با سلام دوست عزیز
البته من چند سالی هست که فقط حفظ رو تخصصی دنبال میکنم ولی راجع به تلاوت تحقیق اون چیزهایی که به ذهنم میرسه اینهاست
اول اینکه من برای بزرگسالان زیاد به کلاس روخوانی معتقد نیستم به جای اون در جلسات قران شرکت کنید. جلسات قران هم شکلهای مختلفی داره موقعی که میگم جلسه قران ذهنتون به جلسات قرانی که عموما دیدید نره . جلسات قران که به درد شما بخوره جلسه ای هست که میانگین سنی افرادش جوون باشه در حالی که معمولا موقعی که به کسی سفارش جلسه قران میشه حضور چند نفر افراد میانسال و بالاتر توی ذهنش میاد. اون سبک جلسات به درد یادگیری نمیخوره و فقط برای حظ معنوی کاربرد داره. جلسه باید جلسه جوون پسندی باشه که اصولا جلساتی که با اساتید معروف شهرتون تشکیل میشه این ویژگی رو داره. پس برای روانخوانی پیشنهاد من رفتن به جلسات خواندن و خط بردن قران هست. در عرض دو سه ماه میتونید با این کار به سطح بسیار قابل قبولی برسید.
برای تجوید کلاس بد نیست هر چند که از جلسه خوب میشه تجوید رو هم دنبال کرد. دانشگاهتون هم اگه دانشگاه بزرگی باشه میتونید توی کانون قرانش ارتباط برقرار کنید و خودتون جلسات خوبی رو تشکیل بدید برای این جور برنامه ها
دوم اینکه نمیشه قرائت رو بدون استاد به صورت حرفه ای دنبال کرد بهترین کار اینه که جلسات اساتید خوب شهرتون رو پیدا کنید به چندتاشون سر بزنید ببینید کلام ، فضا و اخلاق کدوم استاد براتون جذاب تره و با همون راه رو ادامه بدید
سوم اینکه برای شروع باید از سبکهای کم تحریر و البته اصیل شروع کرد منشاوی - عبدالباسط - شحات انور - علی البنا پیشنهاد های من برای شروع کار هستند البته همه این بزرگواران تلاوت های سنگین و پرکاری هم دارند بیشتر تلاوتهای سبک و روتینش مد نظر هست. (که باتوجه به نوع صدا: شدت، طنین، پژواک، ارتفاع و توان تحریر و همچنین میزان گیرایی این سبکها و با راهنمایی یه فرد صاحب نظر باید استاد مناسب انتخاب بشه)
سوم همه افرادی که در داخل ایران مسیر قرائت رو بخوبی طی کردند از تقلید محض بسیار سود بردند. شاید به ظاهر نغمه شناسی زیباتر باشه ولی اگه در کنار تقلید نباشه راه به جایی نخواهید برد . استاد حامد شاکرنژاد که میشه گفت بهترین قاری حال حاضر جمهوری اسلامی هستن سالهای متمادی از مصطفی تقلید میکردند پس بعد از انتخاب استاد مورد نظر یه سی دی اون رو تهیه میکنید به تلاوت مورد نظر بارها وبارها گوش میدید
میشه گفت برای اینکه یه قسمت رو تا حد متوسط تلاوت کنید باید لااقل هزار بار اون نفس رو گوش کنید و تکرار کنید. پس گوش کردن به تنهایی هم شرط نیست باید نفس به نفس و حتی کلمه به کلمه کار کرد. (در این کلمه به کلمه هیچ اغراقی نکردم حتی حرف به حرف برای سبکهای سنگین گاهی باید تقلید کرد)
البته مصری ها بعضی هاشون یه مسیر جدای از تقلید رو دنبال کردند و شروع از موسیقی و سولفژ هست (با مذهب شیعه کمی در تضاد هست اگه خواستید پیام بدید بیشتر توضیح بدم)
این کلیتی از اون چیزی بود که برای مسیر حرفه ای قرائت قران باید دنبال بشه البته بعدا خواهید دید که چه قدر همین چند خط در اجرا سخت خواهد بود. شاید اجرای یه نغمه با کیفیت متوسط سالها وقت ببره . شاید توانایی اینکه بتونید مقامات موسیقی رو از هم تفکیک کنید زمان بسیار زیادی ببره (که باتوجه به گوش موسیقیایی و استعداد شما متفاوته)
اگه مسیر فقط بهبود نسبی و یه قران خوان معمولی شدن مد نظرتون هست این موارد بالا رو نادیده بگیرد و سعی کنید نوار گوش بدید و تمرین کنید کافی هست
ذیل این پست هم براتون لینک یه مقطعی از تلاوت سوره انسان شحات که در مقام نهاوند اجرا شده رو میذارم حتما گوش کنید (بخصوص با دقت در معنی). این ازون دست تلاوت های سنگینی هست که فعلا فقط باید گوش کنید
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
توجه بازیکن رئال به این پست قرانی هم در نوع خودش جای تقدیر داشت. آقا باید کم کم بارسا رو رها کنیم بیایم طرفدار رئال شیم