(۰۲ تیر ۱۳۹۴ ۰۱:۱۱ ق.ظ)kora نوشته شده توسط: faridfo منم مثل شما مسلمانم و معتقدم ولی مطمئن باشید شمای نوعی اگه در خانواده مسیحی هم بدنیا می اومدید احتمال خیلی زیاد انقدر جانبدارای میکردید البته فرض من از شما اینه که این جانبداری منطقی است واحساسی نیست! بله همه کتاب مینویسن و اگه در ایران نباشه میتونن همه جور کتابی چاپ کنن! ولی اینکه من گفتم بهتر بحثی نشه چون نظر من از خواندن نظرات دو طرف این بود که هر دو فقط پافشاری احساسی دارن اگر کسی کتابی بنویسه قطعا دو پاراگراف نیست و مقدمه و ماخره داره و در مورد فلسفه و منطق قطعا چند صد صفحه خواهد بود! و یک صاحب نظر که عمری رو در این راه تحقیق کرده که البته میتونه راه اشتباهی هم رفته باشه نویسنده خواهد بود! :
البته جای تشکر داره به نکته ی خوبی اشاره کردید که در بحث ممکن طرف حرف حالیش نشه و این منطق حاکم بر تمامی بحث است که دو طرف فقط میان نظر میگن و میرن و بیشتر به مشاعره شبیه تا بحثی که هدفش اقناع طرف مقابل و رسیدن به نتیجه درسته! دقیقا به همین دلیل هم گفتم بهتر از چنین بحث هایی پرهیز بشهD
راستش مایل نیستم بیام مدام جواب بدم ولی:
حدس میزنم اگه در خانواده مسیحی بدنیا میومدم خیلی بی تفاوت تر بودم.
در مورد چاپ کتاب و اینا نمیخوام قضاوت کنم ولی ظاهرا" شما یه چیزی را در نظر نمیگیرید.
ببینید هر علمی زبان خودش را داره. مثلا" ریاضی یا همین کامپیوتر . در هر علمی سوالات مربوط به اون علم را بزبان خودش میدن.
شاید مثلا" یک جمله در پاسخ به یک مسئله ریاضی پشتش چند صد صفحه پیش نیاز نهفته باشه.
اولا" بحثی که شروع شد بحث دین نبود. بحث اثبات خدا بود. البته من نمیخوام بکسی اتهامی وارد کنم ولی راههای اثبات خدا نوعا" بر پایه های منطق و فلسفه پایه گذاری میشه. ممکنه برای من و شما تو کتاب دینی دبیرستان شکل ساده اش را توضیح بدن. بعد یه نفر مثل دوستمون آقای بهنام تصور کنن که نهایت قضیه همینه. ولی واقعیتش این نیست. تو دبیرستان برای من و شما مثلا" ممکنه بگن قلب چجوری کار میکنه. آیا شما فردا صبح هر کس قلبش درد گرفت میتونید بفهمید چش شده ؟؟
پس نمیشه یه نفر بیاد با سطح ابتدایی سواد فلسفه یه دلیل فلسفی را رد کنه. اگه بخواد رد کنه باید بره بزبان فلسفه و منطق با همان اصول و پیش فرضیاتی که در اون علم هست رد کنه. همانطور که برای اثبات یه قضیه ریاضی ممکنه بصدها قضیه پیش نیازش و به ابزارش مثلا استقراء یا برهان خلف و غیره استناد میشه.
اما در مورد اینکه میگن زبان سرخ یا چاپ کتاب انجام نمیشه خب من هم میدونم انجام نمیشه. ولی در ایران انجام نمیشه. خارج ایران خیلیا فعالند هم سایت دارند هم کتاب های این تیپی چاپ میکنن و در موارد متعدد هم مجانا" میتونید دانلود کنید. من نمیتونم اینجا آدرس بدم.
ولی سایتهای فارسی زبانی هست که شدیدا" مشغول اینکارند. حتی بعضی افراد که قبلا" مسلمان بوده اند. اگه زمانی فقط یه سلمان رشدی بود الآن زیادند.
عکسش هم هست یعنی بهمین ترتیب در موارد متعدد بعضیها جواب اون اشکالات را بزبان علمی مربوطه میدن.
ابهاماتی هم که مطرح میشه ابهامات جدیدی نیستند. شاید افراد مختلفی جواب این ابهامات را داده اند. بعضی خیلی بزبان ساده توضیح داده اند و در نتیجه کتابهای حجیمی شده. بعضی هم در یک کتاب جواب دهها ابهام را بزبان علمی داده اند بطوریکه جواب بعضی سوالات در حد یه پاراگرافه ولی خب پیش نیاز لازم داره.
این وسط فقط یه نکته مهمه که معمولا" دور از نظر هست و گاهی اسباب گمراهی میشه. اون نکته مهم اینه که سوال همیشه راحت تر از جوابه. خیلی از سوالات ساده جواب تخصصی دارند. در همه علوم هم هست. در فیزیک گاهی برای توضیح یه پدیده ساده مثل همین تابش خورشید که همه می بینیم اگه شما سوال کنی و حتما" سوالش ساده است قطعا" جواب پیچیده ای داره و سالها تحصیل دانشگاهی لازمه.
حالا اگه من بیام بگم مثلا" هیدروژن به هلیم تبدیل میشه و برعکس . یکی بیاد بگه اگه راست میگی تبدیل کن ببینم چجوریه؟؟؟
یا یک مثال از این تبدیل در زمین بزن. بعد هم چون نمیشه بگوید این حرفها که تو میزنی اراجیفه و یه عمر این حرفا را کردن تو مخ تون و همه اش شر و وره. خب در همه امور میشه اینکار را کرد ولی از یه دانشجو این انتظار نمیره.
خلاصه اینکه نباید این بحث ها را تعطیل کنیم و بگیم نمیشه . چون اگه شک ما یقین نشه ممکنه راحت مشکل پیدا کنیم. ولی هر کسی بطریقی و در یک سطح خاصی اقناع میشه . مثلا" من یه جور اقناع میشم ، شما یه جور، علامه طباطبایی یه جور.
امیدوارم جواب کاملی داده باشم.