سلام به همه ی دوستان کنکوری و غیر کنکوری
تو این پست نمی خوام بگم که برای هر درس چه منابعی بهتره، چون این جور اطلاعات تو همین سایت به وفور یافت میشه. در عوض میخوام یه نکاتی رو بگم که در عین این که تو نتیجه خیـــــلی تاثیرگذاره،اما کمتر بهش توجه میشه.
بیشتر این نکات به درد هر آزمونی میخوره، اما من واسه کنکور ارشد localize اش کردم
_______________________________
مدیریت زمان داشته باشید.
این مورد مخصوصا تو دفترچه مشترک خیلی مهمه و تراز خیلی ها رو بالا/پایین کرده. بهترین راه واسه مدیریت زمان اینه که تو سنجش ها یا کنکورهای تمرینی که خودتون می زنید یه زمان بندی دقیق مخصوص خودتون پیدا کنید مثلا بگید که ۸:۳۰ باید زبانم تموم شده باشه. ۹ مشترک رو شروع می کنم و ... (فقط توجه کنید که سنجش آزمایشی ربع ساعت بیشتر وقت میده، مثل من گول نخورید
)
_______________________________
استرس نداشته باشید
همه میدونن استرس چیز خوبی نیست اما اگه می دونستن چـــه تاثیرات بدی میتونه رو آدم بگذاره، تلاش بیشتری برای کنترل استرس می کردن. ممکنه بگید مگه میشه استرس رو کنترل کرد؟ بله میشه! فقط کافیه بفهمید چه چیزی باعث استرستون میشه و برطرفش کنید.
مثلا ممکنه به این فکر کنید که واااای! اگه ارشد قبول نشم چی میــــشه؟!! ولی یه بار منطقی با خودتون فکر کنید که واقعا ارشد چه قدر شما رو به هدفتون نزدیک می کنه؟ با ارشد خوندن چه چیزایی به دست میارید و چه چیزایی از دست میدید؟ آیا چیزایی که به دست میاد رو از راه دیگه ای نمیشه به دست آورد؟ و ...
اگه از قبل این چیزا رو واسه خودتون حل کنید خیلی مسائل راحت تر میشن و کنکور دیگه اون غول گنده نیست!
یه مسئله دیگه که باعث استرس میشه اینه که دائم خودتون رو با دیگران مقایسه کنید.مثلا:
سر کلاس:وای اینا چه قدر بلدن!
موقع درس خوندن:وای یعنی فلانی الان داره چی میخونه؟ حتما کلی ازم جلو افتاده!
این فکرا فقط باعث میشه هیچ وقت نتونید رو یه درس تمرکز کنید.
در حالی که هیچ نیازی به مقایسه نیست و اصلا آدما قابل مقایسه نیستن. استعداد آدما فرق داره و این که یه نفر چند تا درسش خیلی خوبه دلیل بر برتری اون نیست. اصلا فرض کنید نتیجه ی شما مستقل از بقیه هست. البته واقعا هم همینطوره، با تراز یکسان تو سالای مختلف رتبه های خیلی متفاوتی به دست نمیاد. پس تمرکزتون رو روی تراز خودتون بگذارید، نه دیگران.
درمورد شخص من اینطور بوده که هر وقت واسه چیزی زیاد پول خرج میکردم نتیجش برام خیلی مهم میشد و استرس میگرفتم. به خاطر همین واسه کنکور حدالامکان کم خرج کردم و حتی کتابامو هم از سال بالایی هام گرفتم! ولی خب این یه موضوع شخصیه.
اینا یه سری مثال بود. درجمع سعی کنید چیزایی که باعث استرستون میشه پیدا کنید و رفعشون کنید.
_______________________________
این مورد رو به صورت یه سوال مطرح می کنم:
درس های ما (ریاضی، os، طراحی الگوریتم و ...) در آزمون های مختلفی مورد ارزیابی قرار میگیرن مثل پایان ترم خود درس، مصاحبه دانشگاه، کنکور، مصاحبه استخدامی گوگل و ... سوال اینه که
آیا برای همه این آزمون ها باید مثل هم درس خوند؟
مسلما نه! پس نیاز نیست رو همه قسمت های درس ها تسلط پیدا کنید چون کنکور فقط از بعضی قسمت ها هست، پس از اول به این فکر نکنید که یه درس رو کامل بخونم وقتی تموم شد یه درس دیگه و...
سعی کنید
تست based درس بخونید، مثلا من وقتی می خواستم یک درس (مثل os) رو شروع کنم اول می رفتم تست های os آخرین کنکور(۹۴) رو میزدم. مسلما درصد خوبی نمیاوردم اما میفهمیدم که چه مباحثی رو بلدم، چه مباحثی رو یادم رفته و اصلا سوال های کنکور چه سبکی داره. بعد با توجه به این موارد و توزیع موضوعی(که پایین پست اتچ اش کردم) تصمیم می گرفتم که چه مباحثی رو بخونم. بعد از خوندن اون مباحث دوباره کنکور ۹۴ رو میزدم، این دفعه درصد خیلی بهتر شده بود و به خودم دست مریزاد می گفتم
اما مسلما این درصدی که تو کنکور خواهم زد نیست! چون من این سوالا رو قبلا دیده بودم و با توجه به این سوالا درس رو خوندم، پس تست های ۹۳ رو هم می زدم، اگر موضوع مهمی توش بود که نخونده بودم دوباره می خوندم وهمین روند تکرار می شد تا به نقطه ای برسم که تو کنکورهای جدید نتیجه مطلوب باشه.
البته می تونید چند تا درس رو همزمان به همین روش پیش ببرید.
_______________________________
هیچ درسی رو حذف نکنید.
همونطور که گفتم قرار نیست رو هیچ درسی تسلط ۱۰۰% پیدا کنید، چون کار خیلی وقت گیریه. همینطور قرار هم نیست که درسی رو کامل حذف کنید فقط قراره از هر درس یه سری مبحث رو انتخاب کنید، حالا اگر احساس می کنید یه درس سخته مباحث کمتری ازش انتخاب کنید مثلا به جای این که بگید معماری رو کامل می خونم و ریاضی مهندسی رو حذف می کنم بگید از معماری همه به جز IO رو میخونم و از ریاضی مهندسی فقط اعداد مختلط رو می خونم. این روش چند تا مزیت داره: اول که به نسبت زمانی که میگذارید سوال های بیشتری رو پوشش دادید. دوم این که درصدهاتون همسطح تره و همین باعث میشه تراز بالاتر بره. در نهایت این که به نظرم طراح های کنکور متوجه شدن دانشجوها چه درس هایی رو حذف می کنند و سوال همون درس ها رو آسون میدن مثلا همین امسال چند تا سوال ریاضی مهندسی و محاسبات خیلی آسون اومده بود! (کاش خونده بودم
)
_______________________________
یک انگیزه خفن واسه خودتون پیدا کنید
این انگیزه میتونه از خدمت به جامعه باشه تا رفتن به یه دانشگاه خاص یا چشم و هم چشمی با یه نفر
الان بحث این نیست که چه هدفی مقدس تره. تو بحث ما هدفی خوبه که بتونه آدم رو ساعت ۷ صبح از خواب بیدار کنه و بتونه سر جلسه کنکور تو اوج خستگی به آدم انگیزه لازم واسه جنگیدن بده!
_______________________________
کلاس رفتن خوبه ولی انتظار معجزه نداشته باشید!
اگه کلاسی میرید که سرش احساس خوبی دارید، با استاد پیش میرید و بعد از کلاس مرور می کنید این کلاس خوبه، ادامه بدید. اما اگه استاد جلوتون سوال حل می کنه و شما فقط تماشا می کنید این کلاس هیچ فایده ای نداره، سر جلسه شما تنهایید!
از طرفی یه سری کلاس هستند که حواشی زیادی دارند، این بحث های حاشیه ای فقط تمرکز دانشجو رو پایین میارن، پس تا جایی که میتونید از این جور حواشی دوری کنید.
_______________________________
خلاصه نویسی کنید.
خلاصه نویسی کمک می کنه مطالب تو ذهنتون دسته بندی بشن، علاوه براون زمان مرور با یه نگاه کلیت مطلب رو یادتون میاد.
_______________________________
این نکات ممکنه ساده باشن اما من بارها به خاطر همین نکات ساده شکست خوردم و برای پیدا کردن یه راه عملی واسه هر کدوم کلی فکر کردم . شما هم انتخاب با خودتونه یا میتونید مجانی از این تجربه ها استفاده کنید یا اینکه خودتون تجربش کنید.
درنهایت اینکه کنکور ارشد سخت نیست! واسه خودتون الکی گنده اش نکنید
امیدوارم موفق باشید و به هدفای خوبتون برسید