سلام
من یه چیزی که معمولا تو بچههای کامپیوتر میبینم،
فقدان جنبههای مدیریتی هست، باز این قضیه تو بچههای فناوری اطلاعات بهتر هست. یعنی ممکنه طراح و برنامهنویس خوبی باشند، اما
توانایی تیمسازی و کار گروهی ندارند یا خیلی خوب به زبانها، تکنولوژیها و ابزارها مسلط هستند اما ایدهای برای استفاده از دانش و مهارتهای خودشون به صورت خودسازماندهی شده و بدون وابستگی به غیر ندارند، یا نهایتا اگه هم بتونن یک محصول یا خدمت خوب نرمافزاری تولید یا ارائه کنند، توانایی عرضه و فروش ندارند، حتی توانایی ارتباطی در حد پایه برای معرفی اون رو هم ندارند.
شاید در نگاه اول به نظر بیاد که این چیز بدی نیست و بهتره هرکسی وظایف خودش رو انجام بده و
اصلا مهندس کامپیوتر رو چه به مدیریت کسب و کار؟ به نظر من این نگاه در صورتی درسته که اون فرد تا آخر عمرش قصد داشته باشه زیرنظر دیگران کار کنه و با طیف وظایف محدود، در واقع همیشه همون آنالیزور یا کدنویس با محدوده وظایف مشخص باقی بمونه و هیچوقت مدیر یا سرپرست تیم نباشه یا
هیچوقت نخواد در قالب یک استارت آپ، ایدهای رو به محصول یا خدمات تبدیل کنه یا کلا چالشی در این زمینه رو دوست نداشته باشه، به اصطلاح تو حوزه کاری خودش دنبال فعالیتهای پرچالش، هیجانانگیز و خارج از چارچوب نباشه.
اما الان دیگه مثل قبل نیست، حتی اگه افرادی باشند که کلا با فلسفه استارتآپها و نوآوری مخالف باشن و دنبال کارمندی بیدردسر (حریم امن) و مادامالعمر و نهایتا حقوق بازنشستگی، دیگه چنین ظرفیتی هم برای استخدام موجود نیست و از طرفی بحث محدودیت پذیرش هیئت علمی و همچنین دستمزد کم حقالتدریسی رو داریم،
پس تو این شرایط باید چیکار کرد؟ واقعا هیچ راهی جز اتکا به خود و راهاندازی یک کسب و کار شخصی یا تیمی در قالب استارتآپها نیست، حتی اگه هزار شغل دولتی هم همین الان محیا بود، نظر من بازهم همین بود. هیچ صحنهای بدتر از این نیست که یک کارشناس ارشد ممتاز سقف آرزوهاش استخدام تو بانک اون هم در سمت تحویلدار باشه، اون هم افرادی که دانش و توانایی بالایی تو حوزه خودشون دارند، یا خیلی از خانومها با حقوق بسیار کمی اون هم در حوزه غیر مورد علاقه در حال فعالیت هستن، افرادی یه روزی آرزوهای بزرگی داشتند ولی الان تو
پرتگاه روزمرگی قرار دارند.
در این زمینه خیلی بحث هست اما فعلا قصد من معرفی یک کتاب هست. من خیلی تو معرفی این نوع کتب حساس هستم و قبل از معرفی حتما باید نسبت به اثرگذاری اون یقین داشته باشم و از طرفی با این کتابهای انرژی مثبت و موفقیت تو ۲۴ ساعت و اینطور کتابهای انرژی مثبتی بازارپسند مخالفم، کتاب باید رویکرد علمی، اصولی و البته مبتنی بر تجربیات و نتایج شفاف باشه. کتاب زیر
نوشته بیل اولت، استاد کارآفرینی دانشگاه ام آی تی و حاصل بیش از ۲۰ سال تدریس متدهای ایجاد کسب و کارهای نوآورانه و کارآفرینی هست. ناشر اون "آریانا قلم" هم بدون تردید و با فاصله زیاد برترین ناشر تخخصی کتب مدیریت کسب و کار تو ایران با لایسنس قانونی هست.
به افرادی که مایل هستند وارد چالشهای کارآفرینانه - استارتآپ بشن، پیشنهاد میکنم این کتاب رو ۲ بار بخونند.