و سویا و دانه های گیاهی هستند. میزان نیاز روزانه ویتامین B12 بطور متوسط ۶ میکروگرم برای افراد سالم است که غالباً در مواد غذایی حیوانی از جمله گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ و شیر و سایر فرآورده های لبنی هستند.
۳- ویتامین C: نوعی آنتی اکسیدان مهم است که بدن را در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت می کند و بنابراین در محافظت بدن از انواع سرطانها، بیماریهای قلبی و استرس نقش دارد. بعلاوه ویتامین C در بخشی از سلول که مسئول تولید انرژی است نقش دارد و برای تولید اسپرم و باروری، تولید غضروف، مفاصل، پوست و عروق خونی نقش اساسی بازی می کند.
کمبود این ویتامین باعث استعداد مو به ریشه ریشه شدن و شکنندگی می شود. ویتامین C در تولید کلاژن که یک بافت همبند برای نگهداری بافت در کنار هم از جمله بافت مو است، قش دارد.
میزان نیازروزانه ویتامین C، ۶۰ میلی گرم است. افراد سیگاری به میزان دو برابر افراد غیر سیگاری به این ویتامین نیاز دارند، ویتامین C در مرکبات، توت، خربزه، فلفل، سبزیجات با برگ تیره، سیب زمینی و گوجه فرنگی یافت می شود.
۴- ویتامین E: فرم فعال ویتامین E، آلفاتوکوفرول است که نوعی آنتی اکسیدان قوی است. این ویتامین سلولها را از اثرات رادیکالهای آزاد که ناشی از متابولیسم سلولی است و باعث آسیب سلولها می شود، محافظت می کند.
۵- سلنیوم: یک ماده ضروری است که در طب پیشگیری ارزش ویژه ای دارد. کمبود آن باعث ریزش مو، سفید شدن و شکنندگی موها می شود. منابع سلنیوم عبارتند از غلات، جگر، نان کامل، تن ماهی، پیاز، گوجه فرنگی و کلم بروکلی میزان نیاز روزانه آن ۶۶ میکروگرم است.
۶- روی: روی ماده اساسی در فعالیت ۲۰۰ نوع آنزیم مختلف است. در تشکیل استخوان، ترمیم زخم، تولید پروتئین و تولید انسولین که ماده ضروری در متابولیسم کربوهیدراتها است، نقش اساسی دارد.
کمبود روی غالباً با شوره سر و ریزش مو همراه است. روی یک ماده ضروری در فعالیت سلولها و رشد بافت ترمیم آن است. روی همچنین در نگهداری غدد مترشحه چربی که در کنار فولیکولهای مو هستند، نقش دارد. منابع خوب روی شامل: منابع حیوانی از جمله غذاهای دریایی است. تخم مرغ و شیر به میزان کمتری دارای روی هستند. حبوبات و غلات نیز دارای روی هستند.
سایر آنتی اکسیدانها عبارتند از Carotenoid, Carnosine, Bilberries، کوآنزیم، Q10 و چای سبز که غالباً سلولها را از تأثیر مخرب رادیکالهای آزاد محافظت می کنند.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.