من یه پیشنهاد دارم! (پای من ناخواسته به اینجا باز شدا. آخه توی صفحه اول سایت، اون بالا بود، ما هم اومدیم
)
اینطور که به نظر میاد، اینجوری، بیشتر بین خود بچه های اینجا لج و لج بازی میشه و اونوقت یه تازه وارد مث من که نمیدونم چه خبره، فکر بد میکنه (البته من چون همیشه خوش بین هستم، میذارم به حساب حرفای دوستانه تون)
اما بیایین به دید یه مهندس نرم افزار به قضیه نیگاه کنین! (نمیدونم درست برداشت کردم یا نه. اما به نظر میاد اینجا سایت مهندسای نرم افزاره. آره؟)
مثلا اول نیازها رو ببینیم. بعد امکانات بالقوه رو. بعد هم امکان سنجی و...
ما که داریم میبینیم چی داره به سرمون میاد. تحریم ها، دشمنی های نهان و آشکار، حرفهای دشمن، کنایه ها... پس اقلا خومون نمک نپاشیم به زخممون.
(نمیدونم. شاید جای گفتن این حرف، اینجا نباشه. اما یه بزرگی میگفت: «امام زمان با دعای شیخ مفیدها و... نیومده. میخواد به دعای ما بیاد؟! اینکه دعا کنیم و بنالیم، کافیه؟ به نظرتون وقتش نرسیده که یه اقدام درستی برای این هدف انجام بدیم؟» )
خب. حالا با غر زدن، دردی دوا نمیشه. فقط بعضی از دوستای خوبمون، بهشون بر میخوره. حق هم دارن. چون به منم برخورد...
خب حالا حرفمو میگم...
خود ماها چقدر دنبال درستکار بودن بودیم؟ چقدر برای علم و پیشرفت درس خوندیم. شعار نمیدم. اما خداییش چندتاتون وقتی یه امتحان سخت و مهم دارین و استاد از کلاس میره بیرون، دست از پا خطا نمیکنین؟ بعضیا میگن این چیزا ربطی نداره. اما این ژاپنی ها، همین کارا رو هم میکنن. به اصولشون پایبندن. یه مثال دیگه رو دوست خوبمون، آقا محمد زدن(چراغ قرمز).
اگه یه استاد بگه یه کار پژوهشی انجام بدین که نمره نداره، چندنفرتون با شوق انجام میدین؟ اصلا بدون شوق؟ اصلا انجام میدین؟!
حالا یه چیز دیگه. اگه (به فرض محال و فقط برای مثال) گوگل بیاد بگه میخوام لیست سرچای هر نفر رو با اسمش منتشر کنم، چند نفرتون حاضرین هرچی رو توی عمرتون سرچ کردین، به همه بگین؟! خداییش. حالا که قرار نیست بگین. اما صادقانه به خودتون جواب بدین...
یه مثال دیگه. اگه بگن یه پروژه ملی داریم که برای شما نفعی نداره، اما برای آیندگان خیلی مهمه و شما میتونین انجامش بدین... چقدر حاضرین همکاری کنین؟
ببینین دوستای خوبم. این کشورهای پیشرفته مثل ژاپن (که من واقعا با وجودم تحسینشون میکنم) هیچی از ما بیشتر ندارن، جز اینکه از خودشون میگذرن، برای اهداف کشورشون...
خدایی، من و شما، با همین کارای کوچیک، جهش میکنیم...
من حرفم اینه که باید از خودمون شروع کنیم. کشور ما رو ۷۰ میلیون "خودمون" میسازه...