بزارین اول برم سراغ کسی که لینوکس رو ساخت. ایشون کسی نیست جز آقال لینوس تروالدز.
سیستم عامل لینوکس یک سیستم عامل رایگان و منبع باز (open source) هست. منبع باز یعنی هر کسی که این سیستم عامل رو در اختیار داشته باشه می تونه اونو توسعه بده و یه لینوکس دیگه بده بیرون. مثل همین لینوکس شریف که کار بچه های دانشگاه شریف هست. البته توجه کنید بعضی توزیعهای لینوکس هستن که رایگان نیستن و باید برای به دست آوردنشون پول بدین وگرنه حق کپی رایتو ؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!
خوب بریم سراغ چند تا توزیع مهم از لینوکس
Red Hat
این نسخه به علت آنکه دارای انعطاف بسیار بوده جزء مشهورترین نسخه های لینوکس بوده و طرفداران بسیار زیادی دارد. این نسخه می تواند هم به صورت ایستگاه کاری و هم به صورت یک سرور استفاده شود و نصب آن بسیار آسان است. فکر کنم این یکی نسخه پولی باشه.
Mandrake
این نسخه از لینوکس در سال ۱۹۹۸ بر اساس رد هت ساخته شده است. کار باآن بسیار ساده می باشد و محیط گرافیکی عالی دارد. این شرکت نام خود را به Mandriva تغییر داده است.
Fedora
این نسخه شباهت بسیار زیادی به REDHAT دارد و با هدف اسان تر کردن کار با دستورهای سیستمی ساخته شده است. باید توجه داشت که گروه redhat در ساخت این توزیع کمک کرده اند.
Debian
این نسخه برای افراد و شرکتهایی مفید است که نیاز به امنیت بالا دارند. برای ایجاد این نسخه از لینوکس افراد زیادی در سرتاسرجهان همکاری کردند.
Knoppix
Knoppix که به صورت یک سی دی راه انداز میباشد بر روی سی دی بوت شده و احتیاجی به نصب ندارد. و برد های نصب شده روی مادر برد را اتوماتیک میشناسد.
Ubuntu
اُوبونتو یکی از توزیعهای لینوکس است که بر اساس دبیان پایه گذاریشده است اما درچندین مورد با دبیان تفاوت دارد. نام اوبونتو از یکی ازمفاهیم آفریقای جنوبی به معنی \”انسانیت نسبت به دیگران\”گرفته شده است.
توزیعهای لینوکس برگرفته از سایت : linuxtalk.ir
به شخصه خودم فقط از توزیع های اوبونتو و فدورا استفاده کردم.
من دو توزیع لینوکس رو همون جوری که گفتم استفاده کردم. (اوبونتو و فدورا) که هر کدوم روی یک دی وی دی ارائه می شن. نسخه سی دی هم هست ولی شاید کمتر از دی وی دی باشه.
قبلا که لینوکس توزیع اوبونتو رو رایگان براتون ارسال می کردن. کافی بود برین توی سایتش و درخواست بدین، ولی با توجه به تحقیقی که اول دوستمون Aurora انجام داد متوجه شدم که دیگه رایگان ارسال نمی کنن.
اما خوب غصه نخورین میتونید از بازار خریداری کنید
اگه اینترنت پر سرعت دارین آخرین نسخه از اوبونتو رو از لینک زیر دریافت کنید. توی همین قسمت آموزش ساختن یک سی دی bootable رو هم گفته.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
فکر کنم راحت ترین کار این باشه برین بازار و خریداری کنید.
(۱۸ فروردین ۱۳۹۱ ۰۴:۰۰ ب.ظ)luna نوشته شده توسط: چرا یک مهندس کامپیوتر باید لینوکس بلد باشه
جاهایی که لینوکس کاربرد داره
من نمی دونستم که اینقدر لینوکس توی سازمانهای دولتی پرطرفدار هست. اما همون جوری که دوستمون amku گفت خیلی جاها هستن که دارن از لینوکس استفاده می کنن. مثل ابر رایانه هواشناسی صدا و سیما، شهرداری ها، بیمه ها، و غیره.
شرکتهای ایرانی ارائه دهنده هاست بعضا از لینوکس روی سرورهاشون استفاده می کنن.
سیستم عامل ملی هم که میگن هسته اصلی اون لینوکسه. من نمی دونم کی میخواد به دست عموم برسه شما نمی دونید؟
(۱۸ فروردین ۱۳۹۱ ۰۴:۰۰ ب.ظ)luna نوشته شده توسط: لینوکس سخت نیست!
البته خوبه آدم به خودش تلقین منفی نکنه ولی واقعیتش اینه که حدودا سخته! از پروسه نصب لینوکس که بگذریم (که جدیدا آسونتر شده قبلا باید موقع نصب نوع مانیتور رو هم بهش میگفتی!!)، نحوه پیدا کردن و نصب نرم افزارهای مختلف روی لینوکس، نصب درایورهای نرم افزاری، برنامه نویسی توی لینوکس و غیره هست.
هدف من از ایجاد این تاپیک به اشتراک گذاشتن تجربیات و دانسته هامون هست تا این کار سختو آسون کنیم.